Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Le a kalappal, nagyon jó lett. Szívesen venném én is ha felraknád a dokumentációt. Most vettem 100db RGB-t, innét az oldalról a "Apróhirdetés"-ből. Csak be kell azonosítani, hogy megtudjam venni a hiányzó db számot. Még 1x gratula. ![]()
Sziasztok !
Itt vannak a rajzok,és a hex file. A minőségért elnézést kérek, kézzel rajzoltam, de remélem azért érthető.
Még egy pár kép a ledekről.
A ledek középpontjai egymástól 20 mm.-re vannak, így az összekötésükhöz nem kell plusz vezeték.
Köszi az anyagot. A kocka megépítése nem kis munka. Még vissza van néhány kapcsolás befejezése és azután tudok neki állni. Hirtelen sok áramkörbe kezdtem bele, de egyszer csak végére jutok.
![]()
Szisztok!
Szeretnék építeni egy 5x5x5 led kockát, EZT, de néztem Hestore.Hu-n, hogy nem lehet kapni TPIC6C595-öt. Lomex-en pedig csak 25dbtól lehet. sajnos programozáshoz nem értek és nem tudom hogyan kell átírni a programot úgy hogy esetleg más shift regiszterrel menjen pl: CD 4021 vagy valami könnyebben beszerezhetővel. Tudnátok segíteni? Vagy esetleg ha valaki ad el TPIC6C595-öt azt megvenném Előre is köszönöm a választ! ![]()
Hali!
A lomex ad el 1 db-ot is, csak kicsit többet fizetsz érte, mert csomagbontási felárat számolnak. Jó helyette a 6D595-is, ha azt könnyebb beszerezned. Ha minden kötél szakad nálam van még pár azt hiszem. Üdv:Geri303
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem az 5x5x5 ös LED kockáról. A védődióda milyen típúsú? A bekarikázott ellenállások/kondenzátorok milyen értékűek? És a táp bemenetnél hol megy be a pozitív és a negatív? A 20Mhz-es kvarcnak miért van 3 lába? Ha két lábút tudok beszerezni akkor a középső lábat ne kössem be? Kép mellékelve! Köszönöm előre is a válasz(oka)-t! ![]() Üdv:Bence
Fél válasz: A jobb oldali a pozitív. A rajzon nem kvarc van hanem kerámia rezonátor. Ha kvarcot teszel bele, akkor csak a két szélsőt kösd be, és mind a kettőt húzd le testre (középső láb) egy-egy 22pf kondival.
Az előzőek mind igazak.
A kondik négyzetes lábai a pozitívok. Nagy kondi 100-470µF kis kondi 100nF kerámia. Ellenállás 4,7k. Dióda pl:1N4007
Volt kitéve egy 10x10x10es kocka leírása, csak nagyon gyorsan eltünt. Ki tud róla valamit?
Szerzőre nem emlékszel?
Szia a szerző neve: LIBESZ
Én is épp azt akarom megépíteni!
ezaz!
Akkor ez is megoldódott!
Nagyszerű!
Én is kerestem már és nem találtam, de valami nem működik igazán, vagy rosszul keresek. Először PDA-n olvastam, mikor másodszor szerettem volna elolvasni -asztali gépen- már nem volt meg a cikk a kapcsolások címlapján. A HE keresőjével nem találom most se, akár LED-kockára, akár 10x10x10-re akár kockára keresek. Az indexeléssel lehet gond?
Szia Nálam pedig működik a csatolt link.
Ez érdekes, a LINK működik, de ha rákeresek akkor nagy semmi. Valami gebasz azért van az oldallal.
Sziasztok!
Visszakerult az iras, par linket kellett javitanom a kepeknel. Aki maris nekiallt megepiteni, annak mondanam, hogy elkezdtem attrervezni a tlc -s nyakot ugy, hogy ne legyen smd alkatresz benne. Szoval ha vartok kicsit es elkeszul tlc5940 -el is, akkor felteszem az uj kapcs rajzot (csak a board #2 fog valtozni).
Sziasztok!
PonyProg2000-el fel lehetne programozni a 24LC256 EEPROM IC-t a csatolt kapcsolási rajzzal a kockához? Köszönöm előre is a válaszokat! Üdv: Bence
Még annyi, hogy a geri303 által készített 5x5x5-ös kockára gondoltam.
Esetleg mással nem lehetne? Vagy másik topicba írjam?
Akkor próbáld a rajz alapján, így történne a dolog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |