Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Szia
Sajnos a válasz egyszerű: vissza kell térni a gyári toner-ra vagy más port használni. Ebből a képből nem tudom eldönteni, hogy a dob ill. a fixáló okozza e- az ismétlést. Ha a tonerpor jó rajta van, nem lehet lekaparni, akkor nem okozhatja a fixáló, az esetlegesen magasabb olvadáspontú toner a hibát. Ha a dobnál történik az ismétlődés (és ez a valószínűbb) a dob visszamaradó alacsony töltése okozhatja. (meg kell mérni az ismétlődést és összevetni a dob átmérővel) Másképp fogalmazva ez a tonerpor magasabb dob töltöttségi szintet igényel. A gyanúm az, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni. üdv
Szervusz !
Első fázisban cseréld ki a PCR-t vagyis a fényhengert feltöltő gumirozott hengert ! Üdv !
Szervusz !
Nem tudom miért, de az az érzésem , hogy nem olvasod el amit válaszolok vagy válaszolnak a kérdéseidre , sosem adsz pontosan értelmezhető választ. Nem irod le pontosan arrol amit csináltál és az eredményekről . Tanácsolom , hogy figyelj oda amit csinálsz ne légy türelmetlen és ne kapkodj ! Üdv !
Szevasztok!
Kereszt kérdés. Nincs e valakinek Xerox 6110 vagy Samu CLP300 robbantott rajza? A dobegység szétkapása céljából kellene. A feketét elkezdte halványan nyomatni. A színessel nincs gond. Kiszedtem, kiporszippantottam, jobb lett, de szerintem normálisan ki kellene takarítani a por kihordó részt. Úgy vettem észre, az volt eltömődve, és nem tudta kihordani a feketét normálisan, Szétbarmolni meg nem szeretném.
Szia!
Igen, szétszedtem a fusert, kivettem a termisztort, a hőfokkapcsolót, megtisztítottam alkohollal, bár semmi látható por/kosz nem volt rajtuk (mintha új lenne az egész fuser kb, úgy néz ki). A hőfokszabályzást a kis szivacsos anyagon lévő téglatest alakú termisztor végzi (ami a fuser bal oldalán lévő csatin keresztül közvetlen a DC Controller PCA-ra megy), vagy a kerek porcelán hőfokkapcsoló ami a fuser fűtőszálával sorba van kötve? A termisztor tud úgy tönkre menni szerinted, hogy felfelé elcsúszik a kapcsolási hőfoka? Üdv: Laci
Szia!
Elolvasom, csak az a baj, hogy annyira nem értek a lézernyomtatókhoz. Szétszedtem, fogalmam sincs mi lehet a baja, nem tudom milyen érintkezőknek kell érintkezni. A másik tonerbe átöntöttem a port, abból nem ömlik, de ugyanúgy másol. Szerintem a dobnak nem lehet baja, mert szinte új. Annyit láttam, hogy már a dobra is csak az a folt kerül. ![]()
Szervusz !
Annyit még csinálhatsz , hogy megfeszited a a termisztort tartó lamellát. Esetleg ha van akkor egy pár csepp szilikon olaj is segít a jobb hőátadás érdekében.A másik alkatrész amit emlitesz az hőbiztositék. A hőmérséklet szabályzás elektronikusan történik a termisztor által szolgáltatott infó alapján , estleg kisérletezhetsz egy trimmerpotméterrel amit a termisztorral teszel párhuzamosan persze azelőtt meg kell mérni hidegen a termisztor értékét mert a túl szélsőséges értékek hibajelzéshez vezethetnek ! Üdv !
Szervusz !
Innen letöltheted a szervízkönyvet CLP3OO SM ! Ajánlom a fekete tonerkazetta dr.blade-jének alapos megtisztitásaát ! Üdv !
OK, köszi
Sziasztok!
Új vagyok még tonertöltésben, ennek megfelelően lenne is egy kérdésem. Töltöttem egy 12A-s HP tonert. Azonban az eredmény nem olyan lett, mint vártam. A nyomaton kereszt irányban, sávosan erősödik és gyengül ciklikusan a kinyomtatott szöveg. Először OPC-re gondoltam, azt kicserélve a hiba megmaradt. Most a mágneshengerre (ezt hívják developernek, ugye?) gondolok, hogy valamiért az nem tudja egyenletesen biztosítani a festékellátást. Amikor szétszedtem a tonert, kivettem a developert is. Ez 2 részből áll; egy külső hengerből és egy belső mágnesmagból. Szétszedésnél a developer külső részét áttöröltem denaturált szesszel. Talán ezt nem kellett volna? Vagy a magot raktam volna vissza rosszul? Köszönöm a segítséget!
Udv mindenkinek. Egy jo ismerosom a kovetkezo kerdessel fordult hozzam: hp psc 1510 nyomtatoja minden egyes bekapcsolaskor kinyomtat egy tesztoldalt, es hogy ki tudnam-e iktatni ezt a tintafogyaszto funkciojat. Nem tudtam... Van talan nektek valami otletetek? Mellekelem a tesztoldalt. Koszi
Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra. Kérésem, kérdésem a következő:
Van egy HP Laserjet 1010-es nyomtató. A tesztoldal nyomtatásánál is hibát produkál. Elkezdi nyomtatni, majd kb. a fele kint van már a lapnak, amikor elakad. Ha csak fele méretű lapot teszek bele A/5 keresztben, akkor azt gond nélkül kiadja. Mi lehet a gondja? Egyébként szép tiszta lenne a nyomat.
Van egy samu CLP300 nyomtatóm. A feketét érdekesen nyomtatja, illetve nem nyomtatja. A színes az tökéletes. A feketével olyat csinál, hogy a nyomat jobb oldala még valamennyire jó, de a bal oldala világos, illetve nem is látható. Fedettségtől függően. Olyan, mintha nem vinné végig a port. Szépen elfogy jobbról balra. A toner tele. Hogy a fenébe lehetne kitakarítani? Vagy van e valakinek javítási tapasztalata ezzel? Szervízkönyvem van, de nem tudom kinézni belőle, hogy a kenő hengerekhez hogy lehetne hozzáférni. A fényhengert se tudtam kivenni. Szétszórni meg nincs kedvem
Sziasztok!
Kaptam egy HP 1010 nyomtatót és az vele a probléma hogy gyűri a papírt, meg kerreg, de egyébként végig megy a papír nem akad el. Válaszokat előre is köszönöm! Gergő
Valamelyik tengely/görgő szorul.
Azt kellene megnézni, hogy a kép a gyűrődésekbe jól van-e, ha igen, akkor a hibát a dob után a fixáló környékén kell keresni, ha nem akkor előtte. Üdv
Sziasztok!
Van egy HP Lasejet 1200 nyomtatóm, nemrég cseréltem benne egy fixáló fóliát és egy teflon hengert a fogkerék oldali csapággyal. Szeretnék a fixáló fólia és a sütőhenger, valamint a teflon henger tengelye és a műanyag csapágy közé hőálló pasztát tenni. Kérném a segítségeteket, hogy ennek a hőálló pasztának mi a neve, mennyi szükséges hozzá, és hol lehet kapni. Köszönöm segítségeteket, üdv.: cszolti
Szia, ha jol ertem, a fixalo folia csere mar megtortent. Ha nem hasznaltal hoallo pasztat, a folianak nem lesz hoszu elete. Mielott a sutohengert bekenned hoallo pasztaval, jol takaritsd meg a regi pasztatol, raagett tonertol, aztan a hoallo pasztat rakened a keramia ellenallasra meg a ketoldalt levo hornyokra es a sutohenger 2 vegen levo muanyag alkatreszek azon reszet, amire rajon a folia. Igy mar rahuzhatod a foliat a sutohengerre. Mi a szervizben jokora tubusban levo atlatszo pasztat hasznalunk ilyen celra, de ne kerdezd a nevet, mert a fonok rendeli. A fixalo foliahoz van (kellene) mellekelve egy kis tubusban hoallo feher paszta, ezt hasznaljuk mi a muanyag csapagyak kenesere. Menyisegileg nem kell sok, 2-3 gram (pillanatragaszto-tubusnyi) eleg 2 foliacserehez, es meg a muanyagcsapagyakra is jut. Remelem segitettem valamit. Udv
Köszönöm a válaszod! Kaptuk ezt a HP1200 nyomtatót, valószínű kiselejtezték, működött csak a lapnak a jobb oldalán a nyomtatás nem volt tökéletes, szétszedtem és látszódott hogy a teflonhenger felülete megsérült, a fixálófólián pedig ráégési nyomok voltak, a teflonhenger meghajtás felöli csapágya pedig nagyon kopott volt. Teflonhengert és a csapágyat egy jó minőségű használtra kicseréltem, a fóliát pedig újat kaptam. Néhány lap nyomtatásáig tökéletesen működött. Mivel hőálló paszta nélkül raktam össze, mert nem kaptam hozzá, mostmár nyomtatás közben rágó hangot hallok,így gondoltam veszek hozzá pasztát, szétszedem ismét és bekenem vele mert szerintem is így hamarosan meg fog ismét hibásodni, ezért keresem a gyártmány nevét, beszerezhetőségét, és a technológiát hozzá. üdv. és köszi mégegyszer!
Szia!
Jól van a kép a gyűrődésekben. Tehát akkor mit tudok tenni? Fixálót kell benne cserélnem, és mennyire egyszerű ezt megcsinálni? Vagy jobban járok ha elviszem szervizbe? Üdv. Gergő
Szia
Szedd szét a fixáló környékét, ha a gyűrődés nem szabályos, hanem eltolt, akkor valamiben megakad a papír, festék lerakódás, idegen tárgy, bármi. Ha szabályos harmónikát hajt, akkor pl törött fogaskerék fog (hajtás nem egyenletes) de ennek meg hangja lenne. üdv
Szia!
Ma szétszedtem, és sajnos azt kellett látnom hogy a fixáló fólia bal szélre elcsúszott és jó 5 centiméternyi része szétszakadozott. Gondolom akkor ezért volt az a csattogás is, meg hogy jobb szélen gyűrte a papírt, mivel ott nem volt a fóliából semmi. :S Most már csak az lenne a kérdésem, hogy a fólia cseréjén kívül kell-e mást tennem? Üdv. Gergő
Üdvözlök mindenkit!
Ezt a témát olyanoknak nyitottam, meg akik sűrűn foglalkoznak nyomtatók és fénymásolók javításával! Nekem is lenne egy kérdésem, hogy a lézernyomtatónál miért csíkozza a papírt vagy a henger piszkos már, és tisztítani kell, vagy a nyomtatófejjel van a gond, ebben kérnék segítséget!
Hy
Hol csíkozza, hogyan csíkozza? Képet tudsz feltenni?
Sajnos képem nincs róla hanem vettem egy használt HP lézernyomtatót és csak annyi a gond vele hogy csíkozza a papírt mikor nyomtatok! Régen javítottam ilyesmit de már nem emlékszem hogy hogyan javítottam meg! ezért kérdezem hogy ti mit javasoltok? Ahogy eszembe írás közben hogy mintha úgy rémlik hogy nyomtató henger volt a hibás illetve tinta foltos és el kellet távolítani a tintát róla és utána már működöt rendesen!
Ha nem tudod leírni h keresztbe vagy hosszába csíkoz akkor nem tudok mit mondani 1000 lehetőség van így.
Van egy használt CLP-300 -as nyomtatóm. Két képalkotó egység is van hozzá.
Az egyik halvány csíkos nyomatokat produkál (kereszt irányban a lapon, ismétlődően), valószínűleg az OLP henger hibás. A másik a képek kontúrvonalánál pöttyösen nyomtat. Kérdésem, hogy a kettőből össze lehet hozni egy jó egységet, valamilyen módom szerelhetőek ezek, vagy reménytelen az eset? ![]()
Szia!
Esetleg, ha nem nagy gond egy pár fotó igazán segítene a probléma megoldásában! Üdv!
Hello!
Van megoldás az S3CC912, S3CC921 nem teljes de részleges reszettelésére ! Üdv!
Íme a képek:
Hello!
Cseréld össze egymás között a fényhengereket ha a hiba költözik akkor a hengerek hibásak ! Ha rosszul voltak tárolva akkor is történhet ilyen . Várom a fejleményeket! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |