Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   625 / 1387
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Én nem látom. Az is ki lett maratva, ha karcot látsz akkor az az üvegen van.
(#) sastas01 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Igen az üveged kicsit karcos meg szöszös is
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Felraktam.

gulasoft.JPG

(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Az csak a scennerének az üvegjén lévő kar szerintem. De ha nem majd ő megnézi nagyitóval .
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Hát az vagy szösz, vagy nem tudom mi a szösz Lehet megkarcolta valami.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Akkor csak eszetlenkedik a szemem. Amúgy ügyesen csinálod a panelok!
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Szőr van a kalkulátorban.
(#) gulasoft hozzászólása Aug 2, 2011 /

Megcsináltam a nyákpucolós videót, itt megtaláljátok:
Bővebben: Link
Sok időm nem volt, széleket sem pucoltam, de a lényeg látszik. És persze vizet nem látott. Ennél retkesebb nyákot nem találtam.
(#) blackdog hozzászólása Aug 2, 2011 /

Sziasztok!

Ugye jól érzem, hogy levilágítás esetén INVERZ-be kell nyomtatni a fóliára?
(#) adapter válasza slogan hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Hello!
Idézet:
„Előtte is ugyan azzal zsírtalanítottál ,mint "azóta" ?
Nekem a 200 fok kicsit soknak tűnik.

Milyen nyomtató ?”

Ott a ződ pont! Ma megnéztem újra a vasalót (kíváncsiságból), valahohgy megnyúlhatott a bimetál vagy mi, most 227C-fokot mértem a talpán ugyanabban az állásban mint ahogy korábban használtam akkor 200 volt max. Úgy tűnik "felforrt"a toner mikor rávasaltam a nyákra ezért lett sz..r. Ma lejebb vettem (már majdnem a nylon állásban van....) így jó lett megint.
Köszi a tippeket!
üdv:L
(#) blackdog válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Illetve még egy dolog:
Akkor mi történik, ha nem próbálgatom, hogy hány percig kell világítani hanem azt mondom, hogy 20 perc és kész.
Ha tovább világítom a kelleténél az okozhat gondot?

Mit értesz inverz alatt?
P20 vagy gyári lakkos nyákra ott legyen fekete ahol meg kell maradni a réznek, Dry fóliánál ott legyen fehér ahol meg kell maradni a réznek.
Levilágításnál nyomdai filmnél nem gond ha tovább világítasz, házi gyártmánynál nagy gond, mert az soha nem teljesen fekete.
(#) blackdog válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Tehát a maró anyag ott fog marni ahol megvilágítom a nyákot?
(#) koczka válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

A fólia ott fog bekeményedni ahol megvilágítod a nyákot, ellenkezőleg működik mint a p20.

Előhívás után, de még maratás előtt hogyan venni észre a levilágítási hibákat?
(#) gulasoft válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

A dry fólia bekeményedik ahol uv éri, tehát ahol meg kell maradni a réznek ott átlátszónak kell lennie, a többi helyen ahol nem éri uv lemosható. A p20 meg lebomlik ott ahol uv éri, tehát ahol meg kell maradni a réznek azt meg kell védeni az uv-től tehát ott fekete.

Mind a kettőnél tisztán ki kell rajzolódni a rajzolatnak, És mind a kettőnél a megmaradni kívánt réz fedett a festékkel/fóliával, a lemaratandó meg réz színű (merthogy réz)
A fóliánál levilágítás után is tisztán látszik a rajzolat a p20-nál valami sárgás árnyalatot kap, de kivenni tisztán a rajzolatot nem lehet, de elárulhatnád melyik technikád használod, mert akkor csak arról kelett volna írni, nem kavarodnál össze.
A fóliánál nem nagyon lehet hiba ha jó maszk, max ha por megy alá, vagy valahol felpúposodik, mert szennyeződés maradt a panelen. Ilyenkor kicsit lehet játszani a maszk felrakásával, fúrt nyákoknál ilyen lehetőség már nincs, mert a lukak adottak.

Láttátok a fémgyapotos videót? Elég gyors a legretkesebb panelen is nem?

Gyárilag fényérzékeny nyákom van és írásvetítő fóliára nyomtatok.

Kipróbáltam az időket. 4 perc elégnek bizonyul, de valamiért a nyák fele akkor is homályos lesz.
Ez minek lehet a jele?
(#) ujfalusi válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Kevés a megvilágitás.
(#) blackdog válasza ujfalusi hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Én arra is gondolok, hogy nem volt tökéletes az összeszorítás. 3db UV csövet használtam és egy kibelezett A3 fénymásolóba vannak.
Annak van szerepe, hogy, ha kibélelem fényvisszaverő anyaggal? Pl. alu fólia?
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Perszehogy, akkor tükröz, és jobb a hatásfok! Én mindig tovább világítok a kelleténél, de jó leszorítássál, meg jó festékes fóliával, hogy szép legyen az előhívás.

Nyomdai fólia ezért jó. Világíthatod amíg akarod. A házilag készült maszknál meg ha tovább világítod szétesik a vezetősávok alatt is a lakk. Pontosan lődd be.

Kénytelen vagyok házilag maszkot gyártani mert sokba kerülne mindenféle kis mintákkal nyomdába rohanni. Összevárni többet meg sokáig tartana.
Egyébként csak a szélek lettek homájosak alá nem világított a festéknek.

Még valami:
Ha ott felejtem az előhívóban vagy sokat áztatom benne vagy túl tömény az oldat az hozhat további gondokat?
(#) kaqkk válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Szerintem növeld a távolságot a panel és fénycsövek közt , az egyik helyen már elég a levilágítás (a fénycső felett) a másik helyen kevés (a fénycsövek közt ) és a távolsággal együtt az időt is növelheted (vagy tedd közelebb egymáshoz a csöveket .
(#) blackdog válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

8,5cm -re vannak a csövek egymástól. A nyáktól kb. 3 centiméterre. Sajna a mélységen nem tudok változtatni.
Vagy veszek több csövet vagy kidobom a másolót és csinálok dobozt.
Sajnálom kidobni mert egy csomó dolgot tudok benne tároli így, hogy kibeleztem.
(#) kaqkk válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

pedig valamit változtatnod kell ! nekem soknak tűnik a távolság a csövek közt (tegyél egy fehér lapot az üvegre és azon keresztül meglátod milyen a fényeloszlás
Következő: »»   625 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem