Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Láttam olyan terméket, amin direkt el is magyarázták, hogy 100g szárított termék 160g nyers húsból készült, illetve valami hasonlót.
Mivel a szárítás-füstölés-lángolás során a víztartalmát veszíti el, ezért a tápértékét a friss állapotú tömege alapján lehet jól becsülni. Vagy ha össze akarsz hasonlítani két terméket, akkor is ez egy praktikus szám. Ahogy a kispénzű diákok is alkohol százalék*mennyiség/ár alapján osztályozzák a piákat, ugyanezt megcsinálhatja a kolbászokkal az állati fehérjére utazó egyszeri vásárló. Nekem tetszik ez a feliratozási mód.
Tulajdonképpen a pékáruknál is hasonló a helyzet. Az 1kg kisült kenyér jóval több mint 1kg tésztából van.
Na ez nekem régen nehéz kérdés volt, amikor anyám elküldött a pékhez "cserélni".
Vittem 1 kiló lisztet, aztán kaptam egy bazinagy kenyeret. ![]() Azóta persze megoldódott, se pék, se anyám nincs már. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
"Cserélni".. de ha 1kg lisztből kaptál 1kg kenyeret, akkor az nagyon olcsó volt! Hol marad fűtés, a rezsi, a pék munkabére? Vagy ez már csak mai ésszel furcsa?
Volt még benne egy jó adag lisztjavító szer is ami olcsóbb volt, így az kompenzálta.
![]()
Mondjuk 1 kg liszt a boltban (akkor) 4.60 Ft, a kenyér 3 Ft. A pékek akkor is "nagybani" áron vették (őröltették) a lisztet. Van kérdés?
Sziasztok!
Elsősorban egy moderátor segítségét kérném,egy kis gubanc történt egy adásvétel során.Pontosabban egy általam le nem adott!!! értékelés miatt.
Szia! A téma fejléc jobb oldalán, négyszögben kis "v" ábrára húzod az egeret és a legördülő listából a "Moderációt kérek!"-et választasz. Az oda írt bejegyzés eljut a moderátorhoz.
Akkor nagyjából árában volt. 1 kg kenyér 65 deka lisztből jön ki. A tészta 1, 1- 1.15 kg.
Ha haver volt a pék, akkor 4.6 ft-nyi lisztért adhatott 3 ft-nyi kenyeret (ha nem sokan látták) Még némi haszon is adódott A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
Idézet: „Az 1kg kisült kenyér jóval több mint 1kg tésztából van.” De jóval kevesebb, mint 1kg lisztből.
Gipszről kis infó:
1.) stukatúrgipsz - gyakorlott villanyszerelőnek - köt mint az istennyila ![]() 2.) modellgipsz - van választható kötésidő, kényelmesebb, precíz beállításhoz. - fehér lesz 3.) Szériaglett - gipsz és mész keverék - 1-2 nap a teljes kötés, lassú, de stabil, precízen beállítható és egyből szép fehér. 4.) gipsz és homok különböző arányú keveréke. erős, szilárd, és a homok mennyiség növelésével lassítható a folyamat. Kis gyakorlattal tökéletesre állítható. 5.) gipsz és cement keveréke, erős, szilárd, fagyálló, gyorsabb a stukatúrnál is. Extra szürke 6.) Mindezek keverékei, amiből a gipsz maga a "ragasztó", a cement a "szilárdító", a homok a "lassító". Ha modellezni akarsz, akkor modellgipsz jó hígan és folyamatosan vibrálva, amivel buborékmentes a végeredmény. Falba az előbb felsorolt megoldások. Én azt javaslom készítse egy szöggel rögzíthető lécet a falsíkhoz, ami a dobozodat pontosan helyben tartja és jó híg modellgipsszel tedd be. Örökös megoldás. Ha fagyveszélyes a hely, akkor vagy olvadás után, vagy tiszta cementes homok keverékkel tedd be - például költéren. Lassú mint az állat, de beton a végeredmény. Ha falazatba építesz valamit, az előírásoknak megfelelően a fallal megegyező szilárdságú anyaggal kell kitölteni a réseket. Láttam purhabos rögzítéseket - sírni tudtam volna. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
Én úgy emlékszem régen volt fehér stukatúr is. Meg kandalló lesz amikor meghúz.
A stukatúr, mindig szürke volt. Csak volt gyorsabb modellgipsz is. Legalábbis harminc-egynehány éve, amióta gipszelek.
Segítene valaki? Hozzászólás keresésben, hogy kell beírni a nick-et, ha space van közte?
Pl.: user:izé izé A két "izé" közé mi kerül? Köszönöm!
Nálam így nem talál semmit ilyenkor.
Ja.... bocs. Már látom az idézőjelt ![]() Ahhhhh... szuper, köszönöm szépen! A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
Sziasztok,
Van egy álló ventillátorom, sok éve szolgál már, és mostanában elég keservesen indul el, nagyon nehezen pörög fel. Gondolom telement már porral, szóval szét kellene szedni, kipucolni és bezsírozni ismét. A kérdés csak az, hogy mivel zsírozzam be, mit ajánlottok ehhez? Kösz, Tamás
Nem kell túlvariálni, egyszerű szilikon spray. Használattól függően havonta egy kis spriccentés és készen is vagy.
Köszi, de nem akarok havonta spriccolgatni. Amit a gyárban tettek bele, azzal elment 7- évet simán, talán többet is, és nem kellett hozányúlni, pláne nem havonta. Gondolom kapható valamilyen kenőzsír, ami alkalmas erre a nem túl nagy igénybevételre, szerintem bármilyen megteszi. De ha valaki tud valamit ajánlani, vagy valamit mondani amit véletlen se vegyek, akkor megköszönöm a tanácsokat.
Nem lesz az olyan egyszerű mint elsőre tűnik. Nem csak az a baj, hogy kidolgozták a perselyek magukból a kenőanyagot, hanem az is, hogy megkoptak. Én szétszedtem, tettem bele zsírt, olajat, mindent ami csak eszembe jutott, 1-2 hónapig megy, aztán újra szorul. Már a harmadikat koptatom így, mostanra megtanultam hogy semmi értelme órákat tölteni a szétszedéssel meg a kenegetéssel mert csak ideig óráig lesz jó. Ha csapágyakat tettek volna bele ahogy az illene, akkor nem jelentkezne ez a probléma, mondjuk akkor nem is vennéd meg belőle az újat, mert sosem menne tönkre a régi.
![]()
Hmm... van benne valami. Azért majd teszek egy kört, mielőtt kidobom.
Befújod, megy fél percet, ismét befújod, ezt párszor lehet próbálni, hogy jól bevigye az anyagot a forgás, hátha kidolgozza a beleragadt koszt, ha az van benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
Ez nálam is előfordult már,van pár álló ventilátorom. Én úgy szoktam,hogy leveszem a légkeverő lapátot és az az alatti perselybe fújok kicsi WD40-et. Rögtön megjavul. Viszont érdekes hogy csak az első perselynél szorul a tengely, a hátsónál sosem. Vagy ez csak nálam van így?
![]()
Nálunk is ilyen. Gondolom az a persely sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, nagy valószínűséggel a lapátkerék nincs tökéletesen kiegyensúlyozva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |