Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy 12F508-as PIC-em, és nem tudom felprogramozni. Íráskor ezeket a Hibákat kaptam: IC-Prog: Verify failed at address 0000h! (Xp driverek be vannak kapcsolva, beállított PIC: 12C508) PICALL 0.16: Hardware fault 1… Check power, connections and ports!!(beállított PIC: 12C508) FlashOver12: Fehler bei bereichsprüfung(beállított PIC: 12F508) WinPic: itt még az égetőt se ismerte fel. És még pár progit is kipróbáltam de azok se működtek. A válaszokért előre is köszi
Én a 10k felhúzóellenállásokat kicserélném 470ohm-ra, hogy az biztosan ne okozzon gondot, hogy túl nagy.
Hát azt hozzátéve, hogy sem az égetőt, sem a progikat nem ismerem, de
- Nem tudom, más IC-t égettél-e már ezzel az égetővel. - A rajzon az a két "oszlopos sor", gondolom a foglalat az égetőn. (csak néztem mint a moziban, nagyon béna rajz) - Nem tudom, hogyan helyezted be az IC-t, mert az adatlapot tanulmányozva, nekem az jön ki, hogy felülről két lábat a csatiban ki kell hagyni, és úgy bedugni, mert különben nem jó helyre mennek a feszültségek. Ez elég gáz, mert ha előre dugtad, akkor a PIC esetleg már halott is. Minden esetre: 1.) VDD (+5V) 4.) VPP (programozó fesz) 8.) VSS (GND) 7.) ICSP-DAT (adat) 6.) ICSP-CLK (órajel) Ha ezt nézem, akkor az IC 1. lábának a foglalat 3. lábára kell esni. Berajzoltam, hogy gondolom. De várjuk a szakértőket!! ![]() üdv! proli007
az égetövel szerintem nincs gond, mert akitöl vettem már programozott vele 16F84-et, és 16F871-et, valami más lehet szerintem.Ha az IC rosz helyen lenne gondolom akkor azokkal se müködöt volna.
UI.:kiprobáltam egy 233MHZ-es gépen és azon is ilyen problémák voltak ![]()
Te Jóember!
Ez számomra úgy hangzik, hogy nem lehet rossz a Trabantom amit vettem, mert e barátom már Zsigulit is vezetett. Hát mi köze van az egyiknek a másikhoz? A 16F84-nek lába sem annyi van! Arra nem adtál választ, hogy egyáltalán hova dugtad az IC-t? ![]() Van az égetőről gépkönyv, leírás, vagy valami? ![]() Vagy rá van a tetejére rajzolva, mit hova kell dugni? ![]() Ez vélhetően egy univerzális égető, amibe több típust is be lehet dugni. A párhuzamos portnak bizonyára baromiul számít, hogy a gép 233mHz-es. Lehet hogy a tárgyban semmi igazam nincs, de ebből a hozzászólásból nem lehet megtudni szinte semmit! ![]() üdv! proli007
Ez nem egy olyan égető, amit kitben lehet kapni? Mert azzal meg lehet szívni... egy fotó sokat mondana.
A programozót suliban készítettem neki. Ez 16Pro-s programozó. A Picall progival programoztam és a végén valami memória címet ad ki probléma képpen. Visszaolvasás után csak a program töredéke található a PIC-ben.
Peti jól mondta a többi PIC-el nem volt ilyen probléma. Suliban azt tanácsolták nekem, hogy IC-proggal próbáljam ki de személy szerint nem ismerem ezt a programot :S
Egy ismerősőm szintén a picall progival kínlódott, aztán mondtam neki hogy a késleltetést növelje meg. Így tett és azóta jól éget. Az Icprog-nál is lehet ilyen probléma.
A párhuzamos portot állítsd Standardra a Biosban. A propic égetőm csak ilyen beállítás mellett éget jól. Nem is találom az Icprog támogatott égetői között a programozód.
Ez az eszköz megtalálható elektrocsib oldalán is. Itt igaz IC-prog-ot használ. Link
Valóban és gondolom mindent a szerint állítottál be. A Propic2 égetőmet az alábbi beállításokkal használom.
WindowsAPI Invert MCLR Invert VCC I/O delay 10 Gondolom különbözik a te hardveredtől, de lehet mégsem annyira. Szerintem inkább a Picall progit próbálgasd .
Üdv!
Lehet hogy hülyeséget mondok, de én is jártam így 12F508, 12F509 procival, hogy az IC-PROG-al próbálkoztam, 12C508, 12C509-ként égetni, de nem ezzel az égetővel. Az első írás sikerült, de többet nem lehetet törölni egyiket sem. Nekem a WINPIC alatt működik, (persze másik ic). Lehet hogy az ic prog átírja az ic azonosítóját?(a C-sek csak egyszer írhatóak).
A PIC12F508 és a PIC12C508 nem egyenértékű, s ezért más programozási eljárást kell alkalmazni. Mivel a legtöbb általad használt vagy kipróbált progi csak a PIC12C508 ismeri, ezért ha az F sorozatot netán fel is programoznák, azt csak egyszer tennék meg. Mert az ellenőrzéskor egy már felprogizott PIC12C508-ast látna, S uge azt nemillik újraprogramozni törlés nélkül! (S, a C-s sorozatot elég nehéz törölni! Főleg ha az zárt plasiktokos. A quarcablakos UV fénnel törölhető. De drága!
![]() Ellenőrizd le, h. miket tud a porgramozó szoftver kezelni... Ja a hibaüzenetek: IC-prog: Verify failed at address 0000h! - Ellenőrzési hiba a 0000h címen. PICALL 0.16: Hardware fault 1… - Hibás herdver! (?) - Check power, connections and ports! - Ellenőrizd a tápfeszt. és a prot csatlakozását! FlashOver12: Fehler bei bereichsprüfung(beállított PIC: 12F508) (Még nincs német fordítóm! Talán ha a nyelvi beállítás angol lenne...) WinPic: itt még az égetőt se ismerte fel. - Egyáltalán tudná kezelni??? Igaz van párhuzamos portos beállítása, az OPCTINOS/HARVER-s alatt... Kisérletezni kell. (Én a WINPICPROG16-ot próbáltam és az csak a P16C84 - P16F84 - P16F84-et tudja kezelni. ![]() Ja! S >>> ITT <<< is ez a "vas" és "pirító progik" vannak. ![]() ![]()
sikerült az égetés de az IC-prog még mindig ugyan azt a hibát irja ki:S.Oszcillátor:IntRC, és se a CP-t, se az MCLR-t nem szabad bepipálni.
És nagyon köszönöm a hozászolásokat.
hmmm, mégse :no: :no: Egy progit kodot valahogy beleégettem, de utána egy üres részt feltöltötem, és amikor megint az eredetit akartam viszarakni, már nem jelent meg.Vagigy már nem müküdüt teszt közbe.
Miért lehet ez? ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Én is ezzel szívok, mármint a 12C508 helyett egy 12F508 ba szeretnék égetni, de hiába. A ProPic IIgold-ot én építettem, egy ideje már használgatom, hiba nélkül... Én mondjuk nem nagyon értem még a PIC-eket, most kezdtem el foglalkozni velük. Itt a HEX, amit nem vesz be a "lelkem".
Szerény véleményem szerint a forráskód, a konfigurációs bitek állapota, na meg a "be nem vétel" módja (programhiba, kommunikációs hiba, vagy eszközhiba stb.) csak nagyobb segítség lett volna, mint a hex állomány...
Sziasztok!
12f510-t szeretnék felprogizni icd2-vel és a következő hiba üziket kapom. ![]() ICDWarn0044: Target has an invalid calibration memory value (0x0). Continue? Gondolom itt azt irja, hogy érvénytelen kalibrációs memória érték. ICD0161: Verify failed (MemType = Program, Address = 0x600, Expected Val = 0x5E4, Val Read = 0x4) ICD0275: Programming failed. – Sikertelen programozás….. Ide meg azt írta, hogy a Program memória 600 hexa címéről 4 hexát olvasott és a helyes érték a 5E4 hexa lett volna. Ez idáig ok. De ezeket, a hibákat, hogy tudom kijavítani ![]() Valaki már találkozott ilyen hibával? ![]() Még valami. JDM klónnal ki tudom olvasni, és a tartalma megegyezik az icd2 által beégetett hexel. De a progi nem megy benne….. (Ezért a JDM dologgal most engem lefejeznek ![]()
Kicsit állítgattam az MPLAB-ot és a következőkre jutottam.
Most ezt irja ki: Verify failed (MemType = UserID, Address = 0x400, Expected Val = 0x7, Val Read = 0x4) Most másra panaszkodik, de a helyes érték 7f3c hexa lenne. Helyette a Picben 4000 hexa van. Ha WinPic800 progival + JDM klonnal kiolvasom akkor 4000 Hexát kapok a User Id-nek. Ha ezzel a progival beirom a helyes érrtéket akkor benne van töbszőri kiolvasás után is, de ha ICD2-vel progizom fel akkor ez vissza iródik 4000 hexa értékre. Ha WinPic által beirt hexet ICD2-vel kiolvasom akkor is a jó értéket kapom, de ha azn ICD-vel újra progizom akkor ismét a 4000 hexa kerül bele ami szerintem nem jó. Ilyenkor mi a megoldás?.... ![]() Hiába teszek a progi elejébe __idlocs 0x7f3c direktivát akkor sem ez kerül bele...
Sziasztok!
Vettem párdarab 12c508-at. ezen az oldalon lévő kapcsolást szeretném megépiteni,de a Pickit 2 ben nincs benne ez a tipus. Bár még nem probáltam de valoszinűleg fel sem ismeri. Tudnátok adni valami ötletet,hogy hogyan égessem be a progit?Bővebben: Link
nekem a winpic 800 -zal tökéletesen ment eddig minden, többek között ez is...
Propic2 Gold -ot, (kicsit átterveztem a gyárihoz képest, ki-be lehet kapcsolni a Gold -részt, illetve a rajzokon már nem a soros port szerepel, hanem a párhuzamos ), ha kell a rajz, akkor itt van:
aZ MPLAB be tudja égetni ha nincs meg le tudod tölteni
a 815 verziót a microchip oldaláról!
Hello!
Akkor sikerült már megoldás találni a PIC12Fxx sorozat égetésére, mert én most futottam ebbe a hibába és nem merem a C-vel egéetni a vásárolt mikrovezérlőt, mert nem biztos helyes a program elsőre és jó lenne ha tudnám törölni. Esetleg van rá valami szoftver ami tudja kezelni a Flash-es sorozatokat, vag yegyszerűen elfeldkeztek róluk ![]() Köszönöm!
FIGYELEM MINDENKI!
Rájöttem a megoldásra. A picall-ban van egy device.ini file. Itt lehet piszkálgatni az égethető pic-ek listáját. Meg kell keresni a 12C509-es sort, (ilyen táblázatszerűen van, vannak utána oszlopok és azokban számok...) Az egész sort CTRL+C/ENTER/(alá)CTRL+V és átírni a 12C509-et 12F509, és az ALG oszlopban a 4-es értéket 5-re állítani! (Az ALG határozza meg, hogy C-s, F-s, vagy milyen programozási algoritmust alkalmazzon. Nyílván egy régi biztosíték-kiégetős EPROM-nál megint más alg. kell) És így engedi törölni is, sőt nincs letiltva a picall ERASE gombja, mint mikor valamilyen C-s uP-t választunk ki!
Mégse működik a megoldás, de van ami tényleg működik.
A winpic nevű program ismeri az F-sorozatos pic-eket, csak hozzá kell állítani a megfelelő hardverhez. Mellékelek egy konfigfájlt, akinek PIC16PRO hardvere van ezzel tud égetni. Jó kis program, jobb mint a picall vagy akármelyik. Eddig nem rontott el egy programozást sem!
A PicKit2 ismeri a 12F sorozatot, csak be kell állítani neki, mert ezzel nem tud alapban kommunikálni. Device family menü -> baseline és a fő panelen már ki is lehet választani. Ha ez nem lenne ott, akkor pedig régi a program, letölthető michrochipről 2.55 asszem a legújabb.
![]()
Sziasztok!
12C508-val kínlódok mert nem tudom se olvasni se írni. Willemmel és JDM PROPIC2-vel is ugyanez a helyzet. Másik gépen se sikerült. Több darabbal is próbáltam és másik willemmel is. Régebben gond nélkül írtam 12c509-et JDM-mel, még azt se tudom kiolvasni. (Win98+P3,ECP+EPP1.9) Ötlet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |