Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   13 / 50
(#) gergelyaki hozzászólása Jún 22, 2011 /

Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni hogy hogy tudnám megoldani azt hogy 2 ajtóra tegyek nyitás érzékelőt? Mármint úgy kéne hogy a ajtókon mágnes lenne arra az ajtó félfára jón a reed relé ami ha elenged akkor kienged egy relé ez jelet ad egy vezeték nélküli csengő adónak ez kapcsolja a vevőnél azt az egyszerű áramkört ami a kapcsoknál/alapkapcsolásoknál nyomógombos ki be kapcsoló és ez meg indítana egy szirénát. És ezt kéne aktiválni/deaktiválni valami olyan megoldással mint például az iButton kapcsolás ami szintén a kapcsoknál van.
(#) kiskíváncsi válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Van a teraszon asztal meg székek a székre fel szokott ugrani,azon múlatja az időt.

Üdv. Sándor
(#) tzsolt válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Zárt vagy nyitott a terasz? Amit vettél infrát az beltéri! Továbbá ha fel.ugrál akkor be is fog riasztani! Bármennyire is furcsa, hiába kg-ban adják meg a kisállat méretét a magassága számít. Ha felugrál már megfelel egy 50-60 kg-os állatnak is
(#) kiskíváncsi válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

A terasz két oldala nyitott.Gondoltam kipróbálás céljából, mivel nyár van megfelel a beltéri is.Nem a akartam beinvesztálni fölöslegesen 15-20e forintot.Mi a javaslatod mit kellene venni.Jelenleg ez az infra védene egy ablakot és egy ajtót.
Üdv. Sándor
(#) aroxol válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Tipikus, olcson szakértelem nélkül ami késöbb drágább lesz.

1. dsc lc100 egy katasztrofa.
2. nyitott helyre csak kültéri érzékelö használhato (persze itt is az olcsobbat fogod venni ami annyit is ér 20 alatt)
3. jo kültéri érzékelö 20-tol indul, az alatt csak szemét van.
4. riasztot nem kiprobálunk hanem szakszerüen telepitünk amihez évekig nem kell nyulni.
5. Ajto és ablak védelemre nem kell mozgásérzékelö.
(#) guliver83 válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Köszönöm a válaszodat!!!
Sikerült megcsinálni.
(#) guliver83 hozzászólása Jún 23, 2011 /

Van egy riasztó a lakásban egy zóna van csak bekötve rajta. A lakásban felújítás történt azóta a zónát jelző led folyamatosan világít eddig, csak akkor világított, ha a mozgásérzékelő bekapcsolt.
Mi lehet a maja?
(#) gergelyaki válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Lehet átfúrták a kábelt és zárlatos lett. A menő és jövő kábelre csinálj egy szakadástesztet úgy hogy a mozgás érzékelőt lekötöd és a két kábelt eltávolítod egymástól hogy nehogy te csinálj zárlatot. Ha nem szakadást jelez a műszer akkor meg kell javítani a zárlatot vagy ki kell verni a falat vagy új kábelt kell behúzni. Vagy ha van az érzékelőnek egy kis ledje fent a falon és ha odamész úgy hogy ne érzékeljen és nem világít de a központ jelez akkor is ez lehet a baj. De azért előtte megnézném hogy villog e a led ha elmész előtte.
(#) guliver83 válasza gergelyaki hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

A mozgásérzékelőnek a vezetéke a falon kívül van.
A led világít rajta, ha mozgás van a lakásban, csak a zónákat jelző led világít állandóan.
(#) tzsolt válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Ki lett kötve a mozgásérzékelő vezetéke a felújításkor?
(#) guliver83 válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Nem lett kikötve semmi, festés előtt tökéletesen működött.
(#) tomat5 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Szia

Nézd meg, hogy a fedele a helyén van-e. Ha nincs jól fent az is okozhatja.
(#) tzsolt válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Ezek az infrák ide nem jók! Ez teljes mértékben kültérnek számít! A nyitott oldalak miatt állandó szél és ezzel együtt hőmozgás is van ezért és a macskák miatt tévesen fog riasztgatni. Megoldás? Nem tudom. bentről nem tudod védeni az ajtót és ablakot?
(#) tzsolt válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Az, hogy világít a zóna a kezelőn azt okozhatja a zóna szabotázsa(szakadt v. zárlatos vezeték, eszközfedél nincs a helyén) vagy a zóna riasztása (az infra vagy a kimenete folyamatos riasztásban van), illetve még központ hiba is. Először is ki kéne találni, hogy szabotázs vagy zónariasztást jelez-e a kezelőn? Ha nem megy, akkor kösd ki a központban a ZÓNA érpárat és mérj rá a központ felől. A mért értékből ki lehet találni a központ típusának ismeretében, hogy valójában mi is riaszt.
(#) kiskíváncsi válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Belűről védve van minden helyiség infrákkal,ha nem vagyunk otthon.Éjszakára kellene valami megoldást találni,mikor a beltériek ki vannak kapcsolva.Esetleg sorompót,vagy valami mást ?
(#) guliver83 válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Én ilyet akarok az udvarra szerelni, lehet te is tudnád használni.

Opto.jpg

(#) kiskíváncsi válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Mi ez az eszköz ?Be lehet e integrálni a riasztó közpotba?
(#) tzsolt válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Ajtóra, ablakra nyitásérzékelő, infrasorompó BENT. Védett területen kívül nem szerelünk semmit és nem kábelezünk......
(#) Fonák válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Infrasorompó általában kinn, avval védeni lehet a ház körüli területet is. Tehát ha valaki bejön az udvarra, már jelez. Persze ez nem kétforintos tétel...
És nem véletlen vannak KÜLTÉRI érzékelők sem. Az elgondolásod alapján ezek nem is léteznek?
És lehet kültérben kábelezni is, csak meg kell választani a megfelelő kábelt. Van kifejezetten kültérre készült kábel is.
(#) guliver83 válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Ez egy infrasorompó aminek a másik része egy prizma.
Én ilyet akarok felszerelni az udvarra.
Azt, hogy hogy lehet a riasztóval összekötni, jó kérdés.
Én külön egy riasztót csinálok belőle.
(#) kiskíváncsi válasza tzsolt hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Az infra sorompót nem a lakáson belül akarom.Éjszakára az ember járkál a lakásba ezért a belső érzékelők ki vannak kapcsolva.Ekkor kellene a külső védelem.De van kutya és macska is ezért nem vált be a mozgásérzékelő.Szóba jöhetne ajtóra, ablakokra nyitás érzékelő,de az ablakokat nyáron éjszaka nyitva tartjuk,mivel légkondit nem szeretnék.
(#) mormogipapa válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Kültérre én infra sorompót tennék ebbe is van kisállat immúnis, az ár a meghatározó mennyit akar rákölteni kb. 10 ezernél kezdődik a fölső határ a csillagok. Mi mindig külön zónára szoktuk rakni a lakás riasztójára így éjszakára be lehet élesíteni függetlenül a háztól
(#) Fonák válasza mormogipapa hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

A kábelezés sem mindegy. Én földben szoktam elvinni, NYCY jelzőkábellel vagy F-2YA2Y telefon földkábellel, az infrasorompónál AP csőben. Riasztóvezetéket nem szeretek kivinni az infrasorompóhoz, nem kültérre való.
Infrasorompóból nem célszerű az olcsót venni, sok a gond vele, különösen télen fagyos időben hajnalban, mikor párásodik. Szerintem lényeges bele a fűtés is a pára ellen. Négysugaras legyen, és a megadott távolság 2/3-ig szerelem a megbízhatóság miatt. Ha veszel egy 100 méterest, az általában 40-50 méterig jó kültéren, az igazán biztos az 30-40 méter.
(#) guliver83 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Ha **

Ez itt a fórum, itt nem üzletelünk, van apró része is a He -nek !
(#) gyati hozzászólása Jún 29, 2011 /

T.forumozók.Az lenne a kérdésem,hogy lehet e a tina progival ,kapcsirajz alapján teszteni a lakásriasztó mükődését.űdv:gyati.
(#) Sly hozzászólása Júl 2, 2011 /

Sziasztok.Én meg épitetem a Wangi féle riasztórendszert és nagyon megvagyok vele elégedve...Jo szolgálatot tesz-tett.Ám most hogy már volt egy két be-törés és nemigen ijedtek meg az illetők a 'hangos' szirénátol ujabb ötlet jutott eszembe.Mivel a törvény tiltja az olyan lakásvédelmet ami miatt fizikai sérülések keletkezhetnek (220 kilincsbe) ezért egy olyan modszerre gondoltam a betörők elüzésére ami nem törvénybeütköző.Kellene egy erős magashang hangszóró és egy olyan frekitartomány akár változtathatóan is ami az emberi fülnek magas telyesitményen 'ártalmas' vagyis amit nemszivesen hallgat sőt amitől menekül-ne.A kérdésem az lenne hogy ez a freki tartomány mettöl meddig terjed és mivel lehetne előállitani pl (PIC AVR).A program irás részéhez nemigen értek de égetem már be pár darab procit.Várom az ötleteket.
Üdv:Sly
(#) Sly hozzászólása Júl 3, 2011 /

Esetleg valaki tud az előbbi kérdésemben segiteni?Még annyi hogy nem egy olyasmire gondoltam mint egy hangfegyver mert az elég bonyolult kivitelezés lenne hanem egy egyszerőbb szerkezetre....
(#) djusee válasza Sly hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Hello.Gondolkodtam már én is hasonló megoldásokon de ami tetszik és hatásos lenne az nemigazán törvényes és veszélyes is.Esetleg hatásos lehetne a kamionoknál használatos légkürt, mellé stroboszkóp, ha este jön a látogató akkor meglepödik töle.
(#) poros válasza djusee hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Egy ilyen légkürtöt biztosan nem szívesen halgatnának még a szabadban is frászt hoz az emberre.Zárt helyen felérne egy fegyverrel. Csak a betörő, nehogy feljelentsen halláskárosodás miatt.
(#) djusee válasza poros hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

meg kell oldani leszerelhetöre és riasztás után lecserélni sima szirénára
Következő: »»   13 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem