Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   131 / 213
(#) Mircsof válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Így már értem köszönöm!
(#) Alkotó válasza JOJO hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Két gépen is átáltam W10-re, és mindkettőn kifogástalanul működik az SL6 vásárolt verziója. Semmilyen átállításra vagy egyéb praktikára nem volt szükség.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 12, 2015 /

Ismét szeretném feleleveníteni az itt felvázolt jelenséget. Most nem a negálás, hanem a felirat külön manipulálhatósága miatt lenne szükségem arra, hogy a komponens lista alapján létrejött felirati réteget le tudjam szakítani az alkatrészekről, de ott maradjanak szövegként.
Azt kellene elérni, hogy a felirati réteg teljes rajzolata létezzen, de egyáltalán ne legyen alatta a rézoldal. A rézoldal kikapcsolás persze nem jó, mert máshol meg szükséges látni ugyanazon a panelen. Tehát minden megadott pozíciójel és alkatrész típus/érték valahogy automatikusan alakuljon át sima felirattá, ami már engedné a kívánt manővereket.
Meg lehet ezt oldani az SL keretein belül?
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Nem biztos, hogy értem 100%, de mi lenne ha a feliratot a 0-rétegre tennéd, és bekapcsolnád az I-réteget.
(#) Pali79 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Ebből így nem lesz komponens lista... Szerintem Alkotó olyan szolgáltatást szeretne a program amit nem tud a program jelenleg.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Nem találok jobb szövegezést a problémámra mint amit már írtam: "a komponens lista alapján létrejött felirati réteget le tudjam szakítani az alkatrészekről, de ott maradjanak szövegként".
A rétegek variálása azért nem jó, mert ugyanazt a paneltervet többször is egymás mellé/alá/fölé stb. másolnám, és az egyes másolatokon más-mást kellene megjelenítenem/tükröznöm/forgatnom stb. Ezt csak úgy tudom megtenni (korlátlanul), ha a felirat már nem kapcsolódik az ő alkatrészéhez, hanem önálló szövegként létezik.
Ez nem olyan részlet, amit joggal elvárhatunk egy paneltervező programtól, de nekem sokszor szükségem lenne rá. Ezért gondoltam talán másnak is, és ha ebben nem tévedek, akkor talán van egy kapcsoló vagy pipa, amit aktiválva esetleg létrejönne, hogy ha a "Disintegrate Component" parancsot kiadom, akkor megszűnne a komponens, de a szövegei nem törlődnének a rétegről.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Szia !

Idézet:
„le tudjam szakítani az alkatrészekről, de ott maradjanak szövegként”

Ez nem probléma.

felirat.avi

(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Köszönöm, hogy bajlódsz a gondommal.
Többször megnéztem a videót, és magam is kipróbáltam. Nem értem az okát, de itt nem úgy működik mint nálad. Ha én a komponenst szétszakítom, akkor eltűnnek a feliratok, hiába teszem azt bármelyik rétegre. Egyébként ez nem váratlan fordulat, hiszen a szétszakításra rákérdező ablak direkt szól is erről a szöveg második sorában.
Egy dolog nem látszik a videón, mégpedig az alkatrészed születésének módja. Gondolatom szerint ez mindegy lenne, de nálam felrakáskor kap pozíciószámot és értéket (a komponens ablakban megadva), amit frankón el is veszít ha szétszakítom.
Van ötleted nálam miért van másképp?

üzenet.jpg

(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

A videó 31. másodpercénél, mikor szétválasztod a komponenst, akkor nálad jobbra alul látszik a kérdés-ablak egy kis része, amire kattintasz, és neked ott marad utána a felirat (pedig az ablakban az van, hogy el fog tűnni), nekem viszont azonnal eltűnik (ahogy azt várni is lehet).
Szokatlan az egymásnak ellentmondó működés.
(#) Mircsof válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Nála is szétszakad, és el is tűnik, csak az alkatrész nevének másolata marad ott, amit 0:18 másodper után készít.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
(#) ktamas66 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Ha így is jó, nem is kell szétválasztani. Kijelölsz mindent, átrakod a feliratokat egy nem használt rétegre, majd elrejted a többi réteget. Így a feliratokról tudsz egy másolatot csinálni, amit arra a rétegre teszel ahova szeretnéd, az alkatrészeknél pedig visszaállítod ahol eredetileg volt.
(#) Alkotó válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Remek, csak nekem eszembe sem jutott a "másolás". Szégyenlem a dolgot, de a videóból sem jött le, viszont így, hogy segítettetek, valóban működik a dolog, és pontosan azt tudom tenni a feliratokkal amit szeretnék.
Köszönöm a segítséget, Niedziela, Mircsof, Ktamas66!
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 14, 2015 /

Sziasztok!

Sprint layouthoz kellene nekem arduino nano v3-hoz és DRV8825 vezérlőhöz ilyen tartó foglalat csak fogalmam sincs hogy hogy kellene azt megfelelő láb távolsággal stb. Elég ha bele rakjátok és úgy feltöltitek ide a .lay-t.

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) erik001 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Szerintem ez megfelel hozzá de nézd hozzá az ic hez
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015

SOP-28.LMK

(#) orcika70 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 15, 2015 / 1

Nem is olyan nehéz, a kép alapján kettő-kettő csatisort beilleszteni a megfelelő helyre.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
(#) mazso1988 hozzászólása Dec 23, 2015 /

Sziasztok.
Valakinek nem lenne esetleg kisebb villámjel szimbóluma?
(#) efraim válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Mi az, hogy kisebb? Van ami 6,98 x 6,98 as négyzetbe fér bele. Van üres és tele. Ha jó, akkor küldöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015
(#) mazso1988 válasza efraim hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Megfelel.
Köszi szépen!
(#) efraim válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Tessék
(#) mazso1988 válasza efraim hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

(#) Alkotó válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Miért nem rajzolsz magadnak? Tippem szerint kb. 20 másodperc.
(#) niedziela válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Karácsonyra neked

villam.LMK

(#) mazso1988 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Köszi!
(#) quantum93 hozzászólása Jan 9, 2016 /

Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan lehet alkatrészt rajzolni sprint layoutban illetve logót készíteni amit sprintben rá tudok tenni a nyákra!
Előre is köszönöm!
(#) orcika70 válasza quantum93 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Az oldal tetején a sárga mezőben található Alkotó által nagyon részletes leírása.

Akkor pontosabban nekem sprint layout5 van és a kérdés az lenne hogyan tudok alkatrészeket a nulláról megtervezni plusz logót hogy tudok hozzáadni a makrókhoz vagy magába a programba készíteni.
(#) Ge Lee válasza quantum93 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Ahhoz is találsz ugyanolyan leírást, de nincs nagy különbség a makró rajzolást illetően. Mindazonáltal én gyakran vagyok úgy vele, hogy nincs is értelme. Addig fogom csak nézegetni amíg elkészülök a nyák megrajzolásával utána nem is látom többet, akkor meg minek szenvedjek vele, az alatt az idő alatt inkább megtervezem a nyákot és kinyomtatom.
A makró rajzolásnak akkor van értelme ha "kiállítási darabnak" szánod, vagy gyönyörködni akarsz benne. Más esetben megfelel az is ami a könyvtárakban van, nem attól fog működni (vagy nem működni) a kész áramkör.
(#) Ge Lee válasza quantum93 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

A lényeget meg elfelejtettem. Ha találsz a neten készen olyat ami tetszik, akkor azt képként be tudod a programba illeszteni, és nem kell a nulláról csinálni csak a képet felülrajzolni. Ugyanez igaz a nyákra is, ha csak kép formátumban található meg.
(#) orcika70 válasza quantum93 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Vannak oktató filmek YouTube videó megosztón.

Értem és köszönöm a segítséget!
Következő: »»   131 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem