Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Samsung D900i mobil probléma

Témaindító: leocska66, idő: Jún 16, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) leocska66 hozzászólása Jún 16, 2010 /

Hali. Bocs az új totyikért , de van 1 Samsung D900i mobilom kb 1.5 éves . Jelentkezett a probléma nagyon hamar lemerült az akku , feltöltöttem ,de 30-40 perc után állásába lemerült . Vettem új akkut ugyan ezt csinálja , ha hónapokig nincs bekacspolva és feltöltöm bírja zenével is 2-2.5 órát utánna feltöltöm megint csak 30 perc után állásába lemerül. Mi lehet a gond ?
Köszönöm előre is a segítséget.

Tibi
(#) (Felhasználó 1947) válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Igy látatlanba két dolog jut eszembe:

A Liion akkuk nem szeretik a mélykisülést, ha sokáig állnak,és újra használatba veszik, hamar tönkremegy"megpúposodik".
Magyarul nem szeretik ha nullára merülnek, mert a telefonod stby-ba is eszik pár mikroampert,és ez hosszú távon nézve nem hagyható figyelmen kívül.
Elképzelhető hogy az új akkud is igy járt.(Ez a logikus)

Utángyártott akkuknál előfordul hogy nagyobb kapacitásúnak jelölik, mint amilyen cella valójában van benne.

Mérd meg az akkufeszt lemerült,és feltöltött állapotban, az már ad némi infót a helyzetről.
(#) leocska66 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Megnézem köszi
(#) (Felhasználó 1947) válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Rendben.
Feltöltött állapotban a kapocsfesz 4,1-4,2V a korrekt, lemerülve ne legyen 3V alatt.. az már hibának tekinthető.
Esetleg másik telefonban megpróbálhatod feltölteni, kizárandó a telefonod esetleges töltéshibáját.
(#) leocska66 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Sajnos másik telefonnak nem tudom megnézni , de üresen megmértem 2.8v-2.9v most felraktam tölteni amint a teló írja , hogy feltöltötte írok .
(#) berenyipilu válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Hali.

En Mobil gari szervizes vagyok. Nokia, Samsung, SE telokra 2 ev EU gari van. vidd markaszervizbe.
illetve samsungoknal is tipikus hiba h a software egy ido utan behulyul. le kell resetelni. (Gyari instrukcio, samsung nem nagyok ker flash-elest.) ments mindent a telodrol mert reset utan mindened veszni fog. tolds fel az akksit legalabb felig. utanna sim meg mem kartya nelkul inditsd el a telod es potyogd be az alabbi kodot. *2627*3855# ezzel lereseteled a telot teljesen gyari allapotra. varj amig ujrabootol ne nyulj hozza. mikor ujrabootolt vagy 1-2 percet kapcsold ki tedd vissza a cumokat es hasznald. ha szerencsed van ez segiteni fog. ha ez sem akkor szerviz. akksira csak 6 honap gari van. de zsir uj markas akksinak jonak kell lennie.

remelem segitettem.

Pilu
(#) leocska66 válasza berenyipilu hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Szia. Megpróbáltam de írja , hogy nincs SIM be is írom de nem történik semmi Hova v hogy kéne beírnom ?
Köszi

Tibi
(#) (Felhasználó 1947) válasza berenyipilu hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Motoroláknál fordult elő hogy sw hiba miatt az akku kalibráció nem jól működött, töltés/vaktöltés hibát okozva.
Gondolod, itt is erről van szó?
(#) valve válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Szeva,

Ezekkel a Master es Custom reset kódokkal nem mész semmire, mármint ami az akku problémádat illeti.

Mérj rá az akku érintkezőkre az alaplapon, elvileg zárlatos vagy nagyon kicsi az ellenállása. Ha ez áll fönn akkor azt kell megkeresned, hogy melyik alkatrész okozza. Viszont a Samsung-nál általában minden ragasztva van és nemsok esélyt látok a javításra. (feltételezem, hogy az akku rendben van)
(#) berenyipilu válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Hali. azert nem mukodik mert elirtam veletlenul a kodot.
*2767*3855# a helyes kod.. elfeletettem visszaolvasni a valaszom. bocsi. Valve hozzaszolasaval vitatkoznek (miutan par ezer telefont javitok evente. ) annyiban igaza van h samsung ragaszt szinte mindent. mericskelni adatlap nelkul tok folosleges. nem jutsz vele elorebb. akksit merd ki max. de uj markas akksirol feltetelezhetoleg jo.
Ami samsungnal meg tud lenni mivel a te telod slide ezert egy flex koti ossze a kijelzot az alaplappal. sokszor ennek kopasa, torese tud meg erdekes hibakat okozni. (pl kijelzo, mikrofon, kamera eltunese, rendetlen viselkedese, akksi bajok. ezt jobb ha szervizre bizod mert eleg kenyesek ezek a telok a foliakra es az arnyekolo matricakra (nem tudom pontosan mi a nevuk magyarul.))

azert remelem segitettem. majd ird meg h valtozott-e valami.

udv.

Pilu
(#) valve válasza berenyipilu hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Bocsi jelenleg én is telefon szervizbe dolgozok.

"mericskelni adatlap nelkul tok folosleges"

Minek kell ahhoz adatlap, hogy megállapítsd van-e zárlat a telefon alaplapján található akku csatlakózók közt?!

Általános Samsung Kódok: (leocska66, ezek közül a két reset kód ha segít valamit de az esélye 0.01%)

*#1111# - SW Version
*#2222# - HW Version
*#1234# - FW Version

*#0523# - USB QualComm

*#6984125*# - Admin Settings

*2767*2878# - Custom Reset
*2767*3855# - Master Reset
(#) berenyipilu válasza valve hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Kedves Valve,

Eszem agaban sem volt versenyezni veled. neked adok igazat. nekem nem kell bizonygatnom semmit meg azt sem h hol es mit dolgozok mert nekem eleg hosszu a farkam amugy is nem verseny ez kerem szepen. segiteni akartam leocska66 -nak. ennyi... de ha te uberelsz mindent miert nem mondtad neki h figyelj "ocsi" dobd be hozzam a telod a szervizbe es meglatjuk mit hozhatunk ki bellole.. biztos van rendes akku tesztered is meg halom alkatreszed. en azert nem ajanlottam fel ezt az opciot neki mert nem hiszem h megerne neki par ezer forint postakoltseg. (Kulfold.)

ezennel befejeztem a segitest.
atadom az okosabbnak a terepet.

Tovabbi szep napot.

Pilu
(#) valve hozzászólása Jún 17, 2010 /

Lehet, hogy megsértettem valakit valamivel? .... :hide:

berenyipilu - Én nem kötekedtem veled!

Viszont most feltűnt az, hogy használhatnál ékezeteket ahelyett, hogy a farkad hosszúságát méregeted.
(#) berenyipilu válasza valve hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

nincs ekezetem mivel kulfoldon vagyok es ritkan irok magyarul............ es nem is nagyon hianyzik az ekezet.

nem nem tudsz megserteni...
(#) lanti válasza valve hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

kicsit off de E250-böl /független/ csak kártyazárat kér nincs kód amivel ki tudnám piszkálni? 2e-t kérne a szervizes de egy 4e-es telóért fájna kiadni.. a custom és master reset kódokat próbáltam már...
(#) valve válasza lanti hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Probáld meg a szokásos (négy nulla / hat nulla / nyolc nulla):

0000
000000
00000000

vagy

1234
12345
(#) leocska66 hozzászólása Jún 17, 2010 /

Hát sajnos az én Samsung D900i mnél hiába írtatok kódokat (Valve , Pilu) Köszönöm a segítséget , de sajnos nincs semmi eredmény ugyan az :no: a gari má lejárt szval szervizbe meg nem akarok 10 e ket ráköldteni. De tényleg még 1x köszi , hogy ennyi időt szakítottatok rá. :yes:
üdv
Tibi
(#) lanti válasza leocska66 hozzászólására (») Jún 18, 2010 / 4

Szia! Nem szakszerű de vegyél egy törött kijelzöset interneten 3-4 ezerért odaadják abban van panel kicseréled vagy inkább cserélteted és OK!
(#) lanti válasza valve hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Megvolt sajna az előző tulaja zárta le és szépen el is felejtette a kódot
(#) valve válasza lanti hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Akkor csak egy szervízbe tudják "kiütni" a jelszót egy Box-al.
(#) lali1976 hozzászólása Jún 22, 2010 /

d900 i nél bekapcsolásnál elindul a teló de a kijelzön nincs semmi csak halvány
tudtok segiteni???
köszi
(#) valve válasza lali1976 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Többnyire LCD (esetleg fólia).
(#) lanti válasza lali1976 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Volt javítva már ? Amúgy első körben átvezető fólia csere szerintem is .

köszi a segitséget

bevillan egy kicsit

nem volt javitva még nem is volt hazsnálva

Csak fény van vagy valami kép is ?

Uj? Akkor nem az akku van lemerülve ? Próbáld ki egy töltött akkuval ...
(#) didyman hozzászólása Jún 22, 2010 /

Ha már vagyunk itt páran. Ez is U sorozat, de P310. Transceiver hevít folyamatosan, kikapcsolt készülék esetén is, egy Sky74137-es mindentbele. A készülék működik minden aspektusában, kivéve azt az apróságot, hogy hálózatot nem talál. A feladat az IC cseréje volna: Ki s mennyiért vállalja el.
(#) lali1976 hozzászólása Jún 23, 2010 /

csak fény van de semmi kép
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem