Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   139 / 308
(#) brugo válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Koszonom vallaszod !
(#) dizi válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az is meg van valahol valamelyik dobozban,de mint mondtam még nem laktam be.
De jobb híján ott van a "képen" a pill páka
(#) dizi válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Bakker most válok...ÁÁ
(#) joetaylor válasza brugo hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

A forrasztás 1X1-ben válaszoltam. (#1092641)
(#) MateKrisz válasza dizi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Jó kis műhely lett! Hasonló tartó-fiókokat kéne nekem is szerezni
(#) dizi válasza MateKrisz hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Köszönöm
Kb 3 éve vettem a lidlibe 3000 párzázért darabját.
A poén,hogy eddig ki se voltak csomagolva,azaz nem voltak használva.
(#) rascal válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az alját csak ragasztva rögzíteni, kicsit kockázatosnak tartom de lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos.
(#) elektrorudi válasza rascal hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Ha 100 liter nagyságrendű akvárium üvegeit összefogja, akkor pár grammos ellenállások, már csak nem nyomják szét...
Próba, cseresznye...
(#) rascal válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Akkor biztos jó lesz!
(#) nagy hoho válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Azt én is láttam, én más típusra gondoltam.
(#) scooby_ válasza dizi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Húúú! :eek2:
Én Téged vagyon irigyellek! Van helyed,rend,szép nagy asztal!
Nálam állandó a rendetlenség,még ha rendet rakok akkor is rendetlenség van. Valamint csak a szkópom elfoglalja a fél asztalomat.
(#) dizi válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Remélem nem lesz sokáig rend,mert akkor az azt jelenti,hogy nincs meló.
Nekem az igazából a felső ledes világítás tetszik mert nagyobb fénye van mint egy 40 wattos neonnak és lehet szabályozni.
(#) bankimajki hozzászólása Nov 4, 2011 /

Ezt a rend/rendetlenség felfogást én nem értem. Mi az hogy ha van meló, akkor rendetlenség van. Ha meg nincs meló, akkor rend. Én minden este mindent a helyére pakolok szépen. És másnap újból előveszem a használt szerszámokat. (Higgyétek el nekem, hogy ez sem tart tovább, mint esetleg keresgélni hogy mit hol is hagytam.) Van egy ilyen jól bevált dolog is, amit 5S-nek neveznek. Ez nagyon hasznos, főleg ha nagy a műhely ill. ha több ember is dolgozik benne. (Nálam régen amikor "káosz" volt, akkor a munkáim fele a szerszám kereséssel meg hasonlókkal ment el. Most meg hazamegyek, (van hogy egy hónap után.) És bármit is akarok csinálni, mindenhez tudom hogy mit hol keressek. (Ha nincs a helyén, akkor valaki hozzányúlt.) Nekem ez a véleményem erről a dologról. (Persze lehet jönni, hogy a zseni átlátja.... stb. de ez nagy cégeknél is beigazolódott, hogy ez így nem hatékony.)
(#) Gafly válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Nos igen, ez egy örök gumicsont.
- Katonaságnál símán el lehetett férni egy szekrényben úgy hogy mindent élére hajtogatva kellett tárolni (jó, mögé ritkán néztek a kupacnak).
- Jó ötlet mindent elpakolni munka után... Bővebben: Link
Tovább is lehet fejleszteni: Nem is kell saját asztal/szék. Elég egy gurulós toszikocsi vagy laptop wireless hálózattal. Reggel bemégy dolgozni, előhúzod a kocsidat és keresel egy szabad széket
(#) pepe091 hozzászólása Nov 10, 2011 /

Üdv!

Szerintetek melyik érné meg jobban, illetve melyik fúró lenne a hasznosabb?

Ez: Bővebben: Link Vagy ezek így kombinálva: Bővebben: Link + Bővebben: Link + Bővebben: Link

Az akkus mellett szól hogy akkus, meg hogy minden egyben van, ellene viszont hogy talán nagy, és nehezebben kezelhető és kisebb a fordulatszáma.

A mini meg elvileg jobb lenne nem? Valaki vélemény? Köszi előre is!
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Nekem 150W-os reflektor világít.
Az Én műhelyemmel az a gond,hogy nagyon hülyén van kialakítva. Sarok sarok hátán. Nem lehet igazán jól bepolcozni,és asztal sem fér be nagyobb. Gondolkodom rajta,hogy a hátsó helység falát ki kéne ütni (az még Kb 3m2),úgy viszont már elférne akár egy 3m-es asztal is oda. Így most csak azért nem fér el nagyobb asztal,mert nem tudnánk kinyitni az ajtót. Egyébként ez eredetileg valami mosókonyha vagy mi a fene lehetett,mert bent vannak még a csapok is,meg a betonból készült zuhany tálca.
(#) szamóca válasza pepe091 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Mire szeretnéd használni, az a kérdés. Az akkus a hálózatfüggetlen, mobilis felhasználás miatt előnyös, a hálózati adapteres pedig a fordulatszáma, teljesítménye miatt. Tehát a felhasználás az ami döntő szempont.
(#) BarnaPili válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Idézet:
„Van egy ilyen jól bevált dolog is, amit 5S-nek neveznek.”

Ez mi lenne,fejtsd ki kérlek.Nekem lenne mit tanulni a rendszeretésről...

István
(#) poros válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Tessék.Bővebben: Link
(#) BarnaPili válasza poros hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Köszönöm,elolvason,fölfogom,alkalmazom(? )
(#) pepe091 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

NYÁK fúrásra szeretném használni.
(#) szamóca válasza pepe091 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

A Nyák sorja-mentes fúrásához minél nagyobb fordulatú az ajánlott. Ezen kívül nem árt, ha kapható hozzá valamilyen állvány is, mert a szabad-kezű fúrás nem pontos, és a keményfém fúrók nem használhatóak ily módon.
(#) pepe091 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Értem akkor a nagyobb fordulatszámút veszem ,ami nem akkus
Az állvány meg majd később
(#) Alkotó hozzászólása Nov 14, 2011 /

az itteni fiókokra keresek kihúzó ötleteket. Izléses és esztétikus megoldás kellene, annak ellenére, hogy kicsi az előlap mérete.
(#) Dániel X válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Üdv!
Szerintem elég lenne egy téglatest kerekített élekkel és alulról egy kis vályattal az ujjhegyek számára.
(#) Alkotó válasza Dániel X hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Gondoltam ilyesmire. Viszonylag könnyen elkészíthető, letisztult, elegáns forma.
Annyi hátránya van, hogy talán nem lehet elég stabilan megfogni. Itt ugyanis nem csak kihúzni kell a fiókocskát, hanem praktikusan ennél fogva meg is kell tartani az egészet (alig lesz súlya), mert ezeket teljesen ki szokás venni, és nagyon praktikus lenne ha ehhez egyetlen kéz is elég lehetne (ha leesik, az katasztrófa, sok napig lehet válogatni a szétszóródó alkatrésztömeget).
(#) Dániel X válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Értem. Más ötletem egyenlőre nincs.
(#) Alkotó válasza Dániel X hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Nincs ez még elvetve, csak hátha lesz valamilyen leleményes javaslat.
(#) rascal válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Én ugyan két kézzel fognám, de egy kézzel szerintem az a legstabilabb, ha magát a tálcát fogjuk a tenyerünkkel alányúlva és a hüvelyk ujjunkat felül beakasztva. Akkor a fogantyú csak az első pár centinyi kihúzáshoz kell, és csak akkora, hogy ne legyen útban a tálca megfogásakor.
(#) Alkotó válasza rascal hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Ez egy teljesen új látásmód, és nagyon eredeti. Eddig azt erőltettem magamban, hogy olyan legyen a kihúzó-fogantyú, ami elég stabíl az egész fiók megtartásához. Viszont ezzel szemben, ha eleve olyan kis valamit szerelek rá, ami nem is kínálja ennek lehetőségét, akkor valóban kézenfekvő magának a fiók-tálcának a megfogása.
Jó ötlet, megfontolom.
Következő: »»   139 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem