Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LM1036 sztereo hangszínszabályzó áramkör
Témaindító: Krajcsooo, idő: Máj 29, 2006
Témakörök:
Szerintem a táp részével minden rendben, egy 100Ah-ás aksiról megy. nincs más rákötve. Ezzel nem nagyon lehet rossz. Ezzel teszteltem a tda7375 erősítőmet is, ott nem volt gond ezzel. Képet sajnos nem tudok most csinálni mert nincs gépem és a telefonom sem fényképezős. (szarabbul élünk mint 4 éve )
Azért köszi
A megoldás az lett, hogy én hanyagolom az LM1036-ot. Készítettem egy lepke szabályozót módosított értékekkel és most ezt tesztelem. Ez a potikkal együtt 8 alkatrészből áll és egyből teszi a dolgát (gondolom a 1036 is csak nekem nem jött be) Akit esetleg érdekel a kapcsolás az a Hangszínszabályzó topik végén megtalálja.
Üdv
lm1036 al együtt mellékelek 4 másmilyen hangszínszabályzót akit érdekelne.
Üdv!
Van valakinek arra ötlete, kapcsolása, hogy hogyan lehetne távirányíthatóvá tenni az egészet?
Igen. Ezen dolgozok, csak időm nincs...
(1db PIC+1db DAC+1db LCD+1db OPA+1db LM1036)
Hali!
Talán ez kiindulásnak jó: Bővebben: Link Itt az adó hozzá: Bővebben: Link Persze a feszültégszinteket hozzá kell igazítani...
Ez az SAA1250-SAA1251 páros igéretesnek tűnik számomra, és beszerezhetőnek is. Viszont a TEA1009-est nem találtam sehol.
Hogyan tudom összekapcsolni az LM1036-al úgy hogy a potméterek helyett működjön?
Nekem időm még csak-csak lenne, de sajnos nem értek a PIC-ekhez, pedig biztos megkönnyítené a többi munkámat is.
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudnám kiiktatni a balansz potit?
Fogsz 2 db 27 kOhm -os ellenállást egyik lábukat összekötöd (ez meg középre) és a fennmaradó 2-t pedig a poti végpontjainak egyik és másik helyére.
egy paintes rajzot készitenél? mert ma nagyon nem megy a dolog :S
Köszi a választ közbe rájöttem és mukodik !
Sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a 47k-s potik helyett megfelelő e az 50k ? Illetve lineáris vagy logaritmikus kell?
Hello!
Véleményem szerint belefér a 50k ohm. Az a 3k ohm nem fog nagyon sokat számítani. A potik típusa Lineáris legyen és persze mono. Logaritmikus potit ne használj, semmi féle kép sem.
Tetszik a kapcsolás nagyon ötletes! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt direktbe rá lehet kötni a hangszínszabályozó potiaira vagy sztereó potira kell cserélni őket?
köszi előre is
rendben köszi szépen a gyors választ!
Bocs, de ezt a kérdést nem értem...
A bemeneti jelet közvetlenűl a hangszínszabályzó áramkörre kötöd. Majd a hangszínszabályozó kimeneti jele lesz az erősítőd (végfokozat) bemeneti jele. Az erősítő kimeneti jele pedig megy a hangszóróra.
Feszültség osztóként működnek a potik, tehát akár 10k-mal, és akár 100k-mal is jól fog működni a kapcsolás.
bocsi lehet rossz helyre írtam a választ....a potméterek állapotának kijelzésére készült egy lm3914-el felépített áramkör. A kérdésem erre az áramkörre vonatkozik: Tehát a potméterek ráköthetőek egyszerre mind a hangszínszabályzóra mind pedig az lm3914-es áramkörre vagy pedig sztereó potmétert kell alkalmazni?
Hello!
Nem kell az elképzelésedhez sztereo poti. Mono potival is müködik. De sztereo potival egyszerűbb kivitelezni. Hiszen mono potinál egy kivezetésre akkor 2 vezetéket kell forrasztani, ha sztereot használsz akkor egy poti kivezetésre egy vezeték fog kapcsolodni. Ha szükséges, nekem valahol van ehhez az LM3914-es megjelenítéshez nyáktervem, ha kell előkereshetem.
Üdv!
Keresd elő ha ráérsz, hátha valaki kedvet kap az építéshez.
Íme a nyákterv és a beültetési rajz. Ez eredetileg egy ledes hőfokmérő volt, de némi módosítással erre a célra alkalmassá tettem. A tápfeszültség 3-16V. A panelon lévő trimmer potival kalibrálható be, ízlés szerint.
köszi szépen. a nyákot már előző hozzászólásba megtaláltam
Köszönjük a segítséget, egyszer talán én is megépítem!
A sztereó poti sokkal drágább, mint két vezetékkel többet forrasztani azonos helyre, és legalább az "együttfutás" is tökéletes lesz!
Nálunk a sztero poti kb. 30 maximum 40Ft-al drágább a mononál. Ami 4 poti esetén nem annyira nagy költség. Igazából ebben az esetben nem szükséges annyira hajszál pontos együttfutás. Elvégre csak a poti "állását" jelezi ki az áramkör. Itt most pár 10 ohm különbség nem fog gondot okozni.
Szegeden csak ilyen potiból lehet építkezni, ami rendes minőségű: [http://www.szatellit.hu/products.php?subgroup_number=22-10]Bővebben: Link- monó[/url] [http://www.szatellit.hu/products.php?subgroup_number=22-09]Bővebben: Link, sztereó[/url]. Az együtt futásnál nálam az szokott a legnagyobb gond lenni sztereó potiknál, hogy a legkisebb állásnál az egyik oldal már szól, míg a másik csendben van még. Ha tovább tekerem a potit, akkor jó lesz az együtt futás, csak indulásnál rossz. Jó lenne, ha szegeden is lehetne ilyen olcsón sztereó potit venni...
Hűha. Itt tényleg elég nagy az eltérés, 130 Ft különbség, az már lényegesnek mondható. Ahhoz képest, hogy műanyag házas potik, ahhoz képest magas az áruk. Nálunk a fémházas potik olcsobbak, mint a műanyag házasok. Én pedig a fémházast többre tartom, úgyhogy azt vásárolok.
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lm1036 elé illetve után műv. erősítőt tenni? Illetve kicsatoló kondinak 1µF-os fólia, vagy inkább elkó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |