Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A nátruim perszulfátos kevéssé büdös, kevéssé barna, és kevéssé mar szét mindent, én azt javasolnám.
Én legolcsóbban egy fodrász kellékesnél vettem mindig, 1 literes 30%-os került 400-500 forintba.
Na be is szereztem. Kb. ugyanannyiba kerül 100 gramm, mint 1 liter vasklorid. 100 gramm nátrium-peroxo-diszulfátot 0.5 literbe kell feloldani. Vagyis kétszer drágább. Akkor kétszer tovább is tart? Ja és ha már rosszul marat, akkor fel lehet valahogy újítani, mondjuk sósavval?
Elmentem abba az üzletbe és mondta az eladó, hogy csak háztartási vagy vegyszerboltban lehet kapni hidrogén peroxid-ot. Fodrászati kellékes boltban nem árulhatnak tömény peroxid-ot, az előírások miatt. Na mindegy...jó lesz nekem a nátrium-perszulfát is.
Hát gyugodtan tedd el maratás után, nekem ott áll a maratóban, van egy hungarocel a tetején, hogy ne párologjon, amikor már nagyon kék, akkor kell kicserélni. Én nem méregetem, nyomok bele egy rakattal és felöntöm langyosvizzel miközben mennek a buborékok. Szerintem tovább tart mint a vasklorid, és főleg finomabb, kellemesebb anyag, és nem tudom hol vetted, de a Józsefkörúti azúrban kilószámra árulják, 10dekától lehet kérni, ott a legolcsóbb talán.
Köszi! Az enyémnek most semmi színe nincs. Az nem gond? Szaga is alig van... Azúrban mennyibe kerül egy kiló? Az is olyan, hogy 500ml vízbe 100 gramm kell?
Ha bekevered és még nem marattál vele semmit akkor nincs színe. Majd ha maratsz vele akkor a réztől be fog kékülni. Ha jól emlékszek én is így kavartam be: 0,5L vízbe 100g. Én a vaterán vettem 2000-ért kilóját.
Szia!
Vaterán milyen néven keressek rá? Mert én nem találom, vagy már elfogyott volna az illetőnek?
Úgy tűnik ott most nincs. Na mindegy. Ha 30 nyákra elég, akkor nekem megfelel ennyiért is.
Már nem most vettem. Van már vagy egy éve. Megkerestem az illetőt de már nem árul.
pcroland: Én 1 liter kevertem be. Már egy éve használtam. Most megadta magát. Délután 3kor beleraktam a nyákot. Reggel 9 órakor még volt rajta réz.
ugyan úgy telítődik mint a vasklorid, csak nincs szaga, és nem mar össze vissza mindent. Ideális lakásban, és nekem van sufnim, bubis maratóval, néha lassúnak tűnik, de a minőségileg nagyon szép nyákokat lehet vele csinálni, nehezen mar a lá, és a fólia is szereti.
Én vasaláshoz használom. Nekem nagyon bevált.
Teljesen mindegy mihez használod, a vasalás és a fotózás az előhívás után már ugyan olyan. Panelba csak ilyet használnék. A tn150 ott áll a polcon 2 éve elő sem vettem, és mikor már nagyon kék és jönnek a mínuszok, gyönyörű nagy kék kristályokba rendeződik, ami a melegtől sem olvad el, csak a nedvességtől.
El lehet adni kémcsőbe szobadísznek
Arra tud valaki választ adni, hogy amónium perszulfát+kénsav a kénsav miatt viszi az ónt, vagy az amónium miatt?
Nátrum perszulfátom van itthon kilószámra, ónozott panelt viszont nem viszi. Ha rakok bele kénsavat, akkor viszi e illetve tönkremegy?
Kedves Fórumtársak!
Érdeklődnék, hogy a képen látható NYÁK-hiba javítható-e? Előre i sköszi.
Üdv,
Én álltalában ha ilyet találok egy nyákon akkor valamilyen egy megfelelő vastagságú réz dróttal csinálok egy áthidalást és meghajtom a drótot úgy hogy kövesse az eredeti vonalat a nyákon.
Mindenképp érdemes küzdeni vele a Bubu54 válasza szerint, de ne vedd készpénznek a sikert. Ha lyukgalvanizálást is érint a hiba (ami akár egy alkatrész alatt is lehet), akkor baj van! Továbbá a képen egy hiba következménye látható. Ennek javítása után a hiba még fennállhat. (Bár, ha egy lemerült és kifolyt elem a ludas, a megfelelő takarítás után a további hibaképződés elmaradhat.)
Ez szerintem több rétegű nyák. Ha a rétegek között is elindult a szenesedés akkor vége mindennek. Lehet látni a képen, hogy az üvegszálas nyák meg van égve. Alatta is úgy látom van vezető.
Én is utáltam a vaskloridot. Minden sárga lett tőle és büdös is.
10 perce raktam be maratni a zsír új nátrium/szulfát-ba és még elsem kezdett oxidálódni... Ilyen lassan kell marasson?
nem látod mi történik, egyszer csak kész lesz.
5 percre rá elindult az oxidáció és rá 10 percre kész... Nagyon jó lett. Most megint a dry-al van a gond. Nem tudom leszedni. Legutóbb is csiszolni kellett és aig jött le... Kb. 50%-os mosószóda oldattal próbálkozok most, de nem akar lejönni.
Csomót áztattam előhívóban, utána egyszerűen le lehetett súrolni szivaccsal. Jó lesz így is. Köszi!
Nátriumhidroxid. HA tömény akkor kicsit hagyd benne, tedd a mosdóba spriccelj rá vizet, és az egész egy idő után felpattogzik, de olyan marha hirtelen, hogy semmi, elkezd repedni, baromi gyorsan reped, kész. Na ekkor engeded rá a csapvizet és úgy lesöpri mint a huzat.
Az elindult már előtte is, csak nem látod. Szép réz felületet van, és a végén már majdnem átlátszik a réz annyira finoman szedi le, miközben a lötyi kékül. Viszont 40 fok körül kell tartani akkor gyors, 60 fok fölé viszont nem szabad menni. Tedd a műanyag lábosod meleg vízbe.
Nagyon barátságos anyag, kezdőknek csak ezt ajánlom. Mindenki kibírja azt a 20 25 percet amíg dolgozik.
Tényleg. A melegítést elfelejtettem. Azt megkérdezhetem, hogy miért nem szabad 50°C-on felül maratni vele? Azt írja, hogy maratás 40 (max 50) °C-on.
Azért, mert elkezd bomlani és meghal.
Rendben, köszi!
Igen, lehet, hogy többrétegű. Laptop alaplap.
Másik kapcsolódó kérdés, hogy az alkatrészel lábait/forrasztásának helyeit nem látom a másik oldalon. Ilyenkor hogy lehet kiforrasztani az hibás IC-ket/ellenállást/egyebet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |