Fórum témák
» Több friss téma |
És a jó helyi földelést se hagyd ki.
A karámot nem jártam körbe, mert a nagyfesz csatlakozás mellet 10cm-re sem ráz.
A földeléshez hozzá közelítettem a nagyfeszt és át is húzott, ezért gondoltam azt, hogy az jó. Másként hogy tudom elllenőrizni, hogy megvan-e a megfelelő földelés?
Én úgy gondolom hogy ebben az esetben mintha a
1. A földelésed nem lenne eléggé vezető állapotban . Tehát túl száraz a föld nincs mi vezessen . Nincs elégé mélyen a földelő szonda. 2. A karámvezeték le testel valahol. 3. Ha mindent rendben találsz akkor ellenőrizd a berendezésedet csodák nincsenek.
Még az jutott eszembe,hogy két földelő szondára dolgozzon a pásztor próbaképen .És ha van szikra akkor jónak tekinthető a földelés kialakítása.Csak azt nem tudom milyen távol kellene elhelyezni a két szondát egymástól? Remélem valakinek van erre tapasztalata már .
Szerintem ez valahol nagyon le testel, járd körbe kezdésnek.
Hi
Mondanátok véleményt erről az áramkörről? Jól működik de a szikra valamiért erőtlenek tünik A kondi cserével a szikra hossza nő akár 2cm re is de valahogy olyan erőtlennek tűnik, vékony, halk, Bár a tesztek során műterheléssel tovább volt rajta fezszeszültség mint a tranzisztoros Trabant trafóson /talán ilyen 30K -nál kezdett leesni a feszültség.
Ocy
Semmit nem csináltál abból amit megbeszéltünk.! Az inverter utáni rész a tranzisztoros fokozaton levő trafó után !Sajnos painttal nem tudok belerajzolni mivel az op rendszerem nincs a helyzet magaslatán.Légy szíves úgy alakítsd át ahogy a rajzot küldtem ! És akkorát fog rúgni hogy megemlegeted . ![]() A polaritások nincsenek rendben dióda, tirisztor töltőkör. És a diac vezérlése sem jó úgy.Az egész átalakítás nem tart sokáig 15 perc .Hasonlítsd össze a rajzokat. De most már kíváncsi vagyok én is hogy a többi "pásztornak " ![]() üdv
Bár a rajzot nem láttam,de a tirisztoros részen valóban nem jó szinte semmi.
Sziasztok engem az érdekelne, hogy a törvény hogy vélekedik a magánterület villanypásztorral való körülvezetésével, és milyen az a villanypásztor lehet az ami elvenné az ember kedvét a lopástól? pl.:ami egy nagyobb kutyára kell vagy annál nagyobb?
Sziasztok!
Ezen a rajzon a graetz híd előtt van egy ellenállás.Ez ugye a trafót védi a pillanatnyi rövidzártól amit a tirisztor a kisütés pillanatában okoz, ha jól értelmeztem. Viszont ennek az értékét hogy kell kiszámolni? Mert a trafó kb 430-450v-ot ad le ( 230/12V 10VA-os ). Wegg írta hogy úgy kell megválasztani az ellenállás értékét, hogy ha az ellenállással rövidre zárjuk a trafót, akkor ne fojjon nagyobb áram rajta,mint amit a trafó elbír. De melyik feszültség értéket kell figyelembe venni a számításkor? A 230 vagy a 430 v-ot? Belekeveredtem cseppet ![]()
V. cikk
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához. Ez van az új alkotmányba. Nem tudom ebbe beletartozik-e a villanypásztor is? Esetleg valami jó ötlet a tolvajok távol tartásához?
http://vagyon-vedelem.hu/download/EN_60335-2-76_magyar.pdf
A jogszabályok!
Szia .Én úgy gondoltam hogy az eredeti feszültség viszonyokat feltételezve és teljesítmény viszonyokat figyelembe véve kell meghatározni az ellenállás értékét .Mindenki a saját trafójához számítsa ki ill mennyire akarja beterhelni a trafóját .Például én elég nagy trafót használtam hozzá 14VA es volt nekem így nem engedtem akkora áramot át amit a trafó bírt volna hanem kevesebbet . Tehát nagyobb ellenállást raktam bele így a trafóm sem melegedett annyira fel.Csináltam olyat is hogy két trafót kötöttem szemben 220/12-12/220 de nagyon melegedett az amelyik a 220V ra volt kötve így oda is raktam a két trafó közzé pár ohmos ellenállást .Ezt is mértem számoltam és jó lett. Azért arra gondolni kell hogy bedobozolva nincs szellőzése .tehát a melegedést minél kisebb értéken kell tartani
Szia!
Tehát ha jól számoltam ( ami már ilyen idő tájt nem biztos ![]() ![]()
Igen Jól számoltál 5,6Kohm az jó oda .Már csak az a kérdés hogy hány wattos legyen . A trafód az 10VA .
10Wattnál semmiféleképpen nem kell nagyobb.De kisebb az lehet mivel 1mp- ként villant ha van több féle darabod vagy kipakolod több darabból és megpróbálod melyik lesz jó. Én is azokat raktam be amit találtam a cuccaim között.De szerintem akár kisebb watt is 4-5watt is bőven jó oda.
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mint villanypásztor szakértőkhöz. A fő problémám az, hogy macskák járkálják össze az autómat és marhára bosszant a dolog. Sajnos a macskaűző vegyszerek nem hatásosak, az ultrahangosban pedig nem bízok. Lehet-e olyan villanypásztort csinálni az autó tetejére ami úgymond könnyen fel és leszerelhető, mondjuk tapadó korongokkal, és természetesen nem szívja le reggelre az akkumulátort.
Szia!
Mivel nem találtam itthon megfelelő ellenállást ( mármint wattilag ), így egy 8,2Kohmos 8W-ost tettem be próbának.Működik,nem melegszik.Azért kellett,mert mikor a tirisztor begyújtott akkor hallottam a trafón hogy nagyon beterhelődött( mármint a sípolás megszűnt 1mp-re) de így viszont ez az ellenállás be tételével elmúlt.Ismerősöknek csináltam már párat,de azoknál ezt nem tapasztaltam,igaz másfajta trafót használtam.
A maximális töltő feszültséget is nézni kell .Mert ha túl nagyra választod akkor nem tölti fel eléggé .Persze a trafónak meg kényelmes munkája van .Ezért kell megtalálni a kompromisszumot ami jó a trafónak ami elegendő még a töltésnek hogy ne sokat csökkentsen le a max töltő feszültségből . És nem utolsó sorban pedig a rendelkezésre álló fiók tartalmával kell tisztába lenni a felhasználandó ellenállás tekintetében.
Egyébként vannak olyan kapcsolások amik lekapcsolják az invertert a kisütés idejére.De az biztos nem 1mp mivel már 1mp alatt lezajlik a ciklus töltés kisütés leállítás üdv
Hi
Valaki esetleg tudja,hogy LÓJÁRATÓ-ra hogyan kell villanypásztort felszerelni? ![]()
Amit én láttam lójáratót, az körbe körbe tudott vezetni 4 lovat, ott az volt a megoldás hogy a ló feneke -combja közötti részen kicsit kintebb nyúlt egy rúd amin rajta volt az elszigetelt vezeték sugár irányban. Állítólag az okosabb lovak szétrúgták pár alkalom után
![]() Arra viszont figyelj hogy ha jól tudom a lovaknak kisebb energiájú pásztor kell mint bármelyik másik állatnak.
Köszi a pásztort azt majd a gazda megválasztja igazából én arra lennék kíváncsi miként van ez kialakítva a járatón, miként kap áramot a pásztor miközben az kőrbe forog,csúszó gyűrű vagy esetleg rá van téve egy akkumulátor és ez táplálja a pásztort,de még akkor is ott van a földelés kérdése aminek ugye függetlennek kell lennie a hálózati földéléstől azaz nem köthetem a járató vázára.
![]()
Hi!
Sziasztok Urak! 1 elcsépet kérdésem illetve, gondom lenne. Az biztos, hogy a gyujtótrafó alkalmatlan erre a célra, de megtudná valaki mondani honnan lehet megfelelő trafót szerezni (venni), ami tud 2-2,5J t.
esetleg mibel található olyan trafó ami a legközelebb ál a "jóhoz"
Lada Samara.
Engem is a villanypásztor bevizsgáltatás érdekelne.
Utánakérdeztem kicsit, és állítólag ez a bevizsgáltatás csak lehúzás, mivel mióta EU-ban vagyunk nem kötelező a bevizsgáltatás elegendő egy tanusítvány a gyártótól amiben elismeri, hogy a készülék megfelel a szabványnak. Erről tudtok valamit?
Ahogy mondod, CE jelöléshez nem szükséges a bevizsgálás, már mint a "hivatalos", "csak" a szabványoknak kell megfelelni.
Megvan neked az összes rá vonatkozó szabvány? A hozzá szükséges mérőeszközök? Gondolom nincs, de ha meg is van, nem jobb ha a bevizsgáló hatóságra tudod rákenni a hibákat? Már mintha valamit okoz a villanypásztorod valakiben, és a mei szerint frankó volt, akkor nem te leszel első karikában a hunyó.... Míg a másik esetben azonnal te! Azért a villanypásztor nem egy hosszabbító amit jó eséllyel még az ovodás is jól rak össze.
Hát esetlegesen a lójáratóra ha nem egy központi pásztor van hanem pár kicsi akkor csak a 12V ot kell csúszógyűrűznöd
Egyébként meg raknék fel egy szép nagy kerek lapot szigetelőkre és ara lógna rá egy kis csapágyas " érintkező" így jó eséllyel örök élet és nem is kopik el, de ha szénkefés az is szerintem sokáig húzza. Lehet vas drótból is 5-10 mm körbe meghajtva, ha jól állítod be még hozzá se kell érnie a másik felének elég ha áthúz ![]() Aztán meg rendes szigetelők combmagasságban.
Barátomnak készített pásztor egy több hektáros területet véd vadak ellen. Eddig semmi probléma nem volt a készülékkel. A napokban kért nézzem meg mert bejárnak a vadak a területre ha lehet a helyszínen. Annyira gyenge lett, kézzel megfogva sem érezni a vezetéken ütést. Nem igazán tapogattam még egyiket sem de rábeszélt fogjam csak meg. "Rendben utánad" ez meg is történt. Valóban nem érezni semmit. Ezt többször eljátszottuk egyre jobban megközelítve a pásztor helyét . Csakhogy nem véletlen nem ütött mert nem is volt már meg. Akkumulátorostól pásztorostól vittek mindent. Felénk még nem halottam ilyenről . Milyen pásztor védené meg a villanypásztort? Van valakinek ötlete a kutyán kívül?
Fémborítást az egésznek, a ki-be kapcsolgatást IR távvezérléssel megoldani. Ha a készülék is odacsap, akkor talán elrántja a kezét a szemétláda...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |