Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én spec . Lexmark 120E -t használok ,145 fok körüli a vasaló és fékpucolót használok zsírtalanításhoz.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy bent a cégnél van egy lézer gravírozó vágó gép. Lehet vele nyák panelt "nyomtatni". Mintha be kéne valamit gravíroznia az anyagba, csak áramkörök lennének.
Tényleg csak a piros és sárga rétegeket hagyom Sprint Layout-ban és kész a beültetési rajz. Köszi.
Tudnál abban segíteni, hogy hol lehet beszerezni ilyen dry fóliát ?érdekelne a dolog
szerintem biztosan de szerintem nem annyira ki fizetődő.
hozzá teszem nem a haladók közé tartozom én is próbálom a legjobb technikát meg találni amivel a legkönnyebb és a legolcsóbb nyákot csinálni. Én eddig a fotózásnál ragadtam le előtte meg rajzoltam. Eddig bevált a fotózás de a dry fóliás dolog is érdekelne. Amúgy ha a gép képes csak azt a pár mikronnyit le gravírozni akkor szerintem tökéletes erre a célra próbáld ki !!
A megcsiszolt felületre folyass vizet a csapból. Ha szép egyenletesen szétfut a felületen a víz (egészen a szélekig és a sarkoknál is), akkor tiszta.
Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbálkozom a fotó eljárással. Egy kérdés viszont felmerült bennem: Nem akarok kínlódni a hagyományos nyák lemez lakkozásával ezért ezt használnám. De! Mi van akkor, ha nem sikerül a levilágítás vagy az előhívás akkor a nyák megy a kukákba? Vagy vasalással még használható? Az újra lakkozás költséges és időigényes lenne.
Persze, csak előtte le kell mosni a nyákot. Annyiban jobb is, hogy tisztább alatta felület, mert a lakkréteg megvédi az oxidációtól a felületet.
Feltételezem, hogy az újra lakkozás is járható út.
Első nekifutásra levilágítót kell készítenem.
Mehet a kukába a lemez, ha rossz a levilágítás! Én párat már elpazaroltam, de mára már sikerül.
Nehogy már kukába dobd a lemezt! Jó lesz az későbbre is. Pl ha majd Dry fóliával csinálod. Akkor majd csak elő kell kapnod a lemezt, fellaminálni rá a fóliát és kész is a fényérzékeny nyáklemez. Vagy használhatod filccel rajzolt nyákhoz is. Vagy bármi másra. Dobozt is készíthetsz belőle akár.
Akkor kuka, ha a levilágítás és rossz előhívás után nekiállsz lemarni, és néhány helyen lemarja néhány helyen meg foltokban ottmarad a réz, de még akkor is jó lehet másik lemez alá fúrásnál, vagy ha lemosod és teljesen lemarod akkor akár trafó tartónak.....
Hát igen, ilyenek történtek, mint amit gulasoft írt.
Kész van az új nyák. Nagyon jó lett meg minden, de még rajta van a DRY fólia. Mivel tudom leoldani? Próbáltam 8x töményebb előhívó oldattal, de nem vitte le. Mivel kell?
Rendes előhívó, amit a lakkozott nyákhoz használsz.Az leviszi.
Én hideg zsíroldóval szoktam megspriccelni és 10 perc múlva egyszerűen lemosom a felmart fóliát .
Sziasztok!
Szereztem két UV csövet 8W. Viszont trafót csak 18W kaptam a 16W helyett. Okozhat gondot a +2W?
Elvileg nem, de szerezhetsz áramkört takarékos izzóból.
kaqkk: lejött gyári előhívóval. Nehezen, de sikerült. Veszek újat és nem keverem vízzel....úgy könnyen lejön majd.
A gyári előhívó is ugyanolyan lúg mint a hideg zsíroldó
csak azt meg kell venni (a zsíroldót meg elcsenheted a konyhából ) És a zsíroldó még ráadásul töményebb is
Nem ajánlott. Erős neki. inkább vegyél 300 forintért egy 16W-os takarékosat, a legolcsóbbat, és kösd be. Én is úgy használom.
Jó a 18W-os fojtó is. Az a 2W nem számít.
Nekem 4W-os megy 9W-os takarékos izzó áramkörével.
Király. Sikeresen kinyírtam az egyik UV csövet.
Ilyen trafóm van: Bővebben: Link 9. oldal L18-803H. Összekötöttem a két csövet gyújtót meg trafót és meg sem nyikkant. Kínomban átkötöttem a fojtót erre nagy szikra kíséretében elszállt a bizti és vele az egyik cső is. Éljen 2000 forint A gyújtók egyébként 4-22W gondolom ez nem lehet gond. Lehet, hogy nem tudok összekötni két UV csövet
Ujjajj.
Sorosan kösd őket, vagy vegyél egy takarékos izzót.
Nem csinálok belőle titkot. Soha az életben nem volt dolgom fénycsővel.
Bővebben: Link Ez alapján kötöttem össze. Drága az UV cső
Azért látszik a dry fóliával jobb eredmények születnek. Az egész a maszkon múlik. Ha jó a maszk lehet bármeddig világítani, minél tovább vílágítod annál jobban bekeményedik.
Nátrium hidroxidból csináltam egyszer egy 8-10*es töménységet a 2%-os helyett. Azóta azt használom. Berakom a panelt, olyan tömény a cucc, hogy semmi nem történik. 2 perc után kiszedem, megspriccelem vízzel az egész elkezd villámgyorsan felrepedezni, kicsit spriccelgetem, de már csak a feeling kedvvért, utána az egészet egyben lehozza a csap vízsugara.
Én is kipróbáltam nátrium hidroxidot de nálam az volt a baj hogy a nyákot is megoxidálta, nálam úgy néz ki, hogy marad a tömény mosószóda.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |