Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2862 / 3607
(#) nagym6 válasza goreny hozzászólására (») Márc 3, 2018 /

Ötödik voltam. Akkor kb. 10 s-ig nem tűnt el, tovább nem néztem.
(#) goreny válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2018 /

Magától nem tűnik el, oldalt kell frissíteni, akkor fog.
(#) sóborsó hozzászólása Márc 4, 2018 /

Versike:
Szerelem, szerelem, nagy a szerelem,
az anyóson tv.jét szerelem........
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Márc 4, 2018 / 1

Két hetesek a kis Drágáim.
Fürtös paradicsomok lesznek nagykorukra.
A fényt nagyon szeretik, afelé hajlanak
Nemsokára indul a Paprika Projekt is...
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Én a naranccsal és a citrommal próbálkozok.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Nagyon cukik
Én is ültettem, de nem lettek jók, szerintem túl hidegen voltak.
Remélem Neked összejön, ha már ilyen szépen nőnek.
(#) kristikoma válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Citromunk volt sokáig. Igaz, a mienk román tengerpartról jött. 30 évet kibírt. Volt rajta termés is.
(#) kitartás válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Mi világítunk a palántáknak. Nem is nagyon kapnak más fényt. Kb 3000 db van több féle fajtából (carolina reaper, moruga scorpion, naga jolokia, jalapeno, habanero stb). Viszont szépen egyenesen nőnek.
(#) (Felhasználó 116638) válasza kitartás hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

3000? az nem semmi!
Már csak ha arra gondolok hogy pár tővel mennyi meló van, akkor is le a kalappal.
Most jut eszembe, van Nekem is valamilyen ledes cuccom a sárgáktól.
Kék meg piros ledek vannak rajta.
Ha világít, akkor ilyen magenta-rózsaszinű.
Lehet hogy be kéne fognom világítani.
Egy kollégám ajánlotta, én még kezdő kertész vagyok
(#) kitartás válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 / 1

Van vele játék, de 'hőstermelőként' kell a mennyiség is. A sárgáktól szerzett cucc majdnem jó.Sokkal jobb mint csak az ablak. Kb 5 éve küzdök a színekkel. A lényeg (szerintem és a tapasztalataim szerint) , hogy a növénykék kezdeti, gyermek, palánta korukban inkább a növekedésre gyúrjanak. Ehhez pedig kék túlsúlyos fény kell. Akkor a tuti,ha a palánták a kiültetéskor még nem hoznak vrágot (úgy is eldobálja), nem 'vénülnek be'. A készen kapható világítások inkább a piros felé hajlanak. Teljesen megfelel egy kifejlett növénynek. Jól látható a fényigény változása a rózsán. Növekedéskor egészen piros leveleket szárat láthasz (visszaveri a pirost elnyeli a kéket), majd mire bimbot, termést kezd nevelni kizöldül (elnyeli a pirost is).
(#) Firefighter1 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Na akkor le vagyok maradva!
Én még csak most nézegetem a magokat!
De az a baj hogy nállam 2+2 tő fér el, Tehát 2 futó és két alacsonyabb "bokros"!
40x80 centi, ekkora a balkonláda, és ezálltal a kertem is amivel gazdálkodhatok!
Bepróbálkoztam a nejemnél hogy teszek ind két oldalra.. de azt mondja hogy ki van zárva.... ha megcsinálom akkor énis ki leszek zárva.. a balkonra... Úgy meg nem buli!

Mondjuk nemtudom hogy 2+2 tőért érdemes e palántáznom....
(#) (Felhasználó 116638) válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Első körben vedd el a nadrágot az asszonytól

Viccet félretéve:
Szerintem pici helyen is érdemes pár tőkét felnevelni, a saját az saját.
Meg ha egy pici balkonládába ültetsz pár féle virágot, akkor már a párod is megenyhül...
Szerintem érdemes.
Sok városi ismerősöm nyomja erkélyen, balkonon a pár tőkés paradicsom/paprika/fűszernövény termesztést, mindegyik jókedvű tőle,és örömmel dolgozgat a mini ágyásokban.

Hát eddig minden évbe volt még ha csak egy tő is!

Csak a tavai nem sikerült, és nem tudom hogy azért mert júniusban kimaradt majd 3 hét locsolás ( szabadságon voltunk)
Vagy azért mert nem jó oldalt választottam!
Ha egy picit visszatekersz, akkor látod a képet!
Sajnos a balkon pont olyan tájolású hogy vagy délelőtt éri a parikat a nap kb 2-ig, vagy 11-től este naplementéig!Szerintem idén marad megint az az oldal ahol reggel 9- délután kettőig éri a nap mert nem találtam eddig semmi konkrét infót hogy melyik a jobb megoldás!
ÉS azon az oldalon több helyem van!
(#) Epu2 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

A németek világítottak a virágaiknak ibolyakék fénycsövekkel. A növények nem is sárgultak el. A növényeknek kell az UV fény.
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 4, 2018 /

A balkon korlátján neki van végig virág.. csak igy ment bele a parikba! de olyan szép volt tavaly! Nem látszik egyben az egész da nagyon fain volt!
Még egy kicsit dzsungel is volt mert 3 tövet tettem a ládába, már tudom hogy csak kettő fog kellenni
(#) Epu2 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Íme egy sikeres példa. Idén a faltnyi kertünkbe ültetek. A láda a paprikáé, mert a virágláda pici. Erős macska.öcsét nem ültetek, mert tavaly nagy túltermelésem volt két cserépben.

Szerintem jó lesz úgy ahogy tervezed.
Valamilyen egyszerű csepegtetős rendszert nem tudsz kitalálni?
20L-es műanyag kanna, pár méter hulladék Festo, vagy valamilyen műanyag cső...
aztán nem kell agyalni, ha pár napra elutazol.
(#) Epu2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

A növényeket lassan oldódó műtrágyával turbóztam.

Tetszik, szerintem teljesen korrekt.

Most nézem a tavalyi képen az időcimkét!
15:11 és napsugár még mindig éri! Ugyhogy marad az eredeti oldal!
Azóta már készült egy PIC-es Öntöző prototipus! Idén élesbe is tesztelem majd!

Igen, Csak a locsolás hiánya teljesen visszavetette! ÉS nem érett be egy darab sem belőle! Haha...... de majd idén! most már jobban felkészülök! Tavaly mondjuk későm indult a projekt is!
(#) Firefighter1 válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Idén biztos fogok énis tenni alá kapszulásat, vagy esetleg folyékonyat.... még nem tudom de kapni fog az biztos!
(#) nagym6 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Mi ennyire nem bonyolítjuk (PIC-es Öntöző, egyebek) és tele vagyunk paradicsommal.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Látszik hogy kis befektetéssel is lehet jól megoldani a dolgokat.
Ügyes.
Úgy gondoltam idén megpróbálom az emelt ágyásos módszert is, sok jót hallottam róla.
Én is helyszűkében vagyok, de azért igyekszem...
(#) Firefighter1 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Nállam csak azért készült el de igaz későn mert nyaranta nem vagyunk itthon 3 hetet és addig kiszárad minden, az asszonykám szobavirágai is!
Tervek szerint a szabi alatt csepegteti a paradicsomot, meg a konyhaasztalra összeszedjük az összes szobanövényt ( az ott van a balkon mellett) és azokat is csöpögteti!

Most nézem a képeidet!

Nagyon szép a tiéd! Na remélem idén énis tele leszek parival!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2018

Én úgy szoktam megoldani az ültetést, hogy azon a területen ahol a palánták lesznek, 30cm mélyen kiásom a földet, beterítek 4-5 cm faforgácsot, fűrészport, majd 10cm komposztot
(saját, szerves hulladék, nyírt fű, konyhai hulladék) ami tele van jóképű gilisztákkal, majd vissza a maradék föld.
Ezt minden évben megcsinálom.Ezen kívül csak öntözök.Semmi műtrágyát, egyebet nem használok.
Nem nagy meló, 3-4 m2.
De idén már nagyobb területre tervezek.

Nagyon irigyellek! Otthon nekem is igy volt.. ott volt 15-20 nm és ugyan ugy komposzt.. kicsi tőzeg faforgács, és vissza a régi föld!
Itt sajnos más itt balkonláda van csak! De legalább az is van! Még jó pár év mire itt is kertes lakásba tudunk költözni!

Már akkor tudom hogy kiktől kell tanácsot kérni
(#) granpa válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

A délelőtti napfény a jó, mert a délutánitól kiég(het) a növény. Főkertész Ex tanácsa. A vízhiány tett be tavaly, oldd meg a csepegtetést, vagy drénezd (egyszerűbb).
(#) Firefighter1 válasza granpa hozzászólására (») Márc 4, 2018 /

Köszönöm!

Akkor marad az eredeti oldal! Igy egyszerűbb lesz sokkal! Helyem is több van ott! Igen márcsak az öntözés ami a lényeg!
(#) nagym6 hozzászólása Márc 4, 2018 /

Csatolt kép. Ez már döbbenetes, mekkora marhaságokkal etetnek bennünket, elképesztő. Ez már a média szégyene, ehelyett ők azt hiszik valamiféle gyengeelméjű mindenki. Tudom, a kattintásért van minden, de még ennyire is le kell menni?

Tojás.jpg

Következő: »»   2862 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem