Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azt a mindenit de jó kis kütyü! Pontosan ilyet szerettem volna fejleszteni, de a PIC-es tudásom leragadt a hangerő szabályozásnál, így nem jött össze, a tiéd nagyon klassz!
Elkészült a Led Interesting Table! Igaz csak 1 Fotoellenálás található benne ( olcsóbb verzió) Található benne 15db piros Led 1db 4017 Cmos Ic és egy Ne555 + egy Alkonykapcsoló! Ja és 2db 2200µF kondi a halványodásért! Íme a videó:LED Interesting panel
Csak nem bírtam kivárni a holnapot hogy napfényben fényképezzem le mit haladtam.
A csengő kapott egy merevítést mert kicsit mozgott-előre hátra ha hirtelen megrándult vagy megrázkódott az autó. Most már nagyon stabil. Az elektromechanikus motortér-zár is kipipálva, vagyis annak mechanikája. Nagyon nehéz volt bejátszani hogy a motorháztetőről lelógó csavaranya pont a központizár-motor által mozgatott rúd előtt legyen amikor le van csukva a motorháztető, de csak sikerült. Főleg azért volt ugyebár nehéz, mert ha lecsukom a motorháztetőt akkor nem férek hozzá semmihez... A motort vezérlő elektronika (immobilizer) illetve a zárrudat és a motort mechanikusan összekötő huzaldarab még hiányzik. (Utóbbi elkészítése jóval egyszerűbb. ) Illetőleg az egészet lefújtam szép piros festékkel hogy ne rozsdásodjon és hogy jobban nézzen ki. Pont pirosat sikerült találni úgyhogy tök jó mert így megy a fényezéshez. Nagyon reméltem hogy a festék nem ront a csengő akusztikáján. A következő lépés a bicskakulcsos központizár-vezérlő beszerelése illetve az immobilizer és az ablakemelő komfortmodul leprogramozása.
Nem rossz ! Bár , elég vicces ötlet ez az egész.
Várok már valami elektrósabb munkát is tőled (minden nap nézem a lapodat). Csodás kapcsolásokat szoktál összerakni, precízen ! Üdv
Nagyon sok munka lehet egy ilyen tiszta motortér összehozása
Mindenki ezt dicséri, de a brigéciol, egy kis kefe és a gőzborotva csodákra képes.
Mindez jól jöhet, de ezektől sokkal fontosabb a "szándék", mert a nélkül nem megy. (Én még sosem takarítottam a motorteret, sőt az utastérben is másra szoktam bízni a feladatot.)
Igen, számítógépes technikát használok...(Photoshop....FrontDesigner)
De ez itt OFF!
Üdv, ez nagyon szép munka, csak azért arra vigyázz hogyha netalán ez az imobilizeres akármi, elromlik vagy emiatt az autóban valami meghibásodik, és netalán ez a motor "munkáját" fogja gátolni, és elviszed a kocsit szervizbe a szervizes (mert nem fogol tudni rájönni a hibájára)mesterember nagyon fog neki örülni. .
(Tapasztalatból mondom, autószerelő vagyok és szervizben dolgozom, és már volt pár ilyen problémás autó hogy a gazdája otthon beszerelt imobilizert és egy idő után az megbolondult és az autó nem ment elhozta a szervizbe és a főnököm kereste a hibát , hogy a kocsi miért nem gyúl stb. és amikor "kicibálta" belőle a gazda által beszerelt imobilizert a kocsi hibátlanul működött) Nem sértésként, irom ezt csak gondoltam megosztom veletek.
Jó ötlet nagyon, egy dolgot javasolnék a bicskakulcsos őrülettel szembe, csak annyit, hogy ha az elektronika spy gyártmány, akkor készülj fel a leggagyibb cuccok között az attól még gagyibbra, sokat tud ugyan a leírás szerint, de mechanikailag maga a kezelő brutálisan gagyi, az elektronika pedig szeret meg-meg hülyülgetni. Persze ha más márka, akkor nem szóltam. Egyébként az ötlet nagyon klassz.
Gratulálok, jó lett! Azért - ne legyen, de az ördög szeme karikás, hiszen nem alszik! - a szervizes dolgokkal, amit Demcar fórumtárs írt, vigyázz tényleg!
(Egy akna nyilván sokat segített volna a beállításos dolgoknál, de ez Pesten nem olyan könnyen megvalósítható, tudom.)
Nem rossz, szokás szerint ledes cucc + az elmaradhatatlan video
A városunkba most cserélték le a közvilágítást led-esre, nincs véletlen közöd hozzá?
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, közpzár moci nyitja a motorteret, de mi van, ha lemerül az akksi?
Attól hogy a benzinpumpa vezetékét megszakítom egy relével, nem romolhat el szerintem az autóban semmi. Ez ugyan az mint ha kifogyna a benzin.
Doncso: Más márka. Frankye: Végülis úgy oldottam meg hogy kivettem a csengőt és a motorháztető elejéről lecsavaroztam a kis hűtőrácsot amin az S-betű van. Így viszonylag jobban sikerült hozzáférni, de így is nagyon nehéz volt... Behajlítottam nagyjából aztán felcsavaroztam a motorháztetőre, lecsuktam és az ujjammal megpróbáltam kitapogatni hogy merre kell még hajlítani a vasat. Aztán lecsavarozni, be a satuba, kalapálás, majd visszacsavarozni és újra tapogatni. Elvoltam vele egy jó darabig. Amikor aztán jó lett akkor gyorsan odaragasztottam a nagy anyát pillanatragasztóval, aztán jöhetett végre a hegesztés.
Jogos kérdés. Saját aksija lesz. Vagy ha netán lemerülne akkor a szivargyújtóba beledugok egy 12V-os akkumulátort.
Mondjuk, az sajnos arra nem megoldás, ha a zármotor adja meg magát.
Idézet: „Elvoltam vele egy jó darabig.” Nem csodálom, csak a türelmedet!
Ilyen formán mi van ha nem csinálja meg motorosra és elszakad a nyitó bowden? Mindenbe lehet hibát találni ha keresed.
Jó lett ez gratulálok. Csak már valami elektronikus hiányzik tőled
üdv
Köszi! ÁÁ Dehogy
Hát érdekes egy project. De szerinted az a laposvas megakadályozza a kinyitást ? Egy erősebb kigyúrt állat megrántja felfelé, és elgörbül, nem ? Másrészt meg a suzukiban az a jó, hogy kevés ilyen bizbasz van benne, ezért megbízható, miért kell ezt a koncepciót elrontani ?
Szerintem teljesen feleslegesek ezek az utólagos extrázások, eladáskor nem kapsz érte pénzt, max arra jó hogy gyakorolod a bütykölést. Meg minek ez a villogás a bicskakulccsal ? Attól menőbb lesz a verda ? Félreértés ne essék nekem is régi suzukim van, szeretem is, de én inkább a gyári állapotra törekszem.
Ez a hiba az én 30 éves autómon még nem fordult elő. Zár motorból ritkaság, az ilyen idős, főleg a naponta használt gépekben. Egyébként nem keresem a hibát, hanem elvárom a napi használatbani működést.
Idézet: „Egy erősebb kigyúrt állat megrántja felfelé, és elgörbül, nem ?” Ahhoz nagyon-nagyon erősnek kell lennie. A fényképen nem látszik de elég vastag és erős az a vas. És mivel a motorháztető elején van így kisebb erő is hat rá. De persze, nincs 100%-os védelem. Arra viszont elég hogy a sok szenvedés után tovább sétáljon és inkább a következő autót viszi el. És mivel teljesen egyedi, így nincs is rá felkészülve. Idézet: „Másrészt meg a suzukiban az a jó, hogy kevés ilyen bizbasz van benne, ezért megbízható, miért kell ezt a koncepciót elrontani ?” Ettől ugyan annyira megbízható lesz az autó, pontosan ugyan annyira nem fog ott hagyni az út szélén mint eddig. Idézet: „Szerintem teljesen feleslegesek ezek az utólagos extrázások” Szerintem pedig nem, és köszönöm hogy ezt a véleményemet tiszteletben tartod. Ha felesleges lenne akkor nem árulnának riasztókat meg immobilizereket. A csengő más tészta, az egyszerűen csak kell! Idézet: „eladáskor nem kapsz érte pénzt” Hát ez aztán egyáltalán nem volt szempont a kitaláláskor! Idézet: „Meg minek ez a villogás a bicskakulccsal ? Attól menőbb lesz a verda ?” A bicskakulcs azért tetszik mert kisebb és egyben van a kulcs és a távirányító, nem pedig egy kulcscsomón fityegnek. Ja és nem szúrja ki a kulcs a farmerom zsebét. Illetve azzal a bicskakulccsal amit beszerelek, azzal a csomagteret is nyitni lehet.
Mindenki úgy játszik a saját autójával ahogy akar. Szerintem ez nem baj.
Persze, megértem, a csengő az nekem is tetszik.
Hmm, az én kulcsom is nyitja a csomagteret, mi ebben a különleges ?
Nekem tetszik! Én is hasonlóan vagyok, eddig minden autómba magam szereltem be egyéb kiegészítőket. Nekem még semmi gond nem volt ezzel. Különben is, a kreativitást, a munkát, és az eredményt kell nézni! Gratulálok!
Volt pár marék (~2000 db) ömlesztve tárolt zener diódám, a legtöbbjén emiatt már lekopott a jelölés, úgyhogy építettem egy AVR-es, 7 szegmens kijelzésű vizsgálót, ami kijelzi a letörési feszültségüket (max. 39V-ig) Úgy néz ki, szépen működik. Saját tápot nem kapott, külső 40V-ról táplálom meg.
Szép ! Mivel csináltad a kijelzőknek a helyet? )
Köszi! Proxxon + vágókorong.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |