Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   182 / 227
(#) meszi03 válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Igen ott 2db 2200µF os van bent.
(#) havranarpi válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Kapcs rajzot mellékelnél?
Én nem ismerem ezt a nyákrajz változatot.
Amit én ismerek abba nincs ennyi nagyfesz kondi

A kapcsirajz az eredeti skori féle 24V os mini tesla. De a boltban nem kaptam 6,8µF kondit ezért 3 2.2 µF-osat kötöttem párhuzamosan és ezért kicsit átalakítottam a nyákot.

névtelen.GIF

(#) Papirkutya20 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

A primert és a szekundert így kötötted be? Bővebben: Link
(#) havranarpi válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Hát át kellene nézni ,hogy a Diódák jól állnak-e illetve lehet ,hogy megérné próbálkozni
Nem 24V-al hanem csak 18V-al indítani és lehet ,hogy nagyobb áramot adni neki 4,5-5A-t.
A 3-as minitesla egyszerűbb változat szerintem azzal érné meg inkább próbálkozni.
Ic lábait is érdemes lenne átnázni ,hogy minden jó helyre megy-e

Igen a primer jól van bekötve és szerintem az ic lábai is rendben vannak. Egyszer már kinyírtam benne 2 Fet-et akkor kb 1-2 percig ment minimális szikrával...

Mivel a ebbe a kapcsolásba már beleöltem pár ezret és nem kevés munkám van benne szeretnék ennél maradni. Meg a táp is 24v ra van megépítve.

Nem voltak forrók a FET-ek mikor működött a rendszer? Illetve mikor leállt nem volt pukkanás vagy durranás? Át kellene nézni az összes alkatrészt nincs e valamelyik elfüstölve.
(#) meszi03 válasza Papirkutya20 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

De a FETek elég forróak voltak és kissé hólyagos volt a hátuljuk. De ma vettem bele teljesen újakat de nem csinál semmit. Esetleg melyek azok az alkatrészek amik tönkre mehettek?

A FET-ek körüli diódákat és ellenállásokat mindenképpen nézd át, de én a helyedben minden alkatrészt átbogarásznék, tudom unalmas és lassú munka, de én is így fedeztem fel anno a hibát.
(#) meszi03 válasza Papirkutya20 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Oké megpróbálok mindent átnézni addig is köszi
(#) Collector válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Egy ilyen nagy gömbből nem fogsz szikrát kapni, teszteléskor csúcsot kell a szekunder tetejére tenni, és egy fénycsővel/glimmlámpával vizsgálni, van-e egyáltalán térerő körülötte.
(#) meszi03 válasza Papirkutya20 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Átnéztem az összes alkatrészt elvileg minden jó a még mindig nincs semmi szikra vagy ilyesmi
(#) havranarpi válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Tegyél fel Collector ajánlása szerint a tetejére egy hegyes dolgot pl csavar kihegyezve vagy csavart a gömb helyett
(#) meszi03 válasza Collector hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Miközben méregettem az áramkört véletlenül összezártam az egyik FET két lábát és azóta rövidzárba megy a cucc... A kimenetek ott a tápvesz
(#) meszi03 hozzászólása Jan 4, 2013 /

Valakinek még valami ötlete? Vagy haggyam az egészet..
(#) alfa007 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Nekem egyszer folyamatos üzemmódban ment és az SF18-s diódák szétégtek. Lehet hogy tr1 lesz ludas, mert ha zárlatos akkor azért nem indul be. Próbáld meg vezetékkel, és zöld ferrit gyűrűre. Fontos hogy a két tekercs ellentétes oldalról legyen feltekerve.
(#) meszi03 válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

A diódák rendben vannak. A Tr-t pedig lakkozott rézhuzalból tekertem. A vastagság mindegy? Csak a menetek száma és iránya számít? Megpróbálom szigetelt vezetékkel.
(#) alfa007 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Halli próbáld ki aki a képeimen van. Lényegében tekercsek ellenirányban vannak megtekerve. De ha van még anyagot, készíts egy olyan tr-t is amin csak az egyik oldalról van megtekerve a tekercsek. Én eddig kb, 4-6 pár SF18-s diódát nyírt ki.
(#) alfa007 hozzászólása Jan 5, 2013 /

Most már meg van az új cső, és lassacskán nekiállok. Amúgy külön köszönet havranarpi-nak
Íme így néz ki egy új, és egy "gázos" cső.

DSCF2063.JPG

(#) havranarpi válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Nincs mit.
Azért eléggé nagy a különbség.
Rendesen működik a cső?
(#) alfa007 válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Még nem próbáltam, de amint lesz időm neki állok. Még utána nézek néhány dolognak.
(#) meszi03 hozzászólása Jan 8, 2013 /

Hali!
Még mindig a tesla elektronikával küszködök... Viszont kicseréltem a FET-eket valamit a hozzájuk tartozó D1 és D2- es diódát nos a tekercs beindul de csak akkor ha nincs benne az ic és elég nagy az áramfelvétele >10A. Nem is járattam nehogy valami megint kimenjen. Viszont ha berakom az ic-t meg sem nyikkan az egész. Ic-t többet is próbáltam szóval szerintem ne az a baj. Esetleg a poti bekötése gond lehet? de sztem jól van bekötve. Valakinek valami ötlete?
(#) alfa007 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Jó, akkor az ic környékén lesz valami, nálam ugyan ez volt. Annyira felhúztam magam, hogy az egyik 12V-s miniteszlám szaggatását beletettem.
(#) meszi03 válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Ha megmozgatom az ic-t a foglaltba akkor valamikor elindul. Foglalat jó!!!
(#) havranarpi hozzászólása Jan 8, 2013 /

most én kérnék segítséget.
A GU50 teslával bajlódok de megszívtam.
Leégett a trafóm
A fütés és anód egyszerre kerül rá (bekapcsoláskor)
A secunder-1000vMenet 0,24-es huzalból.
Pici szikra volt a tekercs alsó részén azt rákötöttem a hálózati földre.
(#) meszi03 hozzászólása Jan 9, 2013 /

Hali!
Még mindig tesla... Nos addig jutottam h elindul a tekercs de csak akkor ha az ic-t kiveszem egy pillanatra, de utána rendesen megy 2-2,5A-es árammal. Tetőkapacitás nélkül 3-4cm szikra kapacitással semmi sőt akkor a poti is szikrázik...
(#) meszi03 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

T1 és T5-nek mi a feladata? mert ha egyik sincs bennt akkor is elindul az ic pillanatnyi kivételével..
(#) alfa007 válasza meszi03 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

A T1, és a T5 az egy 12-s feszgenerátor Lehet hogy az áramellátással lesz a baj.
(#) meszi03 válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Akk holnap veszek másikat mert az egyik halott és majd kiderül.. És az mér van h még a hűtőborda is szikrázik?
Következő: »»   182 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem