Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő

Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   304 / 304
(#) Gafly válasza sector99 hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Másik oldala nincsen a panelnek?
Úgy talán könnyebben vissza tudnánk rajzolni.
(#) sector99 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Bocs ! Íme:
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Ha jól látom, csak az R3 korlátozza a töltőáramot, nem csoda, hogy nem bírta a kiképzést. Gyaníthatóan a többi rész csak annyit mutat (nem rajzoltam vissza), fel van-e a töltve az akksi vagy még nincs, de aktívan nem avatkozik be a töltésbe, az addig megy, amíg a masina be van kapcsolva.

A trafó szekunderén mekkora feszültséget lehet mérni?

szerk.:
Elnéztem, R3 és R4 párhuzamosan kapcsolva, azok adják az áramkorlátozást.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2025
(#) sector99 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Köszi ! Ma már nem tudom megmérni, holnap folytatjuk.
(#) erbe válasza sector99 hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

R3 és R4 párhuzamosan kapcsolódnak. Szerintem biztosíték szerepet szántak nekik. Ha egy 6 A biztosítékot beszerelsz valahova, megfelel helyettük.
R2-es a Zenerrel sorban a potméter körében van. Csak a LED-ek működésébe szól bele. Ha tényleg szakadt, meg kell nézni a Zenert, a potmétert és a ledeket is.
Érdekes elméletnek lehetünk tanúi. Előlapon felirat.: "4 A egyenlő 6 A-rel."
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Hasonló (NYÁK más elrendezésű) járt már nálam. Normál ellenállások, töltőáramot korlátozzák. A két fém fülbe való a biztosíték, késes, autós.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Elég gyengécske 4 A-re. 6-ra meg méginkább.
(#) sector99 válasza erbe hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Azt mondja a gazdája, hogy összeértek a csipeszek egy "kicsit"... Akkor teszek be 6A-es késest a fülekbe. Majd holnap megírom a fejleményeket.
(#) proli007 válasza sector99 hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Hello!
Ha ez így lett volna, az R2 nem ég el. Fordítva tette Ő rá az akksira. És így több a halott, mint elsőre látszik. Amin átfolyt R2 árama, az is halott..
(#) proli007 válasza sector99 hozzászólására (») Márc 30, 2025 / 4

Hello!
Én megpróbáltam visszarajzolni, nem túl értelmes. Az alkatrészeket csak megsaccoltam. Ha már tudod ki kicsoda, akkor esetleg ráírom a rajzra. Minden esetre Célszerű az alkatrészeket kimérni a feszültségre kapcsolás előtt. Ha az R2 is elégett akkor a zénernek is menni kellett. De hogy hova folyt le az áram, azt nem tudom.
(#) sector99 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Szia !
Hálás köszönet a rajzért ! Megdöbbentő, hogy pár tized wattos ellenállásokon keresztül folyt a töltőáram...
Majd kimérem az alkatrészeket, ha lesz időm. Szerinted mekkora ellenállást tegyek be az elégettek helyett ? (Mivel ugye a színkódok elfüstöltek...) És bármilyen módosítási javaslatot elfogadok.
(#) pipi válasza sector99 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Én tuti építenék egy "normálisabbat" ami az akkufesz függvényében tölt, a töltés végén leáll.
Én úgy látom, ebben semmilyen akkufesz szabályzás nincs, csak a ledeket kapcsolgatja.
Vagy valahol elbújt egy FULL LED figyelő kismanó, aki kikapcsolja a töltőt ha az akksi feltöltődött
(#) pipi válasza pipi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

https://hvg.hu/cegauto/20101215_akkumulator_tolto
"A legrosszabb minősítést az EUFAB CBC 6 kapta, amely nem tudja szabályozni a töltés erősségét"
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Idézet:
„mekkora ellenállást tegyek be az elégettek helyett”
Ehhez kellene a transzformátor szekunder feszültsége.
(#) sector99 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

12,7 V~
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Én átszerelném az egészet kapcsolóüzeműre mert ez a töltő gyakorlatilag veszélyes az autóra ás az akkura is. Ha nem akarsz ilyennel vacakolni, akkor a két ellenállás, R3 és R4 helyére egy-egy ilyet: Bővebben: Link.
(#) sector99 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Nem az enyém, úgyhogy marad a kettő ellenállás.(illetve ha még kell más alkatrészt cserélni, akkor az is)
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
(#) proli007 válasza sector99 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Hello! Ha két ilyen 1 ohm-ot használsz, akkor kb. 1,2A lesz az átlag töltőáram, ha 12V az akksi.
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2025 /

De "combos" legyen, mert ekkora áram már melegít egy ekkora ellenállást.
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 31, 2025 / 1

Bakman belinkelte az ellenállást, 1 ohm 3W. Egyébként azt sem tudni mekkora a trafó feszültségesése. A két régi ellenállás mérete nagyon gyengusz. Ez az egész hacuka egy kamu.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2025 /

Ráadásul ez is ebben a borzasztó műanyag dobozban van, ahol alul jönnek ki a vezetékek. Van neki 2 "lába", tehát elemeli, de olyan kis ívben tud kifordulni, hogy ott fog eltörni. Ha megtört, és összeér, akkor a töltőt védi a biztosíték, de ha rajta van az akkun, akkor fel fog izzani...
Következő: »»   304 / 304
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem