Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez nem volt tőlem túl releváns megállapítás, viszont nekem csak szimbólumok jelentek meg, amikor a smartie- val próbáltam és először azt hittem, hogy a karaktertábla is máshonnan kezdődik
![]()
És ha mégse sorba vannak az adatlábak?
![]() Írd ki a következő decimális kódú karaktereket: 32, 48, 56, 60, 62, 63, 64. (vagyis ezeket a karaktereket: szóköz, 0, 8, <, >, ?, @) Aztán fényképezd le mit ír ki a kijelző.
Van egy lcdprint nevű progi (az egyszerűbb mint a smartie, csak egy szöveget lök ki a kijelzőre parancssorból) azzal megpróbálom, de lehet, hogy az átvitt vezérlőkarakterek meghülyítik a kijelzőt, mire az adatok jönnének.
![]()
Megpróbálok reagálni a dolgokra amennyire tudok.
Én is rendelkezem ilyen kijelzővel, használtam is már, igaz, nem számítógépről, hanem AVR-rel hajtva. Áttúrtam a PDF gyűjteményem, de azt nem találtam meg, ami részletesen leírja a parancsokat, de van egy adatlapom, amiben a ha minden igaz, ezek megvannak a karaktertáblában. Ennek a kijelzőnek nincs olyan inicializálása, mint a HD vezérlővel ellátottaknak, az egyes parancsokat ugyanúgy kell kiküldeni, mint bármely betűt. Ha megtalálom azt az adatlapot, amire gondoltam, akkor csatolni fogom. szerk.: Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ennél a típusnál nem lehet costum karaktereket létrehozni, én legalább is nem tudtam anno...
Üdv.Sajnos ma nem volt időm foglalkozni vele,csak megfordítottam az adatvezetékeket.Valamit javult a helyzet de nem sokat.Néhány karakter most már bejött de a legfőbb probléma hogy nem áll meg a kijelző.Szerintem a vezérlő jeleket is megjeleníti,így folyamatosan pörög a kijelző.Írtam a Futaba-nak hátha van valami megoldás.A kódokat hogy tudom beírni?Én csak egy lelkes amatőr vagyok aki a HTPC-jébe akart egy jópofa kijelzőt.De a tudásom itt elfogyott.De még nyomozok.
Szia! Én is megfordítottam az adatvezetékek sorrendjét, az eredmény a mellékelt képeken. az eredeti szöveg 12345678 ill. abcdefghijk volt. Csak kisbetűkkel hajlandó írni függetlenül attól, hogy az eredeti szöveg nagybetűs volt e. Eszerint sorba vannak a bitek, csak pont fordítva mint gondoltam
![]() ![]()
Vagyis inkább mintha rossz ütemben jönne a clock jel.
![]()
Lehet nem elég gyors a kijelző. Bár akkor mást írna ki.
Még esetleg meg lehet próbálni, hogy az adat és clock lábat lehúzni testre egy 10kohmos ellenállással.
Üdv.Ezt kaptam a Futaba-tól.Hátha segít.Megpróbáltam a LCDHype-vel de ha kiválasztom a futabavfd-t akkor csak letörli a kijelzőt és nem csinál semmit. Ha mást választok ki akkor meg jön a sok karakter. Akkor marad a PIC?
Üdv!
Nekem is van ilyen. ![]() Pic16f688 -ra van progi, meg leírás kislemezmeghajtó kábel és hyperterminal, UART to TTL. Készítettem egy nyáktervet is, de még nem volt időm kipróbálni. Holnap összeszedek mindent aztán felrakom és csemegézhetek.
Üdv! De a pic-től még nem lesz HD44780 kompatibilis és nem fogja tudni azokat az üzemmódokat, ahol a karaktereket át kellene programozni...
![]() Találtam egy lcdproc nevű programot, amelyik talán ismeri ezt a fajta paralell meghajtású vfd-t Itt van a leírása. Sajnos linuxos. Lejjebb a leírásban ott vannak a paralell meghajtások is és a bekötési rajzok.
Üdv!
Ez igaz, de legalább pc-ről lehet szöveget küldeni rá. Van több féle megoldás ez csak az egyik lesz. ![]()
Na ennek nekiesek a héten.Úgyis linuxon használnám.Köszönöm.
Persze ez nem is kérdéses, csak a HTPC-ben való felhasználása - amit bgnorg szeretne- a frontend program nélkül igencsak macerás lenne.
![]() ![]()
Üdv!
Szép óra. Találtam egy két dolgot . Felteszem A pic-es cuccokat és egy másik weblapcikket német oldal, de már nem elérhető a csomagolt fájlba van, elvileg van olyan progi mint az LCdsmarte. üdv.
Ez egész ígéretesnek látszik! Köszi, hogy feltetted. Ahogy lehet ki is próbálom.
![]()
Üdv!
Nincs mit örülök, hogy segíthettem, remélem hasznos lesz. üdv.
Sikerült kinyírnom a kijelzőt, 5V helyett 12V-ot kapott a számítógép felől, mert rosszul kötöttem be a molex csatkakozót
![]()
Én egy 2x40-es LCD-vel jártam így tavaly.
![]()
Üdv!
Én is jártam így LCD-vel. ![]() Azóta mindent aminek 5v kel egy 7805 alapú kis épített sabilizátor egységen engedek át így a kimenő biztosan 5V és ha túlfesz van akkor is csak 50 ft bánja. üdv.
Hello! Ennek az órának a csatolt nyákterve nem hibás? Vannak kilógó vezetősávok, amik nem csatlakoznak forrpontra. Illetve miért nincs beültetési rajza? Segítene valaki, mert én egyszer ezt megszeretném építeni
![]()
Én meg a Vicsys IV-18-as órájára lennék már kíváncsi :yes:
Ő is készít egyet? Ugye cikket is ír hozzá? Mert a mostani cikk hiányos...
Írtam neki! Honnan tudom beszerezni a hozzá való MAX-os alkatrészeket és az IV-18-at? Rendeljek ebay-ről vagy itthon is be tudom szerezni. Ja és hány féle színű IV-18 van?
A MAX-okat nem tudom (nem olvastam le milyen IC-k kellenek hozzá). Szerintem az IV-18 ebay-ról szerezhető be. Hogy színben van-e választék az kérdéses, de elvileg zöld és kékeszöld lehet a porozása. Felépítésben is vannak eltérések, a gyakoribb az áttört belül csak drótokból álló típus, de nekem olyan van amelyiknél egy lapra szerelték a kijelzőt, nem lehet közötte átlátni.
Zöldet láttam csak most. Talán olcsóbb?
![]()
Üdv!
Találtam egy fórumba cuccosokat LCDHype programhoz. Remélem segít,illetve a többieknek is, jól jöhet. üdv. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |