Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha csak pld. 20 évet időutazunk vissza, találkozunk 20 évvel fiatalabb saját magunkkal?
Vagy nem találjuk, mert ő (fiatalabb saját magunk) szintén visszautazott csecsemőkori saját magát megnézni. Nem hiszem.
Hol vagyunk még attól, hogy képesek legyünk minden életet kiirtani...
Mire eljutnánk arra a technikai fejlettségre, már rég elintéztük magunkat. Én a hangyákra tenném a pénzem. Ha mégis, addigra csinálunk Skynet-et és ha a Terminátor megnősül, a feleségének biztos nem fog esténként fájni a feje, mert ha kell, felcsavarhat egy másikat. Ha jól megnézzük, ez szép fejlődés a mai állapotokhoz képest. ![]()
Így már minden világos!
![]() Prendick: Idézet: „Hol vagyunk még attól, hogy képesek legyünk minden életet kiirtani...” Szerintem már régóta nagyon közel... Ha 50 éve egy gombnyomásra el tudtak pusztítani egy országot, akkor ma? Nade ebbe inkább ne is menjünk bele, hanem hogy lakhatóvá akarják tenni a Marsot, meg a Holdat. Vagy legalábbis 10 év múlva embert akarnak küldeni a Marsra. Szerintem ott bukik el sajnos az egész, hogy a kozmikus sugárzás ellen nem véd meg a Mars légköre... mivel hogy nincs. Tán van valami vasoxid, de az kevés. Meg hát 1 évig utazni az űrben, bár én szívesen kimennék az űrbe, de ha valami gebasz van, akkor az szívás. ![]()
Ez de komoly. Lekapta a gépet a műhold: Kecel fölött az ég...
![]()
Már linkeltek több ilyet is... A kérdésem mindig az volt, de senki se tudta megválaszolni: Mitől "tolódik el" az a színes, repülő alakú folt?
Talán a tükröződés? Esetleg a hő? (bár nem hiszem hogy fölmelegszik a repülő olyan magasságban)
Hát ehhez tudni kellene, hogyan fényképez a műhold. Amit fényképez a műhold, az ugye a föld felszíne, ami viszonylag stabil, és állóképként jelentkezik. Mondjuk ezek a műholdak nem geostacionárius műholdak, és nem mindíg ugyanazt a területet fényképezik, mint a meteorológiai műholdak, hanem mozognak és a földfelszín több területét is fényképezik.
Én arra tippelnék, hogy: 1. Lehet hogy a műholdban a fényképezőgép olyan, hogy nincs benne zár, és csak a CCD-re vetül közvetlenül a kép, és a rögzítés elektronikusan történik, tehát ami éppen a CCD-n van azt rögzíti a kamera és a gép mozog, és a CCD több területén is megjelenik. 2. Van zár a fényképezőben és a hosszú záridő miatt van ez az elmosódás 3. Más szögből készül a kép 4. Lehet hogy több kép készül egyszerre, és így sikerül összemontírozni a képeket.
Ebből talán az utolsó lehet a nyerő. Legalábbis, ha azt vesszük, hogy a repülő egyenes tud repülni, de a kép az oldalra is elcsúszik. Ami valószinüleg a műhold elmozdulásából adódik.
Az a repülő árnyéka a földön, latszik milyen közel van a földhöz. Valahol láttam hasonlót tevekel , az a kép az év fotója címet nyerte el .
Idézet: „Esetleg hoznék valami hasznos tudományt az ottani "idegenek" -től.” Te se menjél üres kézzel. Egy üveg házi szilvát vagy barackot vigyél nekik. Hátha attól megered a nyelvük vagy mijük.
Itt állok (ülök) az utolsó nap előtt (31-e előtt, amikor is megszűnik a mostani netem). Már nem is tudom igazán mire is használjam a hátralévő időszakban. Ez talán annak is betudható, amitől a szülők óvták a gyereket: kisfiam ne ülj annyit a gép előtt, mert különben kocka leszel. Én biztosan nem, mert már nem tudok vele mihez kezdeni. Várom a szilveszteri bulit, de nekem a Jézuska egy kiadós megfázást hozott ajándékba. 3 napja nem aludtam egy kiadósat, mert mindig hajnal 1 és 2 közt felébredek arra, hogy bedugult az orrom és hogy kivagyok száradva. Tehát amíg ti ünnepeltetek addig én kínlódok a nyavajáimmal. Hiányzik a társaság is ami a tanfolyam alatt volt. De hogy ma egy kicsit kimozduljak otthonról voltam Debrecenbe, hogy a Mixvillbe megvegyem a vezetékeket, hogy a házba átkössem a hálózatot. Szerencsétlenségemre zárva volt. De mivel már kajás is voltam ezért elmentem a Metroba, és akkor jött a meglepetés. A bejáratnál a beléptető nem engedett be. Később kiderült hogy kártya kell hozzá. Mondom mi a fene? A boltba mióta ilyen nehéz bejutni? Sebaj, egy házaspár mögött besunnyogtam. Megvettem a dobozos üdítőmet meg mellé egy kis kekszet, hogy legyen mit enni. A pénztárnál jött a következő meglepetés: az eladó hölgy kérte tőlem a kártyát. Mondom nincs mivel egyébként sem vagyok helybéli és amúgy is ritkán járok erre felé. Na mindegy, az egyik fiatal hölgy kisegített. Szóval most túl vagyok az egyik legzűrösebb időszakomon mind magánéleti, mind egyéb szempontból. A következő évben szakítani próbálok az eddig berögzült rossz szokásaimmal és egy új ember próbálok lenni. Hosszú az út, de remélem megéri.
Idézet: „A következő évben szakítani próbálok az eddig berögzült rossz szokásaimmal” Gyere velem az "idegenek"-hez, ilyen kaland után a berögzült szokások elfelejtődnek. Úgy készülj, hogy teleportálással megyünk, jegyünk nem lesz. A CERN részecskegyorsítójában fogunk bepörögni, protonjaink itt maradnak, zálogba. Nem gond, visszatéréskor visszaadják. Pálinkát hozhatnál, ha már ajánlottad, én kecsketejet viszek, hátha ezzel mekegésre tudom bírni őket. Ha a pálesz nem hat. Más nem kell.
Azért egy floppyra mentsétek ki az internetet és adjátok át nekik tanulmányozásra.
![]() Idézet: „én kecsketejet viszek, hátha ezzel mekegésre tudom bírni őket.” Ezen besírtam a röhögéstől. ![]()
A HE honlapját visszük. Hátha néhány jövőbeli chippel segítenének minket.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Most gondolj bele: 300 évet ugrunk majd a technikával előre.
Azért mobilnetet is vigyetek, hogy tudjatok jelezni, mi újság, van-e valami baj, segítsünk, vagy bármi.
Villoghatunk 600Thz-es ezermagos processzorainkkal, amire megírjuk 1 hét alatt a 38TB-os méretű progit. Nem nagyobbat, mert ennyi szabad hely marad majd a karórámban.
De ez még semmi, csak nem akarok felvágni.
De rendes vagy, ezért külön ajándékot hozunk. Mobilnet nem működik arrafelé, füstjelekkel lesz csak kommunikáció. Viszek egy zsák füstöt, tüzet sem gyújthatunk, nincs oxigén.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Sziasztok!
Felénk is készült egy ilyen kép. Vajon miféle repülőgép lehet ez? ![]()
Lehet hogy nem (csak) látható tartományban fényképez a műhold, és a repülő fém teste miatt máshogy törnek meg bizonyos hullámhosszok..
Vagy: ha láttad anno a TV-ben a "Száguldó vipera" c. filmsorozatot, akkor ahhoz hasonlóan "duplikálta magát" a repülő. ![]()
Szia!
Engem ez a gép leginkább egy Lockheed C5 sugárhajtású teherszállító gépre emlékeztet. Ha megnézed a képeket akkor erre hasonlít a legjobban. A függőleges vezérsík felett van a vízszintes vezérsík, és nem a törzs vonalában, ahogy az az utasszállító gépeken van. Szép nagy dög az biztos. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
A földön áll a gép , csak az "ellenség megtévesztése végett " rajzoltak mellé egy másikat is ...
![]()
Az ameikaiak röpködnek errefelé ilyesmi döggel Pápa és a rábaköz környékén, van hogy gyakolratoznak vele olyan alacsonyan, az ember azt hinné mindjárt lepottyan az égról! Jópofa
![]()
Nem rajzolt
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |