Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   623 / 1387
(#) guliver83 válasza watt hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

HP 5L és egy gyári laminálom van amiben a hőfokszabályzót akarom kicserélni.
Ilyen hőfokszabályzó jó lenne bele? 50-300C-ig
(#) watt válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nem hiszem, hogy jól tudnád mérni a henger hőmérsékletét, nagyon durung.

Valami megoldás?

Dióda. Régebben tettem fel rajzot is, keress vissza.
(#) IMi válasza watt hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Sziasztok!
Én is watt kapcsolását használom, tökéletes.
(#) watt válasza IMi hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Örülök, hogy hasznodra vált!

Én is újra gondoltam a laminálást, miután megvettem a HP lézert. Így már nem kell 180°C-ot csinálnom, mint az OKI-hoz kellett volna, amitől eldurrant a henger.
Ezen felbuzdulva venni akartam még egy Tacskós laminálót, de vagy 8 Tacskóban jártam, nincs! Ha valaki tud Fejér, vagy Pest megyében ilyen laminálót jelezze! Köszönöm!

Miért a HP nyomtatónak milyen hőfok kell?

kb. 150, de ezt mintha előbb írtam volna...

Ez lenne az a kapcsolás? Bővebben: Link
(#) z3r0 válasza watt hozzászólására (») Júl 31, 2011 / 1

Sajnos nem kapni már azt a fajta laminálót.
Ezt a kört pár hónappal ezelőtt már én is végigfutottam eredménytelenül.
Végül egy Samsung CLP-500 nyomtatóból bányásztam ki a fusert, ez eddig bevált.
HP LJ1200 nyomtatóval nyomtatok (ugy tonerrel), ezzel kb 140-150°C körüli hengerekkel lehet szépen dolgozni.
(#) watt válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ettől tartok én is.
Esetleg nincs valakinek egy rossz, vagy nem rossz, de eladó?
(#) guliver83 hozzászólása Júl 31, 2011 /

HP nyomtatóba való hőkapcsoló nekem is van akkor ez alkalmazható lenne?
(#) Zoli1974 hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok!

Az utóbbi időben azzal a problémával szembesültem, hogy amit letöltöttem a netről NYÁK rajzokat, némelyik pixeles és mind a vasalós mind a fotózásos készítésnél csúnya egyenetlen széleket valamint összeérő vonalakat eredményezett.
A problémát megpróbáltam grafikai programmal kiküszöbölni, de nem igazán hatékony. Ekkor jött egy idea: a szkenner.
Szerencsére még régebben vettem egyet úgyhogy kipróbáltam.
Az 1:1 méretpontos rajzot beszkenneltem és feketekiemelést állítottam be a programjával, módosítottam a felbontáson és a kontraszton. Csatolom a rajz eredeti részletét nagyítva (raszter.jpg), valamint a szkennelt és módosított rajz (szkennelt.jpg) egy részeletét nagyítva. Az eredmény magáért beszél, gyönyörűszép vonalvezetésű nyákok készültek el azóta.

Fogalmam sincs milyen az. Gondolod egy féle van mindegyikbe?

Ilyen van benne Bimetál
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Szia! Nem kapni már sok helyen néztem.. Szerencsére egyet vettem tartalékba mire szükségem is lett a múltkor mert szerintem megszaladt a hőfok és eldurrant egyik henger. Most tettem bele egy bimetált is mi kikapcsol ha túl meleg a fűtés így dupla a szabályozás.. A nyákok éleit sarkait le kell kerekíteni valószínű az okozott sérülést hol szét tudott repedni..
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nekem ugyanígy csattant el! Egy jó hosszú sérülésnyom végén kidurrant. A helyi nagy hőfok miatt felforrt a ragasztó, amivel a csőhöz ragasztották szerintem és a nyomás szaladt végig a vascső és a gumi között, aztán kidurrant, mint egy vízhólyag! . Próbálok valami szilikoncsövet keresni, de reménytelen egyelőre!

Ez 30°C-ot libeg, nem túl jó és neked még mindig a hengert kell mérned, ezt hogy teszed oda hozzá? Nagyobb mint a másik!
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

A furásnál mielőtt fursz pontozd meg a forrszemet. Így ott lesz a lyuk közepe ahol meg lett pontozva(ha jol csináltad).
nekem meg sikerült a nyákkészítés. Nem lett annira szép mint ahogy kéne. Ráadásul fúrom sincs. Így ugy forrasztgattam be az alkatrészeket mint ahogy az smd-t szokás. de jólett és működik.
(#) Zoli_bácsi válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Miért nem vártál és fúrtad volna ki? Szinte fáj az ilyen jellegű kókányolás. Ne haragudjatok, de ennek hangot kellet adni. Ez a szakma lehet hobbi, ami azt jelenti, hogy az ember szereti ezt csinálni, törekszik arra, hogy minél szebb és jobb legyen az alkotása. Amikor meg olvasok ilyen bejegyzést, ami a lustaságról és hanyagságról szól, kissé fel megy a pumpa.
(#) sastas01 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Lehet fáj :hide: . Hobbi szinten dolgozok és még nem sikerült normális fúrógépet szereznem(az 2.000 Ft-os teckós valamiért nem kellett a 10.000 Ft-os ra meg még nem volt pénzem). A 0.8 as fúrót meg nem nagyon tudom befogni a sima kézi fúróba).
(#) zolika60 válasza storm hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nem kell smirglizni. elég a sorják letöréséhez egy nagyobb fúróval kézből megmunkálni.
(#) storm válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

ez igaz habár 200lyuknál én egyszerűbbnek és jóval gyorsabbnak találom a csiszpapírt
(#) zolika60 válasza storm hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ha megnézed a képet, láthatod ez már eleget volt csiszolva. Még egy kicsi, és lehet javítgatni a szakadásokat.
(#) janikukac válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nekem nincs 0,8-as fúróm,csak feles, meg 1-es, és nem tudom, hogy hol lehet szerezni...

azthiszem ezt nem tilos belinkelnem: Bővebben: Link

Ja, de 200 forintos cuccot rendeljek, hogy 2200 legyen a vége, egy szár miatt. Ez a baja a rendelésnek..

hát igen. 10 ezer felett viszont ingyen szállitanak. hogyha más is kell nem csak a fúró akkor megéri.

Jaja, csak apám nem engedné... UFF..
Következő: »»   623 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem