Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ötödik voltam. Akkor kb. 10 s-ig nem tűnt el, tovább nem néztem.
Magától nem tűnik el, oldalt kell frissíteni, akkor fog.
Versike:
Szerelem, szerelem, nagy a szerelem, az anyóson tv.jét szerelem........
Két hetesek a kis Drágáim.
Fürtös paradicsomok lesznek nagykorukra. A fényt nagyon szeretik, afelé hajlanak Nemsokára indul a Paprika Projekt is...
Én a naranccsal és a citrommal próbálkozok.
Nagyon cukik
Én is ültettem, de nem lettek jók, szerintem túl hidegen voltak. Remélem Neked összejön, ha már ilyen szépen nőnek.
Citromunk volt sokáig. Igaz, a mienk román tengerpartról jött. 30 évet kibírt. Volt rajta termés is.
Mi világítunk a palántáknak. Nem is nagyon kapnak más fényt. Kb 3000 db van több féle fajtából (carolina reaper, moruga scorpion, naga jolokia, jalapeno, habanero stb). Viszont szépen egyenesen nőnek.
3000? az nem semmi!
Már csak ha arra gondolok hogy pár tővel mennyi meló van, akkor is le a kalappal. Most jut eszembe, van Nekem is valamilyen ledes cuccom a sárgáktól. Kék meg piros ledek vannak rajta. Ha világít, akkor ilyen magenta-rózsaszinű. Lehet hogy be kéne fognom világítani. Egy kollégám ajánlotta, én még kezdő kertész vagyok
Van vele játék, de 'hőstermelőként' kell a mennyiség is. A sárgáktól szerzett cucc majdnem jó.Sokkal jobb mint csak az ablak. Kb 5 éve küzdök a színekkel. A lényeg (szerintem és a tapasztalataim szerint) , hogy a növénykék kezdeti, gyermek, palánta korukban inkább a növekedésre gyúrjanak. Ehhez pedig kék túlsúlyos fény kell. Akkor a tuti,ha a palánták a kiültetéskor még nem hoznak vrágot (úgy is eldobálja), nem 'vénülnek be'. A készen kapható világítások inkább a piros felé hajlanak. Teljesen megfelel egy kifejlett növénynek. Jól látható a fényigény változása a rózsán. Növekedéskor egészen piros leveleket szárat láthasz (visszaveri a pirost elnyeli a kéket), majd mire bimbot, termést kezd nevelni kizöldül (elnyeli a pirost is).
Na akkor le vagyok maradva!
Én még csak most nézegetem a magokat! De az a baj hogy nállam 2+2 tő fér el, Tehát 2 futó és két alacsonyabb "bokros"! 40x80 centi, ekkora a balkonláda, és ezálltal a kertem is amivel gazdálkodhatok! Bepróbálkoztam a nejemnél hogy teszek ind két oldalra.. de azt mondja hogy ki van zárva.... ha megcsinálom akkor énis ki leszek zárva.. a balkonra... Úgy meg nem buli! Mondjuk nemtudom hogy 2+2 tőért érdemes e palántáznom....
Első körben vedd el a nadrágot az asszonytól
Viccet félretéve: Szerintem pici helyen is érdemes pár tőkét felnevelni, a saját az saját. Meg ha egy pici balkonládába ültetsz pár féle virágot, akkor már a párod is megenyhül... Szerintem érdemes. Sok városi ismerősöm nyomja erkélyen, balkonon a pár tőkés paradicsom/paprika/fűszernövény termesztést, mindegyik jókedvű tőle,és örömmel dolgozgat a mini ágyásokban.
Hát eddig minden évbe volt még ha csak egy tő is!
Csak a tavai nem sikerült, és nem tudom hogy azért mert júniusban kimaradt majd 3 hét locsolás ( szabadságon voltunk) Vagy azért mert nem jó oldalt választottam! Ha egy picit visszatekersz, akkor látod a képet! Sajnos a balkon pont olyan tájolású hogy vagy délelőtt éri a parikat a nap kb 2-ig, vagy 11-től este naplementéig!Szerintem idén marad megint az az oldal ahol reggel 9- délután kettőig éri a nap mert nem találtam eddig semmi konkrét infót hogy melyik a jobb megoldás! ÉS azon az oldalon több helyem van!
A németek világítottak a virágaiknak ibolyakék fénycsövekkel. A növények nem is sárgultak el. A növényeknek kell az UV fény.
A balkon korlátján neki van végig virág.. csak igy ment bele a parikba! de olyan szép volt tavaly! Nem látszik egyben az egész da nagyon fain volt!
Még egy kicsit dzsungel is volt mert 3 tövet tettem a ládába, már tudom hogy csak kettő fog kellenni
Íme egy sikeres példa. Idén a faltnyi kertünkbe ültetek. A láda a paprikáé, mert a virágláda pici. Erős macska.öcsét nem ültetek, mert tavaly nagy túltermelésem volt két cserépben.
Szerintem jó lesz úgy ahogy tervezed.
Valamilyen egyszerű csepegtetős rendszert nem tudsz kitalálni? 20L-es műanyag kanna, pár méter hulladék Festo, vagy valamilyen műanyag cső... aztán nem kell agyalni, ha pár napra elutazol.
A növényeket lassan oldódó műtrágyával turbóztam.
Tetszik, szerintem teljesen korrekt.
Most nézem a tavalyi képen az időcimkét!
15:11 és napsugár még mindig éri! Ugyhogy marad az eredeti oldal! Azóta már készült egy PIC-es Öntöző prototipus! Idén élesbe is tesztelem majd!
Igen, Csak a locsolás hiánya teljesen visszavetette! ÉS nem érett be egy darab sem belőle! Haha...... de majd idén! most már jobban felkészülök! Tavaly mondjuk későm indult a projekt is!
Idén biztos fogok énis tenni alá kapszulásat, vagy esetleg folyékonyat.... még nem tudom de kapni fog az biztos!
Mi ennyire nem bonyolítjuk (PIC-es Öntöző, egyebek) és tele vagyunk paradicsommal.
Látszik hogy kis befektetéssel is lehet jól megoldani a dolgokat.
Ügyes. Úgy gondoltam idén megpróbálom az emelt ágyásos módszert is, sok jót hallottam róla. Én is helyszűkében vagyok, de azért igyekszem...
Nállam csak azért készült el de igaz későn mert nyaranta nem vagyunk itthon 3 hetet és addig kiszárad minden, az asszonykám szobavirágai is!
Tervek szerint a szabi alatt csepegteti a paradicsomot, meg a konyhaasztalra összeszedjük az összes szobanövényt ( az ott van a balkon mellett) és azokat is csöpögteti! Most nézem a képeidet! Nagyon szép a tiéd! Na remélem idén énis tele leszek parival! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2018
Én úgy szoktam megoldani az ültetést, hogy azon a területen ahol a palánták lesznek, 30cm mélyen kiásom a földet, beterítek 4-5 cm faforgácsot, fűrészport, majd 10cm komposztot
(saját, szerves hulladék, nyírt fű, konyhai hulladék) ami tele van jóképű gilisztákkal, majd vissza a maradék föld. Ezt minden évben megcsinálom.Ezen kívül csak öntözök.Semmi műtrágyát, egyebet nem használok. Nem nagy meló, 3-4 m2. De idén már nagyobb területre tervezek.
Nagyon irigyellek! Otthon nekem is igy volt.. ott volt 15-20 nm és ugyan ugy komposzt.. kicsi tőzeg faforgács, és vissza a régi föld!
Itt sajnos más itt balkonláda van csak! De legalább az is van! Még jó pár év mire itt is kertes lakásba tudunk költözni! Már akkor tudom hogy kiktől kell tanácsot kérni
A délelőtti napfény a jó, mert a délutánitól kiég(het) a növény. Főkertész Ex tanácsa. A vízhiány tett be tavaly, oldd meg a csepegtetést, vagy drénezd (egyszerűbb).
Köszönöm!
Akkor marad az eredeti oldal! Igy egyszerűbb lesz sokkal! Helyem is több van ott! Igen márcsak az öntözés ami a lényeg! |
Bejelentkezés
Hirdetés |