Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Egy összkerékmeghajtású kocsit akarunk irányítani vele. GPS az gondolom érthető, hogy minek, magnetométer azért, hogy tudja, hogy merre kell elindulni, ha kap egy cél koordinátát, a gyorsulásmérő meg azért, hogy tudja, hogy milyen szög alatt áll, hogy könnyebben ki tudjon jönni egy-két gödörből.
Jó "erősítést" kívánok a projektekhez!
Ez nagyon jól hangzik. Gratulálok hozzá!
Koszonom szepen, igyekszunk!
Módosítottam kicsit a szoftveren, 10V alatti zenereknél két tizedesre írja ki az értéket és a mintavételezés is gyorsabb lett (most 50 mintát vesz, a 10 legkisebbet és a 10 legnagyobbat eldobja, a maradék 30-at átlagolja és azt írja ki.
Köszi! Ez a közös katódos kijelzőhöz készült változat ugye?
A FUSE biteket hogy állítottad be?
Igen. Ha mégis közös anódossal építenéd, szólj és felrakom azt a verziót is.
High: 0xD9 - Low: 0xE1
Koszonom! Esetleg feltenned a kozos anod verziot?
Üdv! Készült egy szervó fejlesztő-gyakorló valami, Van rajta egy DC motor egy enkóderrel, van hozzá egy impulzusszámláló, hozzá az enkóder jeleit U/D jellé átalakitóval, egy híd a motorhoz és egy rábiggyesztett PWM a fordulatszámhoz. Egyelőre PC ről próbáltam ki, sikerült "lépetőmotor üzemmódra" kényszerítenem, ha a fordulatszám alacsony, egész tűrhetően beáll.
Ez jó, "szórakozzál az EMC vel" ott van olyan hogy le tudja kezelni az encoder jeleit, így csak egy végfok kell hozzá. (LPT már lehet hogy oda szűk keresztmetszet lenne de van hozzá valami spéci kártya, ha három step dir es vezérlő árát nézem akkor nem drága)
Szükségét láttam egy tesztelő áramkör építését. A PIC összes be és kimenete ki van vezetve csatlakozóra, illetve LED kijelzésre. 16F84A, 16F628, 16F873, 16F877 mikrovezérlőkkel próbáltam. A 40 lábú foglalatba öcsipanellel csatlakozik az eltérő lábszámú PIC.
Hehe....
Az enyém kis tesója Jó lett gratula !
Aranyos lett!
Egy Gyors Próbapanelen összeszerelt NE556-os Sziréna.. Avagy hogyan őritsük meg a szomszédot Bővebben: Link
Tudom itt a ki mit építettben nem szeretik amit én művelek , vagyis azokat a vasakat de egy hivatkozást azért beteszek valakit hátha érdekel ?
Bővebben: Link
"itt a ki mit építettben nem szeretik amit én művelek" Én szeretem.
Nem konkrétan saját magamra gondoltam , annál inkább az erősítőkre nekem már mondtak olyat hogy aki egy erősítőt össze tud rakni az csak egy fokkal okosabb egy ökörtől , szóval ennyi , amely irányvonalat meg én képviselek az 10 emberből 11 -nek nem tetszik !!
Na ne mondd már! Szerintem nyugodtan tegyél csak linket, nagyon szeretem nézegetni a munkáidat! Várom a folytatást ITT! :yes:
Hehe, a tiéd, meg az enyém kistesója Bővebben: Link Már csak használni kellene megtanulnom.
Köszöntem szépen !
Gyakorlatilag már augusztus elején indult az építése , a fotók már azóta gyülekeznek a picasa-ban szépen lassan ahogyan az építkezés előrehalad mindig kerül föl egy -egy fotó , aki netán figyelemmel kiséri az albumot az folyamatosan értesül egy -egy művelet elkészüléséről . A google -ban csak beírod : cirokl és máris ott van
Üdv!
Szép az. Akinek meg nem tetszik nem nézi. Nem kötelező. Csak így tovább.
A zseni meg átlátja a káoszt...
Köszönöm! Nálam is akad egy pár válogatni való. Szerintem hasznos kis áramkör.
Sziasztok!
Elkészült a logikai analizátorom amely 8 csatornás és 18f2525 PIC van benne. Az eredeti projekt megtalálható ezen az oldalon. Az analizátor RS232 szabványú soros porton kommunikál a PC-vel, igy egy FT 232 rl USB-soros port átalakitot használtam és egy bemeneti buffert tettem be, hogy vedjem a PIC bemeneteit. A nyákot én terveztem és be is dobozoltam.
Ezen már lehet próbálgatni a PARSIC-ot Szupi nekem tetszik
Jópofa kis szerkezet. Újrafordítottad 18f2525-re? A szerző 18f2620-at használt. Tényleg működik 5Msample/sec sebességen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |