Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RS232 kérdések

Témaindító: tizedeske, idő: Júl 21, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 25
(#) subway hozzászólása Jan 2, 2011 /

Üdv mindenkinek!
3db +5V-ot igénylő ic-t meg tud hajtani egy darab USB csatlakozás? (elvileg 2*10mA és 1*95mA)
(#) watt válasza subway hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Elvileg igen.
(#) vgyula válasza subway hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia!
Szinte biztos. Az USB port legalább 500mA-el terhelhető.
Üdv.: Gyula
(#) zombee válasza vgyula hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

én már 1.5A-re is terheltem, amikor feszültségkonverterrel előállítottam egy külső vinyónak a 12V-os tápot is...
(#) oszgab4878 válasza zombee hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hali.
igen meg lehet terhelni annyival is!
A korlátot nem a "táp" adja mert az bírná, ugyanis az IC usb5v össze van húzva a főtáppal.
A gond az alaplapi vezetősáv vastagsága. Álltalában az nem bírja és lefüstöl. Egyes alaplapok tervezői jóval túltervezik (szerencsére) így elbírja.
Valamint a kapcsolótáp impulzusban veszi le...
Bár gondolom effektívet írtál.
Üdv.
(#) jena2 hozzászólása Jan 2, 2011 /

Sziasztok, tudna valaki segíteni, egyszerűen nem találok mini usb 5p-szerelhető dugót, aljzatot találtam, meg egy helyen szigeteletlen dugót, de nekem normális kellene szigetelt, és 5ös, barátom a google, de nincs.
Az is jó lenne ha levághatnám, tehát olyan kábelen lenne amiben fut az 5száll a mini oldaláról. Help.
Garmin Navi Pc-nek érzékeli az univerzális töltőt, ezért a mini usb bekötetlen szálra is adnom kell egy (-)ot hogy menet közben is menjen, ehhez kellene.
(#) abcdabcd válasza jena2 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

HQVIDEO, esetleg FDH ott árulnak rengeteg féle usb dugót... a szerelhetőn remélem nem csavarral rögzíthető kábelűt értessz szerintem ezeket csak forraszthatóban gyártják... a fenti helyeken van sokféle...
(#) subway válasza jena2 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

elég sok mindenhez használnak ma már ilyen csatit. De azért:
Kábel
csati
(#) zombee hozzászólása Jan 3, 2011 /

Ha már USB kábelekről van szó, hadd kérdezzek én is!
Minolta Dimage X20-as fényképezőm van, és ilyen kábel való hozzá: Bővebben: Link

Hivatalosan ezt hogy hívják? A "8 pólusú mini-USB" nem hiszem hogy passzol, mert ebből is van többféle, pl. van 1-soros, meg kerekített változat is, de mindegyik 8 pólusú...
(#) csacsa72 hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem ,hogy milyen usb-rs232 átalakító kellene ehhez hogy laptopban is működjön.Mert vettem átalakító kábelt de az nem jó,vettem exprescard-rs232-tőt Ezt de az sem jó .Az asztali gép sorosán tökéletesen működik. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
(#) oszgab4878 válasza csacsa72 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Halli.
Próbáld meg esetleg az MCP2200-at
igaz nekem is ajánlották és most van építés alatt de nagyon ígéretes...
Üdv.
(#) csacsa72 válasza oszgab4878 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szia.
Esetleg kapcsolásod ,vagy nyákterved van?
(#) watt válasza csacsa72 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

(#) zombee válasza csacsa72 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Sőt, egy kis ésszel az MCP2200-val kiváltható a doboz is, hiszen nem más mint egy szintkonverter.
Egyébként milyen célt szolgál a kapcsolás? SMS billentyűzetre tudok tippelni hirtelen...
(#) csacsa72 válasza zombee hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Ésszel , az sajnos nincs , vagy inkább hozzáértés nincs , egyébként , ez egy Opel diagnosztikai ezköz.
(#) zombee válasza csacsa72 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Ok, ne haragudj, ötlet-et akartam mondani...
Lényeg, hogy össze kell állítani az MCP2200 alapkapcsolását,
majd minimális alkatrészkészlettel(kimeneti tranzisztor, dióda) kiegészítve kész is.
A MAX232 RXIN és TXOUT és kimenete az MCP2200 RX és TX lábainak felel meg.
A MAX232 invertál, ezért az MCP2200 konfigurálásánál nem kell inverz Tx és Rx.
(#) csacsa72 válasza zombee hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Nem haragszom , nem vettem sértésnek , a segítséget köszönöm.
Üdv
(#) vilmosd válasza csacsa72 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Csak ugy halkan megkerdem, hogy a OBD programja tudja az USB-s soros portot kezelni? Mert ha nem, akkor kar erolkodni.
(#) watt válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Pont ez motoszkált bennem is...
(#) zombee válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szerintem kéne, ha a windows könyvtári függvényeket használja.
A BIOS-hívásokkal működő progik nagyon régiek, de ha ilyen akkor csak rendes COM port jó nekik,
de akkor nem értem hogy az expresscard-ot miért nem kezeli. Lehet hogy a BIOS-ba bele se építették...
(#) vilmosd válasza zombee hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Hali
De nem tudni ezt a programot hogyan irtak, es milyen sosros vonalat tud kezelni. Lehet hogy a CDC-t nem ismeri.
(#) zombee válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

A CDC-t elvileg az oprendszer kezeli, a programok csak COMn - portként láthatják.
Lehet hogy csak COM1-COM2-t lát, többit nem, vagy nemtudom...
(#) subway válasza zombee hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

a legtöbb obd progi comXet is lát, már amelyiknél van beállítási és kiválasztási lehetőség. Az a kapcsolást amit meg csacsa72 belinkelt az egy natúr K-line interfész ami még a 12V-ot is lehúzza magának a kocsi megfelelő csatlakozóiról. Nekem kicsit leegyszerűsítve van meg, sőt, már usb-sítve. Ugye ezt a hozzászólásomat nem törlitek le.
(#) bajoros hozzászólása Jan 16, 2011 /

Üdv

Készítettem egy FTDI chipes soros átalakítót.Minden tuti.Gyári doksiban szerepel egy ferrit gyöngy amit a VCC ágba kell betenni.Én ezt kiváltottam a kábelre pattintható ferrit maggal.Szerintetek nem lesz gond?Ellátja a gyöngy feladatát?
És ha esetleg elhagynám róla akkor milyen károkra készülhetek?
FT232 elszállhat hiányából fakadólag?

Köszönettel: Bajoros
(#) bbatka válasza bajoros hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Én soha nem használtam ferritgyöngyöt mégis normálisan müködik. A gyöngy csak zavarszűrő.
(#) bajoros válasza bbatka hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Akkor szedjem le a ferritmagot a kábelről hogy még kisebb lehessen az egész?
Örülök.
Köszi a tanácsod
(#) bajoros hozzászólása Jan 17, 2011 /

Újabb problémába ütköztem.
Kész az FTDI chipes RS232 konverterem.
Gépbe bedugva azonnal észleli.Driver fönt.
Ám egy KKL interfész amihez építettem, meg sem mukkan vele.
A KKL számára fontos az összes láb a D SUB-ról.
Nem képzelhető el szerintetek hogy az USB interfészben levő FTDI mellé kellene valamiféle RS232 illesztő??
Megnéztem az FTDI honlapján és ott az USB-232-es átalakító tervrajzán szerepel egy ZT213FCA chip is.
Lehet hogy ennek hiánya okozza a gondot?

És ha kell akkor mivel váltható ki mert ilyet sehol nem látok hirtelen.

Köszönettel Bajoros
(#) icserny válasza bajoros hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Az FTDI FT232 IC USB-UART protokol konverziót végez, s a kimenő jel logikai jelszintű. Ha neked RS-232 jelszintekre van szükséged (+/-12 V), akkor kell egy illesztő áramkör is. Bővebben: Link
(#) watt válasza bajoros hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Reménykedj, hogy nem ment tönkre, ha rákötötted egy RS232-es portra a TTL kimeneteket!
(#) bajoros válasza icserny hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Köszi
Ezekszerint benéztem.Építhetem át az interfészt.
Na nem baj.
Irány a Kontha
Úgy látom max 211 vagy 213 kellen hozzá.

Köszönöm a segítő válaszokat mindenkinek
Következő: »»   7 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem