Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Festo MC60 CDD töltőm csavarhúzóhoz. Ehhez szeretnék kapcsolási rajzot, vagy segítséget, ha már valaki javított ilyet. Állandóan villog a piros a led (zárlat, vagy rossz polaritás). Két különböző akksit tud tölteni. Előre is köszönöm, Osi
Úgy látom, másnak is volt hasonló gondja. Ha megy az angol nyelv, itt talán találsz valami támpontot:
Bővebben: Link
Akku ráhelyezése nélkül is hibát jelez, vagy csak akkor ha ráteszed az akkut?
Esetleg az akkut letesztelhetnéd, cellazárlatra. A töltőt dobozold ki, a panelről dobj fel egy fotót,úgy könnyebb. Nem hiszem hogy a kapcsolási rajz publikus lenne, ez nem jellemző a Festo/Festool cuccokra.(sem)
Köszi, ezt megtaláltam én is. Nagy nehezen még le is szedtem a doksit, ebből tudom, hogy mit jelent a villogás.
Akksi nélkül csinálja. Egy relé váltja, hogy melyik fajta akksit töltse. Ha átváltom, akkor a másik oldal villog.
Csatolom a képet.
Rendben.
Nem tudom mennyire láttam jól, de a relé körül nem történt beázás?Vedd ki a relét és teszteld, mérd le. Keress forrasztási hibákat, elképzelhető hogy találsz. Utána a félvezetőket mérném át, diodák, félvezetők a hűtőbordákon stb. A panel tápegységét is megmérheted. Az L4949 8-as lábán 5V kell hogy legyen,ez a mikrokontroller 5V-os tápja, a 6-os lábon 5V, (reset out a mikrovezérlő felé) nézd meg megy-e a mikrokontroller oszcija, stb A mérések alapján már el lehet indulni benne.
Köszi, a méréseken már túl vagyok. Táp-ok rendben, mikrokontroller oszciját nem tudom most kimérni, de valószínű megy, mert a kimenetére van kötve a led, ami villog. Ha leválasztom az akksi érzékelőjét, akkor nem villog.
A forrasztásokon nem láttam semmit, de átforrasztottam mindet. Valószínű volt valami beázása, de az előtörténetét nem ismerem. félvezetők nem zárlatosak, átmenet mindenhol normális. kondik épek, AC-t nem mértem rajtuk. Idézet: „Ha leválasztom az akksi érzékelőjét, akkor nem villog.” Ezt egy kicst konkrétabban: kiforrasztod a panelból az akku érinkezőt? Mérj rá a panelen mit mérsz a két pólus között/illetve az érzékelő érintkezője és a pólusok között? Nincs zárlat? Ha az állapotokat az LM324 figyeli, akkor egy cserét próbálj meg, ki tudja.
Nem, az ellenállás egyik lábát forrasztottam ki, ami ment a kontrollerbe a töltő felől.
Nem mértem zárlatot. Én is az erősítőre gyanakodtam, de a csere után is azt csinálja. biztos, ami biztos alapon a szűrőkondikat is kicseréltem. 99%, hogy a kontroller hülyült meg, de az részemről felejtős. Köszi mindenkinek, de itt feladtam.
Kizárásos alapon más nem maradt csak a mikrokontroller.
Ha az butult el benne, akkor tényleg kuka |
Bejelentkezés
Hirdetés |