Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Pont azt amit leírtál
Nálam is egy ilyen üzemel
És jelzi valami, hogy mikor van áramgenerátoros üzemmódban? Ha ugyan azt tudja, mint a Fok-Gyem tápom, akkor inkább lecserélem egy ilyenre, mert elegem van, hogy csak az egyik fele megy a tápomnak, és nem tudom megjavítani sehogy sem..
Igen, lehet allitani aramkorlatot, de eleg erdekes modon. A doksiban azt irja, hogy az R7 ellenallason meri a feszultsegesest az U3 IC. A P2 potival allitod az aramot. Ha a fesz. eses az R7-en nagyobb mint ami a P2 altal be van allitva inputnak az U3-on, akkor, mivel a kimenete az U2-re van kotve, ami a feszt szabalyozza, a kimenetei fesz is csokken. Lenyegeben ennyit ir. Lesi az R7-en a fesz. esest es nem enged meg magasabb erteket a P2 altal beallitottnal, megpedig ugy, hogy csokkenti a feszt a kimeneti kapcsokon. Hogy ebbol hogy lesz aramkorlat, arra en is kivancsi vagyok.
Sziasztok!
Nagyából elkészültem a NYÁK levilágítómmal. Igaz még kellene rá kapcsoló, meg majd alkalmasint egy időzítő de most így is megteszi. Nem rég fejeztem be. Adatok: 60x30x50 Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tanácsotokra. képek: kép kép2 kép3 kép4 kép5 kép6 kép7 kép8 kép9 kép10 kép11 Ennyi kép elég is lesz
Csak érdekesség gyanánt. A régi cuccok között turkálva találtam rá a 80-as évek "magyar STK-jára".
Ezt a Remix gyártotta 70W-ot tudott.
Lehet, hogy célszerű lenne feltölteni ide is a HE-re, hogy véletlen se vesszenek el azok a képek! Ugyanis ATW.HU-ba, UW.HU-ba, EXTRA.HU-ba nem lehet számítani sajnos, bármikor bármiért törölhetik a fiókot...
akkor majd átméretezem, mert kicsit sok így ide is felrakni képenként 1 és 5 mb-t
mindenképpen méretezd át, mert így semmit nem látni belőlük, ugyanis gördíteni kell a képet, és nem lehet egyben látni az egész képet...
Idézet: „ATW.HU-ba, UW.HU-ba, EXTRA.HU-ba nem lehet számítani” Ez nagyon is igaz! Az osztályunk honlapja az atw.hu-n volt fenn. Egyszer csak szó nélkül törölték adatbázissal együtt.(Lehet, hogy nem tetszett nekik, hogy adatbázisban tartom a töb100 megabyte-nyi képet. ezt ugyanis nem számolja bele a max 500megába.) Az Email-ra nem válaszoltak, amikor felhívtam őket egy teljesen hozzá-nem-értő, csak is azt tudta mondani, hogy "biztos valaminek nem felelt meg, és a robot törölte..." Amikor kérdeztem, hogy adatbázisból egy régebbi/mentett-et nem tudnának odaadni, azt se tudta miről beszélek... A legjobb egy DynDNS + Router + P1gép 256Mbrammal + Debian Linux + Apache2 Sé nincs megkötés, csak a hdd mérete... És ha jól láttam valakinek volt egy 3,?? exabytos vinyója
Kérésetekre lekicsinítettem, de ide nem volt már erőm feltölteni.
De itt van
egész fajin lett. HGLI égőt raktál be? Mert akkor érdemes lenne letörni a búráját, mert akkor sokkal kevesebb ideig kellene világítani a nyákokat.
Tudom de én ráérek Amúgy akkor nem kellet voltna ilyen magasra csinálni, de szerintem így is jó. Legalább is nekem.
Hello
Most lettem kész a forrasztóállomásom dobozolásával. A kapcs rajzot MaSTeRFoXX oldaláról töltöttem le. A parkettanyák után itt a parkettadoboz
Nem rossz! Bár az első képen "érdekes" ( ) a LEDek bekötése! :hehe: (Először azt hittem, végleges, de aztán megnyugodtam. )
Sziasztok
Az "Erdekes kutyuk"-nel talaltam. Time Fountain optikai illuzio, egyszerusitett valtozat. Tegnap este 2 ora alatt sikerult osszedobnom. Egy 555-os a lelke az egesznek. Rajz + video itt: Bővebben: Link
Heló
Ez nagyon fajin. Az egyik honlapon láttam egy komolyabbat, asszem' PIC-es volt, meg UV ledekkel volt megvilágítva az UV aktív folyadék. Ha valaki belinkelné, akkor megköszönném neki. Egyébként én sokkal többre tartok egy ilyen tök egyszerű projektet, mint egy agyon PIC-elt valamit(bár azok is fajinak), mert ezt egy kezdő is el tudja készíteni, és nagyon látványos. Mégegyszer gratula hozzá.
Hali
Itt az eredeti link: Az oldal vegen van egy youtube-s film na az az igazi! PIC nelkul is meglehet csinalni szepen. A lenyeg, hogy a vizcseppek folyamatosan csepegjenek ugyanazzal a sebesse'ggel. Sajnos injekcios tuvel nem lehet olyan szepen kihozni a vizcseppeket, valami jobb megoldast kell talalni. Ha tobb idom lesz valoszinu osszehozok majd egy UV-st is . A valosagban ezek sokkal szebbek mint a videon. Probaljatok ki
Akkor lesz a legjobb, ha a cseppek csepegésének frekvenciája egész számú többszöröse a villanások frekvenciájának.
Javítva.
kössz a linket.
Attila86: Ha jól gondolom, akkor ahányszorosa a villanás frekvenciája a víz csepegetésének frekvenciájánál, annyi vízcsepp lesz látható egyszerre. (de szép magyar mondat lett) Jól gondolom? Pl.:víz freki 60Hz, LED freki 60Hz, akkor egy vízcsepp. Ha víz freki 120Hz, akkor két vízcsepp látható.
Igen, olyankor tunik ugy mintha a cseppek allnanak a levegoben. A legnehezebb a dologban, hogy a vizcseppek egyforma meretuek kell legyenek es a csepegesi frekvenciajuk sem valtozhat rovid ido alatt, kulonben ugy latjuk mintha ossze vissza ugralnanak.
Véletlenül kétszer küldted el ezt a hozzászólást, az egyiket töröltem.
nem 2x küldte hanem az első rossz volt és a hibát a 2. ban javította:
"frekvenciájával" --> "frekvenciájáNAK"
Egész jó!
UV LED-del és fluoreszcens löttyel (ha nincs más kéznél, akkor a tonik is fluoreszkál egy kicsit) még jobb lenne. A legjobb kontraszthoz minimálisra állított kitöltési tényező kell (555 állítható 1% alá is). Ez sajnos a fényerő rovására megy. A mellékelt rajznál egy kicsit sok LED van az 555 kimenetéről járatva, tranyóval egészségesebb lenne. 10*20 mA a felirat szerint...
A rajzot a netrol linkeltem. Most, hogy nezem a helyzet meg rosszabb 3x10LEDx20mA=600mA , szegeny LM555 csak 200mA terveztek, tranyo mindenkepp szuksegeltetik.
Kosz az eszrevetelt! Idézet: „ha nincs más kéznél, akkor a tonik is fluoreszkál egy kicsit” Te jó ég... én iszonyú sok tonikot iszok.... Én is fluoreszkálni fogok?
Azért néz ki ilyen furán, mert ez nem az eredeti kapcs rajz. Kicsit átalakítottam, és így 2 óra használat után is alig voltak langyosak az alkatrészek. /persze nem ezzel a hűtőbordávalbordával/
A sárga szövegkiemelő filctoll gyönyörűen világít uv-ben.
Csak szét kell szedni és egy kevés vízben kiáztatni belőle a tintát. Próbáld ki |
Bejelentkezés
Hirdetés |