Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Üdv!
Jó lett a program. A fent említett hibával nem foglalkoztam és működik így is. Az a három bit úgy is nulla marad. Az option_reg-ben is volt hiba. Nem tiltottam le a felhúzó ellenállásokat. A nyákon viszont 10k-s ellenállásokat tettem a bemenetek és a gnd közé és +5V-al szerettem volna vezérelni. Viszont a 10k-s ellenállás a belső felhúzóval szemben nem tudta lehúzni a testre, így mindig magas szinten volt a bemenet, persze nem működött. köszi a választ! Üdv! Tomi
Örülök, hogy minden rendben! Igen a belső elenállások néha megtréfálnak, de egy feszültség mérés fényt deríthet a dologra, ha végkép nem értjük a okot!
Sziasztok! Kb. egy éve hogy nem foglalkoztam "pic"-el mármint elkezdtem, csináltam égető áramkört is, csak valahogy elmaradt a folytatás. A minap összeraktam egy pickit 2 klónt és amit régebben csináltam (=WCOM mini v4) égető áramkört ezzel programoztam volna fel a pic18f2550-et. A problámám az, hogy amikor futtatom a Watt által készített programot rögtön világítani kezd a Vdd ledje bármit is csinálok vele és nem reagál semmire.
Ez miért lehet?
Be kell állítani a WPB-t, hogy az adat és a Vdd megfelelően működjön(ezek mindegyike kigyújtja a LED-et, nézd meg a rajzot.). A többi vonalat is be kell állítani helyes polaritásra. Az oldalamon részletes leírásokat találsz az égetők élesztéséről. Csak akkor köss rá PIC-et, ha a csekkolás kész!
Heló! Próbáltam invertálva és nem invertálva de semmi. Olyan mintha a program bekapcsolná magától az 5 voltos ágat és nem engedné hogy kapcsolgassam. A port címet hol lehet megnézni?
A port címét a Windows, Eszközkezelő, Portok-nál a COM port tulajdonságainál.
Mérd meg, hogy a kérdéses vonalhoz tartozó COM kimeneten történik-e változás! A program garantáltan nem kapcsol be semmit magától.
Hali. Egy olyan problémával találkoztam hogy a WCOM_mini_v4 égetőm vpp lábán állandó 5v feszt mérek. a cseking megvolt minden jó kivéve hogy folyamatosan folyik a fesz. Ennek így kell lennie??? Mert sorba nem tudok égetni vele se 16f628, 16f627, se 16f877, valamint 12f615. ezelőtt ment az égetés, de most kis szünet után ujra elővéve már nem. Valamint az 5v os stabkocka melegedik.
Kezdő hiba... egy új foglalatsort építettem és elkötöttem a tápot... mázli hogy nem a Vpp-t
Kijavítva megszűnt a hiba..[i]
Örülök, mert már izzot az agyam, hogy mi lehet a baj!
Sziasztok a JDM programozo Pentium 3-as alaplappal mukodik e?
Elolvastad a linken szereplő piros szöveget?
Jah olvastam volt. Es meg epitettem az alata levo programozot de az sem mukodott.
Hali!
Watt által kreált LPT égetős cikben szereplő áramkört szeretném megépíteni, de nem találtam itthon 270 ohmos ellenállást... Ha helyettesítem 253 ohmmal, akkor már meghalhat a pic? vagy ha 295 ohmmal helyettesítem akkor kap még elég áramot? Esetleg feltétlen szükséges a 270ohm?
Sziasztok!
Mit ajanlotok? En meg akarom epiteni az elso pic egetomet LPT portra. A Watt felet vagy az Oshon felet epitsem meg,melyik jobb? Udv. Csabi
Az oshon egy jó égető, "watt féle" pedig van egy pár, melyikre gondoltál? Én a VCOM_mini_v4-et ajánlanám.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Megépítettem a WLPT mini-t, de nem mükk. A méréseket elvégeztem, sőt a ledes tesztet is, és elvileg minden rendben, viszont a pic-et fel sem ismeri a WPB_F18_F16_F12_v1.32b. A Winpic800 felismeri, de nem tudja írni. Tesztként pic16f877A-t szerettem volna írni. 7407-esből csak "7407pc"-t kaptam. Lehet ez a gond, vagy a pic rossz?
Sziasztok! Megépítettem watt WLPT_Vpp_mini_v4-es égetőjét.
Két célból kellene. Beégetni egy pickit2-es klón PIC18F2550-esébe a programot, valamint az itt szereplő vicsys féle nagypontosságú hőmérőjébe levő 16F84-esbe programot beégetni. Mivel rendelkezem 2db F84-el, amik vagy 10 éve lapulnak a fiókomba, azzal próbálkoztam. Sajnos két napi görcsölés sem értem el eredményt. Bár több programmal próbálkoztam, amik fel voltak sorolva watt leírásában beírni nem sikerült semmit. Elektronikát átnéztem, vezetékek rövidek, feszültségek megvannak( 5V, 12V) 100n ott a pic foglalatán közvetlenül a tápnál, de mégsem sikerült sosem eredményt elérnem. Előfordulhat, hogy a PIC-ek tönkrementek az idő folyamán? Egy JDM égetővel történtek beírási kísérletek rajtuk vagy 10 éve, de áramkörben ezen kívül nem voltak. (tudom, hogy mi a vélemény a JDM-ről, de akkor örültem, hogy igen korlátozott internet elérés mellett ilyenről sikerült leírást szerezni.) Ha mindez lehetséges, akkor az a kérdésem, hogy egy 16F84A-ra rá tudom-e tölteni semmiféle változtatás nélkül a vicsys által közölt 16F84 hex kódot. Tudom, hogy a F84A drága és elavult, de a hőmérőre most lenne szükségem, és a tudásom most még nincs meg az átíráshoz más pic-re.
Üdv!
Watt féle LPT programozóval rendelkezem, a flash írása hibátlanul sikerült watt programjával, azonban az eeprom írása nem sikerült. PIC18F2550-et próbáltam programozni, cél a szilva féle égető program beégetése
Na, sikerült beégetnem, sok-sok próbálkozás után.
Valószínüleg a sebesség volt gond mert csak igen lassú égetés mellett lett jó az eeprom és a config is, de a lassú égetés sem garantálta egyből a sikert, sokadjára sikerült csak
Üdv! Ellenőrizd, hogy megfelelő e a Vpp feszültsége. Sok esetben nem elegendő a 12V az égetéshez. Az ideális a 13.5V
Sziasztok.
PicKit2-vel a hétvégén tönkretettem pár 16f628-ast. Mikor rácsatlakoztatom az égetőre, még felismeri, beolvassa, megpróbálom írni, végigmegy a folyamat és ellenőrzéskor hibát ad. Utánna már nem is látja a pic-et. Lehet ezekkel még valamit kezdeni vagy kuka? ill. szerintetek mitől megy tönkre a pic? a logokai szintek 4,7-4,8V-osak, az égető feszultség 13,44V.
A PK2 égető feszültsége max 12V. Valami baj van, ha ott ennél többet mértél.
Az MCLR lábon van-e 10k a Vdd(áramkör esetén) vagy a Vss(adapter esetén) felé? Táplábon van-e hidegítés? (100n)
Szia, a 100n kondi nem volt, de a 10k ellenállás igen
A pickit2 klón, lehet esz a gond. a 13,44V tonkre tudja tenni? sokhelyen olvastam hogy 12V nem eleg 13,5 kell neki? akkor ez kamu?
Nem tudja tökretenni, de 12V is elég(adatlapban benne van milyen tartomány a megfelelő). A PK2 nem adhat ki 12V-nál többet, mert akkor ott valami baj van, azaz ki tudja mennyit adott ki valójában!
- Mekkora feszültség mérhető az ICSP csatlakozó Vdd kivezetésén. A 4.7 V kevés lehet a 16F628 teljes törléséhez (Bulk erase).
- Milyen konfigurációt égettél bele? - MCLR letiltva és belső osszcillátor és a PGC és/vagy PGD kimenet vagy T1 oszcillátor. Ekkor a "Vpp first programing entry" segíthet. Ugyanis a Vdd bekapcsolásakor a program elindul, kimenetté vagy oszcillátornak állítja be a PGC / PGD lábat, ami megakadályozza a programozóvan való kommunikációt. Az ilyen programokba a kimenetté / oszcillátornak való beállítás elé célszerű néhány 100ms késleltetést betenni...
A PGC / PGD láb kimenet de van a programban késleltés.
A 4,7V olvasási kisérlet esetén 4,0V esik, na úgy tűnik van egy szar égetőm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |