Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1879 / 3614
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Majd kiderül, ha nem lesz elegendő teljesítménye a benzin üzemben, akkor kap egy másik hengerfejet + izzító gyertyát
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

De az élmény akkor is megvan, hogy alkotott valami egyedit.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Nos a képek itt vannak. Már csak valami infő kellene a gyujtótekercsről, huzalátmérő, menetszám stb. Valaki nem tud segíteni?
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Nem vitatom, hogy már csak ezért is érdemes. :yes:
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Találtam két képet erről a gyertyáról. Bővebben: Link
Bővebben: Link

Köszönöm szépen, ez sajna ilyen piciben nem megoldható, de már van ötletem a problémámra
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Tízszer ekkora benzinmotor teljesítményét tudta eredetileg. Ha jól emlékszem 0,8Le-s volt eredetileg.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Lehet ám alkohollal is működtetni egy gyújtógyertyás motort is.

Szerintem egy ilyenem is van a lomok között. Egy régi Bosch.

Én nem találtam róla semmit. Nekem nem repülésre kellene a motor, hanem autózásra. Valamint nem kell nekem 2X ezer RPM. inkább legyen kevesebb, ne ordítson annyira. Ha gyengébb lesz, akkor lehet teljesítmény fokozó anyagot belekeverni. De kísérletezés és alkotásképpen nekem megfelel ez az elfoglaltság. Van akinek nem tetszik...

Persze, de alkohollal elmegy szikra nélkül is. Akkor a gyújtással sem kell vacakolni.

Azért azt a karburátornak nem nevezhető valamit le kellene cserélni. Valahol van karbim, ha gondolod neked adom.
A trafót szerintem úgy kellene méretezni, mint egy sima trafót, nagyobb gerjesztéssel számolva, 12V/15-20kV-ra. Vagy amennyi a primer fesz lesz. Bár itt a szekundert jól kell szigetelni. Szekundernek elég vékony drót kell, mivel jó sok menet kell belőle.

Félre ne érts. Neked adtam, a te játékod azt csinálsz vele amit akarsz. Nekem például bármi tetszik amit csinálsz vele. Csak ülök a gép mellett és írom ami erről eszembe jut.

Karburátoron már rengeteget gondolkodtam, de eddig semmi normális ötletem nem volt. Mégis miféle karburátor?
Ha neked nem kell, vagy nem használod, én szívesen használatba venném. A gyujtást úgy gondoltam mint a motoroskapákon, egy tekercs a lendkerék mellett. De ez nagyon nehéz meló lenne, ezért valami olyasmit kell kreálni mint a babettán. Tirisztoros gyujtás...

Majdnem sikerül félreérteni, illetve sikerült is
Azért döntöttem a benzin mellett mert az egyszerű. Egyik barátom én és apukám hűtő kompresszor hengerből csináltunk 4 ütemű benzinmotort is.. Ezért nekem miért ne legyen 2 ütemű?
(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Nekem van itthon motoros láncfűrészből való Bosch gyertyám, asszem 14-es gyertyakulccsal vettem ki, és igencsak aprócska. Ha érdekel holnap lefotózom, biztos lehet kereskedelembe is kapni.

üdv: Müszi
(#) zoly15 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Akkor az jó pici lehet Ha lefotózod, megköszönöm.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 27, 2012 /

Ezt nevezik abszolút nehéz helyzetnek: A nővéremék Hajdúszoboszlóról lejöttek család látogatóba és a bátyáméknál vannak, de az idő jelentős részét ott is töltötték. Köztem és bátyám közt egy ismeretlen okból kifolyó testvér háború zajlik. És én azt mondtam, hogy amíg a bratyó otthon van nekem eszem ágában sincs oda menni, mert látni se akarom a képét.
(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Van itthon kétütemű fűnyíróhoz való BVF karbim kompletten. Tiszta, hiánytalan úszóházzal, fúvókával. 11mm átmérőjű torokkal. Ha érdekel, szólj.

üdv: Müszi

Lehet egyszerű mágnes gyújtás is mint a Stihl fűrészen abban nincs elektronika, csak a mágnes meg a tekercs. Bár a szikrázós gyújtás szerintem nehezebb lesz mint a motor.
(#) zolika60 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Körülbelül akkora, mint ezen a motoron a henger. Ez csak 2,5cm[sup]3 [sub].

Egy hagyományos karbim van, amit a sima nitrós motorokon használnak. Ami neked van, abban még fojtószelep sincs ha jól látom, az meg elengedhetetlen egy benzines motornál. Ez nekem egy régi rossz motoron volt, szinte már csak a karbi maradt ami használható.
Gyújtásból valami jeladósat csinálnék, mivel ez az egyszerűbben megcsinálható. A kisgép műgyantába öntött trafóról nem lehet semmit tudni.
(#) zoly15 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Köszönöm az infót, de hány cm-es a fűnyíró amire való? Ez 2,5ccm hengerűrtartalmú motor, az a gyanum hgoy az alapjárati beállításon is maxon pörögne ez a kis moci

Az a nitrós motor amihez van/ volt egyben van még? Vagy mi a gondja? Kikopott?

Igen, erre gondoltam én i, csak semmit nem tudni hogy odabenn mi lehet, menetszám, drótvastagság...

Annyira kikopott, hogy nulla kompresszió lett benne.

Nagyon sok menet, vékony huzal. No meg nagyon jó szigetelés, hogy át ne húzzon belül a tekercs.

Gondolom 10-20000 menet lehet vékony 0,1-0,2mm-es drótból.

Igen, evvel tisztában vagyok ,csak nem találok sehol semmi adatot róla.... Talán velemi elektronikussal kéne...
(#) jani1987 hozzászólása Máj 27, 2012 /

Következő: »»   1879 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem