Fórum témák
» Több friss téma |
Lefrissítettem az asztalt és eltűnt az a kör ikon, rendben. Amúgy én nem szeretek "online" tárolni dolgokat, jobb, ha kapcsolattól függetlenül mindig elérem a dolgaimat. A "vicc" az egészben az volt, hogy egyáltalán nem voltam regisztrálva sem a OneDrive-ba, csupán üresen futott a tálcán. Pár meg nem nevezett dolog miatt a MEGAsync futhat egyedül, de más tárhely programot nem engedek.
Backup, nem online. Ha meg torrentezett fileok miatt meganak engedsz hozzáférést, már olyn mindegy.
Mindegy is, a feladatkezelőben az "indítás" fülön letiltottam a OneDrive-ot, és már béke van.
Nem amiatt megy a "MEGAsync", hanem többek között volt már olyan letöltésem, amit csak MEGA-val lehetett letölteni. De ez csak mellékes.
Ha nem kell, létezik az Uninstall is. Meg még van néhány teljesen haszontalan másik is.
Ha nyugton marad (letiltva), akkor nem piszkálom.
Sziasztok
érdekes problémát vettem észre egy ideje (copy/paste egér kijelölés) Kijelölt szöveg, majd jobb egér klikk- másolás lenne, de a kijelölés eltűnik, többszöri próbálkozásra jön össze. Kínszenvedés lett a copy. Nem tudok rájönni, hogy ez most egér hiba, vagy Win10. Érdekes, ha pl itt a HE felületén próbálom, akkor jó, de mondjuk Arduino IDE felületén (ahol egyébként sűrűn kellene) ott kínszenvedés. Másnál is van ilyen?
Sziasztok!
Van egy régebbi számítógépem amit csak zene hallgatásra használok, Winamp 5.2-es programmal, és az a problémám hogy, amikor véget ér egy dal és jönne a következő mindig megáll pár másodpercre, és lefagy, de aztán utána elindul a következő dal. Mitől lehet ez? A számítógép: Processzor: Intel Pentium 4 Northwood 1.5 GHz Hangkártya: Sound Blaster Live! 5.1 (SB0220) Videókártya: ASUS FX5200 AGP RAM: 512 MB Op. rendszer: Windows XP SP3
Nézd meg közbe feladatkezelőbe (alt/ctrl/del) hogy nem-e fekszik a processzor olyankor.
Nem lenne szabad megállnia, nálam 150MHz Intel Pentium processzoros Windows 98 SE rendszeren 48 MB RAM-mal szépen megy, Winamp 5.70 verzió van telepítve, CD-t szépen játszik.
És a CD-n Audio cd zene vagy 190kb/sec MP3? Mert nem mindegy, a te konfigod már egy határeset, nekem anno a 486-os gépem az Mp3-tól megfeküdt, csak mono-ra állítva tudta lejátszani, annyira leterhelte az MP3 kódolása.
Szerintem nem mindegy a dalok tömörítési bitrátája sem. Egy 128kb/s szerintem zokszó nélkül megy(nekem P1-en ment Windows 98-al is), de egy vaskosabbal már lehet megmakkan. Majd próbáld ki.
Közönséges audio CD, pont azért lett a Winamp, mert a Media Player 9 már kissé küzdős volt, de ezt szépen viszi. Telepítését követően megnyitotta a pár másodperces demo mp3 fájlját a Winamp, nem észleltem problémát, még skin-eket is tudok telepíteni, pl. innnen letöltve és átmásolva.
Idézet: Ez már Intel Pentium, jobb, mint egy 486-os, lejátszik akár kétcsatornás sztereóban is. „nekem anno a 486-os gépem az Mp3-tól megfeküdt”
Így van, ezért is ajánlottam neki, hogy nézze meg a processzor teljesítményt. Lehet, hogy nem lenne semmi gond, de valami külső, kéretlen program fut, ami leterheli a processzort
Nincs terhelve a proci, bőven van még erőtartalék benne. Szóval ezért nem értem. Bufferelés gond lehet, esetleg?
A soudblaster lessz a ludas.
Nem mindegy melyik pci-portban van mert sokmindennel összeveszik. Van olyan amd alaplapom amibe beletéve (az egy szál pci portba) behülyül a lan és még a vga kártyával is vetekszik legfőképpen azokkal amik hangkimenetesek is.
Másik pci slot és teszt.Ha egyikben sem jó akkor hangkártya csere.
Egy kérdés. Vettem egy ujabb külsö vinyot. Amig a számitogép be van kapcsolva ( USB 3.0 ) addig szépen müködik, ha nem kell leáll standby üzemmodba. Viszont ha kikapcsolom a PC-t akkor meg elkezd forogni és nem áll le.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Keress a BIOS-ban olyat, hogy "Chipset configuration" és ott, az "On/Off Play"-t (Disabled)-re kell állítani. Akkor elméletileg lekapcsolja a szuflát az USB-ről kikapcsoláskor.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2022
Na ez nekem egy kicsit magas. Eddig semilyen külsö HDD-vek nem volt ilyen gindom, pedig van vagy egy tucat.
Ha az alap problémára gondolsz, hogy kikapcsolt gépnél miért van egyáltalán az 5V jelen az usb-n, akkor el lehet vonatkoztatni a HDD-től(lehet ez olyan, hogy vezérlés nélkül állandóan forog). Kapcsolós elosztó is megoldja a gondot.
Van rajta kapcsolo, igy most már kikapcsolom, de mint irtam rengeteg külsö HDDm van ( több mint 30 TB, és abból legalább 4 állandoan a gép USB portjain log [video studio berendezés] , és ez az egyetlen, amelyik nem kapcsol ki magától.
Keresd csak meg a BIOS-ban, amit javasolnak, az is lehet, hogy "power management" részen van a beállítás. Tudod, nem egészséges, ha a gép kikapcsolása után is megmaradnak a feszültségek a portokon.
Nálam egy 800×480 LCD működik az USB tápellátásáról, nincsen rajta kapcsoló, szépen kikapcsol, mikor leáll a gép, mert akkor rendesen megszűnnek a feszültségek.
Mint írtam fentebb, az alaplap setup-ban többnyire található egy ki-be kapcsolható opció az usb feszültségmentesítésére, és akkor ez is ki fog kapcsolni.
Én ilyenekhez nem igen szeretek hozzányulni, mert eddig még a szakemberek is inkább rosszat tettek a berendezéseimben, mint jot (2004 ota müködtetem a videstudiot, azota több HW csere volt és mindig honapokig tartott amire elértük a stabil müködést).
Értem. Ha megoldható, akkor az elosztós áramtalanítás marad, ami energiatakarékosság szempontjából még szerencsésebb is. Esetleg egy külső tápos portonként lekapcsolható USB hub is segít
Ilyen hubom van ( külsö táppal), de az meghalt, nem tudom miért. Már nem ismeri fel a rádugott gépeket, igy csak a belsö USB kártyákat használom. 6 port eredeti az extra kártyán további 4 van.
Nem ilyen néven van ma már a biosban, de valóban van egy always on usb nevű, ha nem Y kábelt használsz, akkor azt kell állitani. Az teljesen szoftver független, az alaplapon a sio kikapcsolja az usbkről az 5V-ot, annyi történik. De ha 30TB adatod van kis külső HDDken, akkor sebesség és biztonság miatt is nagyon ajanlott lenne egy RAID valahányba kötött külön NAS. Sokkal gyorsabb és megbízhatóbb lenne.
De nemis kell bele eletronika.
1bemenet 1kimenet direktben áthuzalozni és 1szálat (piros) a kapcsoló megszakít. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |