Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Koszonom vallaszod !
Az is meg van valahol valamelyik dobozban,de mint mondtam még nem laktam be.
De jobb híján ott van a "képen" a pill páka
Bakker most válok...ÁÁ
A forrasztás 1X1-ben válaszoltam. (#1092641)
Jó kis műhely lett! Hasonló tartó-fiókokat kéne nekem is szerezni
Köszönöm
Kb 3 éve vettem a lidlibe 3000 párzázért darabját. A poén,hogy eddig ki se voltak csomagolva,azaz nem voltak használva.
Az alját csak ragasztva rögzíteni, kicsit kockázatosnak tartom de lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos.
Ha 100 liter nagyságrendű akvárium üvegeit összefogja, akkor pár grammos ellenállások, már csak nem nyomják szét...
Próba, cseresznye...
Akkor biztos jó lesz!
Azt én is láttam, én más típusra gondoltam.
Húúú! :eek2:
Én Téged vagyon irigyellek! Van helyed,rend,szép nagy asztal! Nálam állandó a rendetlenség,még ha rendet rakok akkor is rendetlenség van. Valamint csak a szkópom elfoglalja a fél asztalomat.
Remélem nem lesz sokáig rend,mert akkor az azt jelenti,hogy nincs meló.
Nekem az igazából a felső ledes világítás tetszik mert nagyobb fénye van mint egy 40 wattos neonnak és lehet szabályozni.
Ezt a rend/rendetlenség felfogást én nem értem. Mi az hogy ha van meló, akkor rendetlenség van. Ha meg nincs meló, akkor rend. Én minden este mindent a helyére pakolok szépen. És másnap újból előveszem a használt szerszámokat. (Higgyétek el nekem, hogy ez sem tart tovább, mint esetleg keresgélni hogy mit hol is hagytam.) Van egy ilyen jól bevált dolog is, amit 5S-nek neveznek. Ez nagyon hasznos, főleg ha nagy a műhely ill. ha több ember is dolgozik benne. (Nálam régen amikor "káosz" volt, akkor a munkáim fele a szerszám kereséssel meg hasonlókkal ment el. Most meg hazamegyek, (van hogy egy hónap után.) És bármit is akarok csinálni, mindenhez tudom hogy mit hol keressek. (Ha nincs a helyén, akkor valaki hozzányúlt.) Nekem ez a véleményem erről a dologról. (Persze lehet jönni, hogy a zseni átlátja.... stb. de ez nagy cégeknél is beigazolódott, hogy ez így nem hatékony.)
Nos igen, ez egy örök gumicsont.
- Katonaságnál símán el lehetett férni egy szekrényben úgy hogy mindent élére hajtogatva kellett tárolni (jó, mögé ritkán néztek a kupacnak). - Jó ötlet mindent elpakolni munka után... Bővebben: Link Tovább is lehet fejleszteni: Nem is kell saját asztal/szék. Elég egy gurulós toszikocsi vagy laptop wireless hálózattal. Reggel bemégy dolgozni, előhúzod a kocsidat és keresel egy szabad széket
Üdv!
Szerintetek melyik érné meg jobban, illetve melyik fúró lenne a hasznosabb? Ez: Bővebben: Link Vagy ezek így kombinálva: Bővebben: Link + Bővebben: Link + Bővebben: Link Az akkus mellett szól hogy akkus, meg hogy minden egyben van, ellene viszont hogy talán nagy, és nehezebben kezelhető és kisebb a fordulatszáma. A mini meg elvileg jobb lenne nem? Valaki vélemény? Köszi előre is!
Nekem 150W-os reflektor világít.
Az Én műhelyemmel az a gond,hogy nagyon hülyén van kialakítva. Sarok sarok hátán. Nem lehet igazán jól bepolcozni,és asztal sem fér be nagyobb. Gondolkodom rajta,hogy a hátsó helység falát ki kéne ütni (az még Kb 3m2),úgy viszont már elférne akár egy 3m-es asztal is oda. Így most csak azért nem fér el nagyobb asztal,mert nem tudnánk kinyitni az ajtót. Egyébként ez eredetileg valami mosókonyha vagy mi a fene lehetett,mert bent vannak még a csapok is,meg a betonból készült zuhany tálca.
Mire szeretnéd használni, az a kérdés. Az akkus a hálózatfüggetlen, mobilis felhasználás miatt előnyös, a hálózati adapteres pedig a fordulatszáma, teljesítménye miatt. Tehát a felhasználás az ami döntő szempont.
Idézet: „Van egy ilyen jól bevált dolog is, amit 5S-nek neveznek.” Ez mi lenne,fejtsd ki kérlek.Nekem lenne mit tanulni a rendszeretésről... István
Tessék.Bővebben: Link
Köszönöm,elolvason,fölfogom,alkalmazom(? )
A Nyák sorja-mentes fúrásához minél nagyobb fordulatú az ajánlott. Ezen kívül nem árt, ha kapható hozzá valamilyen állvány is, mert a szabad-kezű fúrás nem pontos, és a keményfém fúrók nem használhatóak ily módon.
Értem akkor a nagyobb fordulatszámút veszem ,ami nem akkus
Az állvány meg majd később
az itteni fiókokra keresek kihúzó ötleteket. Izléses és esztétikus megoldás kellene, annak ellenére, hogy kicsi az előlap mérete.
Üdv!
Szerintem elég lenne egy téglatest kerekített élekkel és alulról egy kis vályattal az ujjhegyek számára.
Gondoltam ilyesmire. Viszonylag könnyen elkészíthető, letisztult, elegáns forma.
Annyi hátránya van, hogy talán nem lehet elég stabilan megfogni. Itt ugyanis nem csak kihúzni kell a fiókocskát, hanem praktikusan ennél fogva meg is kell tartani az egészet (alig lesz súlya), mert ezeket teljesen ki szokás venni, és nagyon praktikus lenne ha ehhez egyetlen kéz is elég lehetne (ha leesik, az katasztrófa, sok napig lehet válogatni a szétszóródó alkatrésztömeget).
Nincs ez még elvetve, csak hátha lesz valamilyen leleményes javaslat.
Én ugyan két kézzel fognám, de egy kézzel szerintem az a legstabilabb, ha magát a tálcát fogjuk a tenyerünkkel alányúlva és a hüvelyk ujjunkat felül beakasztva. Akkor a fogantyú csak az első pár centinyi kihúzáshoz kell, és csak akkora, hogy ne legyen útban a tálca megfogásakor.
Ez egy teljesen új látásmód, és nagyon eredeti. Eddig azt erőltettem magamban, hogy olyan legyen a kihúzó-fogantyú, ami elég stabíl az egész fiók megtartásához. Viszont ezzel szemben, ha eleve olyan kis valamit szerelek rá, ami nem is kínálja ennek lehetőségét, akkor valóban kézenfekvő magának a fiók-tálcának a megfogása.
Jó ötlet, megfontolom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |