Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Na, nekem olyanok nincsenek. Kár.
Üdv ! ![]()
pedig egyszerű, csak bedugod a kulcsot, és elfordítod, nálam legalábbis így működik
![]() De hogy ne csak off legyen: janikukac: megy ez alap szerszámokkal is: a kijelző leendő nyílását körbefurkálod jó közeli lyukakkal mondjuk 3-as fúróval, azután sniccerrel átvágod a lyukak közti részt, azután már csak reszelni kell kicsit. Alu előlap esetén meg csavarhúzóval / hidegvágóval lehet a lyukak közét kiütni.
Én is majd plasztikát akarok megmunkálni, és azért kérdem. Mi az a sniccer? :pirul:
A vágókoronggal csak a nagyját vágtam én is ki, utána tűreszelővel kellett "megdolgoznom", hogy pontosan illeszkedjen.
Oké, köszi mindenkinek az infot !
![]()
Linóleum vágónak hívják egész pontosan...
![]()
Köszi !
![]()
Solti esetleg rajz , vagy netalán nyák rajz is lenne ehhez a zéner vizsgálóhoz , mert nekem is jól jönne egy ilyen megépiteném köszi
Készül a dobhoz a lábgép!
Az alu hegesztve vagy forrasztva van? Nekem egyébként tetszik.
![]()
Ha publikus a dokumentáció légy szíves tedd fel. Köszi.
Természetesen publikus, délután amint hazaérek, felrakom!
Forrasztva.
Ez lenne a NYÁK, a kapcs.rajz és a program. Egy apróbb változás van: Amennyiben a zenerfesz. >= 34V, a kijelzőn "---" jelenik meg. 35-36V-nál ne legyen nagyobb a tápfesz, mert a 7805-ös csak ennyit visel el. A jó hűtéséről gondoskodni kell, mivel a kijelzők áramfelvétele ~100 mA! Persze lehet nagyobb előtétellenállásokat is használni, vagy kisebb áramfelvételű kijelzőket - én TDSY 5166-L -eket használtam (ez volt itthon)
Valószínűleg célszerűbb lett volna úgy megépíteni, hogy ~7-9V-os tápfeszből állítom elő a +5V-ot az AVR-nek és a kijelzőknek, a mérőfeszt pedig egy step-up DC/DC konverterrel, pl. egy MAX5026-ossal, az 5V-ból - jóval kevesebb hűtést igényelt volna a stab. IC.
Hello!
Ügyes! De én a zéner feszültségét egy kis DC/DC konverterrel. (Esetleg csak éppen annyit, ami az 5mA-hez szükséges.) Akkor pld. 9V-os elelem lehetett volna a táp. üdv! proli007
Szigetelem a házat 10cm es hungarocellel, meguntam hogy körbe kell rajzolni hol akarom elvágni a táblát, majd konyhakéssel egyik oldalt bevág, fordít, bevág másik oldal, fordít átvág, s viszi is a szél a gombocokat.
Kértem cekázt egyik havertol, sorba bekötöttem egy 12v 50W izzót, huzal kb 25cm, és a két végére csipesszel rácsiptettem. Felül állítható így szabályozható milyen meleg legyen. Viszi szépen ![]() A képen az alsó L alu, felül cserépdeszka, alul a csőkulcs a feszítő súly, a kép jobb oldalán látható függőben a cekáz.
Ja le is maradt hogy töltőröl megy.Szükség hozta elő.
Sziasztok
Befejeztem a bináris órámat. Nem lett a legszebb, de ez az első igazán befejezett munkám. Sajnos dobozolni nem nagyon tudok, valószínűleg a következő dobozt szakember fogja csinálni. Több kép ITT
Annyi még, hogy azzal, hogy hova csípteted, pontosan be lehet lőni...
Ilyen szempontból undorító a hungarocell, nemrég a szomszéd szigetelt. Most is repkednek még a golyói ![]()
Szerintem igencsak szép lett!
![]()
Mi a baj ezzel a dobozzal?
![]()
A Te vélemenyed nem számít, hiszen közismert órafüggő vagy
![]()
A doboz szép lett, a kapcsolás meg fantasztikus...!
![]()
Köszönöm mindenkinek.
Ó nekem igen is számít Vic Mester elismerése, hiszen az ő kapcsolását építettem meg kisebb módosításokkal (automata fényerőszabályzás, áramszünet-mód..stb).
Kicsit megálltam amikor megláttam. Aztán arra gondoltam hogy ez valami esetleg egy dobhoz lehet lábgép, mert ugye más nem lehet, vagy valami hasonló. Aztán visszaolvastam
![]() Szép és igényes munka, mechanikában nagyon kevés hasonlót látni a fórumon. Ja, és még valami: Ez ránézésre pár évig biztosan szolgálja majd a gazdit ![]()
Gratulálok Szép Munka! A Dobozolással semmi gond Bár én tudnék ilyen szépen Dobozolni!
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |