Fórum témák
» Több friss téma |
Menj be a vezérlőpulton a beállításokba és állítsd a win-t teljesítménycentrikusra.
Majd menj bele a teljesítménycentrikus sémabeállításaiba mejd keresd meg a merevlemez kikapcsolása beállításainál az időt és állítsd át 20percről soha beállításra. Utánna valószínű nem fog többé ilyent csinálni. Sajnos a sata vezérlők az ahci-vel és a merevlemezek garmadájával nem mindíg van összhangban. Lükeegér néha ha elmegy a winyó aludni úgy érzékeli hogy el is lett távolítva. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Igen , de csak most vettem észre hogy ilyet is "tud". Van amikor ráhagyom akkor folyamatosan matat valamit de nem kapcsol ki . A HPET engedélyezve van.
Ok megnézem.A kiegyensúlyozottnál is beállítottam.
![]()
Sziasztok ! Összeraktam egy gépet. Alaplap: Foxconn PC915M12-GL-6LS. és nem találok hozzá drivert (hang/ VGA ) alaplapi!!! VGA:Intel GMA 900 , Hang AD 1888@ Intel 82801 FB ICH6 .Tudnátok segíteni hogy hol tudom leszedni ?( Win.7-re)
Köszönöm a segítséged! Igen de nem sikerült, a windows update sem segített . Még keresgetek
![]()
Ne is keress mert nincs.
Sajnos az intel nem adott ki hozzá csak intel 945-től drivert win7-re.Az előtte lévők meg le vannak "tolva". Mivel azok nem tudják a dx9-et ergo nem is kapnak drivert. Így járt az nvidia fx előtti széria és a radeon 9500 alatti széria is. A hangkártyáját meg ne is sajnáld hogy nincs driver mert amugy is horror hangja van. Egy vga és hangkártya bele és menni fog. A többi részét a gépnek ismeri a win7. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Nem a te alaplapod de működik elvileg Bővebben: Link
Hogy ez win7 - hez van e? Fogalmam sincs ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Köszi! Egyébként már én is erre gondoltam !
További szép napot kívánok !
Köszönöm a válaszodat, azt hiszem a Dióda megoldását választom, majd jelzem az eredményt !!
További szép napot kívánok !
Sziasztok!
Böngészgettem az asztali PC men aztán elsötétült minden, a ventilátorok zugnak a gép megy de a videokártya nem csinál semmit. Tettem bele egy működő vid. kártyát és azzal sem indult a monitor, ja és a monitor is jó. Tettem bele új vinyót azzal sem történt semmi, memóriakártyák jók. Mi lehet a hiba, alaplap vagy proci esetleg tápegység? Előre is köszi a segítséget ![]()
Biztos, hogy jó a monitor?
Ha új videókártyával is próbáltad, akkor inkább monitor probléma. Esetleg monitorkábel?
Másik gépnél kipróbáltam a monitort és a kábelt is cseréltem.
Bios mit csipog?
Az alaplap típusával + a csipogások mennyiségével ki lehet következtetni, hogy mi a baj.
semmit nem csipog, olyan mintha minden indulna kivéve a videókártya, de már tettem bele másikat, de azzal sem indul. Annyi van még érdekes, hogy bekapcsolom a gépet kb. 2 másodperc múlva leáll és utánna indul megint , de akkor sem indítja a videókártyát. vagy nem tudom mit
![]()
Ha van alaplapi video, próbáld meg avval (de a videokártyát vedd ki). A RAM-ot sem árt megnézni, mert ha rossz, pont ilyen jelenség lehet. Ha több RAM van, csak eggyel próbáld felváltva.
Bekapcsoláskor mindenképpen kell csipogó jelzésnek lenni, ha eddig is volt (mert ha nincs hangszóró, akkor jelzés sincs). Lehet próbálni egy BIOS resetet is. És ha van csere táp (pl. kölcsön), megér egy próbát. Már sokszor írták: hibakeresésnél nulláról kell indulni, azaz csak az a minimum legyen összedugva, amivel már el kell indulni az alaplapnak (alaplap + táp + RAM). Így pl merevlemez sem kell (általában) elsőre. Aztán jöhet a CD ROM, merevlemez, videokártya, hangkártya, modem, stb.
Kedves kolléga. Kell valamilyen meghajtó a régi gépekhez. Az ujjakhoz ha nincs rá integrálva vagy épp jumperes kapcsolású és le van jumperelve, akkor kell a videokártya. A csipogó jelzés pedig egyértelmű; folyamatos csipogás proci hiány (döglőtt); egy, kettő,három ,négy csipogás slot (ram) hiba(ez alap lap függő);kettő nagyon gyors csipogás videó kártya hiba.
A ki be kapcsolgatás vagy alaplapi hiba, vagy táp hiba. Feltételezve hogy az alaplap jó, így táphibára gyanakszom. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Amikor bedöglött a Gigabyte tápomban a kondi, ugyan ezt csinálta, elindult, leállt.. proci hiba nem hiszem, olyankor minden venti maxon pörög és elvileg csipog folyamat. Húzz le mindent róla,a hogy írták, vinyó, dvd, stb, próbáld úgy.
De dugj rá egy kis hangszórót, és egyből kiderül mi a baj. Ramból csak egyet tegyél be, a legközelebbi slotba, ami a procihoz van!
Köszönöm akkor leszedek mindent és kezdem keresni sorba a hibát.
Hali!
Kíváncsi vagyok ezzel az elalvási dologgal kapcsolatban mi lehet a gond. Olvasgattam hogy a SATA vezérlő is okozhat gomdot. Most feltettem a laphoz tartozó AHCI illesztőt. erre eltűnt az NCQ.
Sziasztok!
A Youtube nálatok is lassú régóta, vagy csak nálam az? Gondolok itt arra, hogy videóbetöltés néha több mp-ig tart, meg többször videóbetöltés helyett hibát jelez, és hangyák futkosnak a videó helyett. Kaptam vadiúj modem-wlan eszközt, azóta stabilabb a netem, a google is százszor gyorsabban tölt be, csak a youtube rosszalkodik. Nem csak az én gépemen, páromén is. Köszi.
Szia!
Nálam főleg az esti, éjszakai időszakban jön be a hangyaháború. Újratöltés után persze elindul a lejátszás.
Újraindítás után nálam is bejön a videó. Akkor elképzelhető, hogy a youtube-bal van baj. Vagy valami időtúllépés miatt jönnek a hangyák, az pedig függhet az internet szolgáltatótól is, főleg csúcsforgalomban. Akkor hagyom így. Az előző modem-nél 20mp-et is kell várni, amíg egy sima google keresés betöltött, gondolom újra csatlakozni kellett vagy a wifinek, vagy a modemnek. A kiszáradt elektrolit kondenzátorok sok galibát tudnak okozni... Öcsémnél is annyi volt a megoldás, hogy vett egy új routert, 5eFt-ért, és máris nem szakadozott a net.
Esetleg egy wifi szkennelés nem árt ha mint nálunk is körbe mindenhonnan ömlik a wifi hogy a saját és a külsők nem-e ugyanazon szórnak és egymásbadumálnak.
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy vettem használtan egy 500Gb-os Sata winyót és beraktam a gépbe 2. merevlemeznek. Az elsődleges is Sata amin a windows van. Amikor bekapcsoltam a gépet a windows betöltése után kiírta hogy új hardwer telepítése sikeres, de utánna nem látom a merevlemzt a meghajtók között totat commanderrel sem. A biosban hol látom hol nem. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a választ!
Lemezkezelőben particionáld, majd formázd.
Valószínűleg eladás előtt így töröltek róla minden adatot gyorsban...
Sikerült! Így már jó lett! köszönöm szépen!
Még egy kérdésem lenne, hogy majd erre a winyóra Win7-et szeretnék úgy, hogy az eredetin a vista megmaradjon. Akkor kell valamit állítani, hogy betöltés után megkérdezze hogy melyik op rendszert akarom indítani vagy automatikus lesz?
Nem kell semmit állítani, a W7 boot manager-e felkínálja a lehetőséget indításkor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |