Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   107 / 282
(#) MPi-c válasza fibix hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Csak egy kis javítás HA5AWS válaszához
Idézet:
„óó pp nn dd éé”

Ez így akart kinézni:
óó pp hh nn éé

A betűk gondolom értelmezhetők.
(#) fibix hozzászólása Nov 12, 2011 /

köszi az infót.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Nov 12, 2011 /

Villbau VBRC 4 rádióhoz nincs meg valakinek az EniTerm nevű program?
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Sziasztok!

Még csak most jöttem haza ahol a riasztó üzemel és csak most tudtam kipróbálni a bekötést amit kijavítottam, átkötöttem és a helyzet sajna változatlan.
Átnézegettem és olvasgattam a leírást, na meg persze próbálgattam is az olvasottakat, de azt hiszem már kicsit összezavarodtam benne. Esetleg nem tudná valaki leírni elmagyarázni részletesen hogyan kell csinálni a telefonhívás beállítását mert már neki sem merek fogni ugy összekutyultam a dolgokat.
A központ egy Paradox SP4000-es MG10LED kezelővel. A vonal sima t-online-os.
Amit csináltam a leírás szerint:
1. Power gomb + Telepítőkód
2. MEM
3. 3-as opció
4. Telefonszám beírása + ENTER
aztán ujra 3-as lépés csak a 4-es opcióra másik telefonszám beírása + ENTER

Aztán 833-as Szekció 000.
Próba és nem történik semmi .

Próbálgattam a telefonszámot 06-al +36-al is de változatlan a dolog.
Köszönöm elöre is a segitségeteket.

Sanyi
(#) Syn7h37ic válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Nem okoz problémát az, hogy a DSC központ adatvonala EIA232 szabványon dolgozik, azaz nem TTL, szinten?
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Milyen kommunikációt szeretnél beállítani? Saját mobil hívást?
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Igen azt szeretném. 2-3 számot csörgessen egymás után. 2 biztos a 3.-on gondolkodnak még a szüleim.
(#) MPi-c válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Hogyne okozna problémát. Amit mutattam az a TTL szintű illesztés volt, amit egy univerzálisan használható eszközbe valahogy majd be kellene építeni.
Ha visszaolvasol írtam, hogy ez a DSC-hez nem kell és a BT modult MAX3232-ön keresztül szándékozom a riasztóhoz kapcsolni, annak egyik fele 3.3V-os logika a másik RS232.
Most azonban az a gondom, hogy közvetlenül a PC-ről PC-Link kábellal sem tudok kapcsolatba lépni a központtal. Korábban simán ment, a nyáron azonban gépcsere volt, és azóta egyszer sem próbálkoztam DLS2002-ből programozni. Még nem tudom mi a gond, először ezt akarom megoldani...
(#) Syn7h37ic válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Ne kínlódj a DLS2002-vel, a DLS4 kapcsolódni fog. Fogalmam sincs, hogy mi az oka, de a DLS4-el simán tudok kapcsolódni akármilyen profilic chipes usb kábellel is, DLS2002 alatt pedig csak vagy natív Com port, vagy FT232.

Megpróbálom a DLS4-gyel is, de magától a programtól nem voltam elragadtatva...
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Egyetértek nekem se tetszik az uj megoldás. Sokkal átláthatobb a 2002, ott legalább sorba van téve és nem ösze visza van. A IV-ben nem találok semmit minden valahol mélyen van, pedig én nemrég kezdtem de nekem is a régi a jó. Különbem én is észrevettem hogy ha ujra rakom a programot akkor csak a IV müködik.

Felraktam a DLS4-et. Ezzel megy a PC-Link
Hogy miért nem ment a 2002-vel most már rejtély marad.
Kovabe!
Így vagyok én is, a régi egyszerűbb volt, dehát telik az idő...
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Kérdeztem a DSC-töl is ök csak anyit mondtak hogy kb 1 év és eltünik a 2002, illetve a programkészitök nincsenek tisztában a használattal nem tesztelik mint hétköznapi használat melleti szgép használat kiolvasásra
(#) Sanyesz1977 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Hali! Ha aktuális még, itt az EniTerm. Van benne VBUploader is, ezzel firmware-t tudsz frissíteni a rádión...

Villbau.zip

(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

VDMP3 modul nélkül nem fogod tudni felhívatni a telefonodat sajnos. Bővebben: Link

Ezt a panelre kell rádugni egy a modulhoz adott kábellel. Ezután mester kóddal be tudod állítani a hívandó telefonszámokat. A felhasználói útmutatóban le van írva.
(#) Syn7h37ic válasza Sanyesz1977 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Örök hála! Jövök egy láda sörrel
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Ez nagyszerű!

Direkt rákérdeztem mikor vettem a központot, hogy tud-e ilyet? A válasz pedig az volt, hogy persze egyértelmű benne van a kommunikátor az megoldja ezt a kérdést.
Ezek szerint hiába kötözgetem én meg programozgatom a központot nem sokat érek vele . Ráadásuk amit adott
Köszönöm a választ.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

A kommunikátor benne van, de az alapesetben csak távfelügyeletre tud kommunikálni. saját számok hívásához, csakúgy, mint a Satel központoknál kell egy kiegészítő modul. Sajnos az a legnagyobb baj, hogy az eladóknak nincs fogalmuk a termékről, amit forgalmaznak. Kevés kivétellel.
Paradox központoknál csak az Esprit, és a Spectra tud közvetlenül rácsipogni a saját telefonra.
(#) GreaT hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok,

Paradox Spectra 1728-hoz keresnék soros letöltő kábel kapcsolási rajzot.

Köszönöm,
(#) Kovabe válasza GreaT hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Szia a képek között találsz.
(#) aroxol válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Szia!

Inkább linket írtál volna, én nem találtam meg.
(#) Syn7h37ic válasza GreaT hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Spektrához nincs soros kábel, csak modemről illetve ADP1 modullal programozható a PC modemén keresztül.
ADP1 kászíthető könnyen. A kommunikációt kézzel kell engedélyezni a központon:

A rajta lévő serial port csak adattovábbításra használható, pl. 708 kommunikátorhoz, ISDN modulhoz, IP modulhoz, stb stb. erről nem lehet programozni.
(#) scrollock hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok,
a problemam a kovetkezo lenne. Beszereztem egy dsc 1832-es kozpontot, 3 kezelovel. (led, ikon, lcd). A lakas szet lett bontva, tavozo/marado helyisegekre, a mellekepulet pedig kulon particioba kerult a led kezelovel azert, hogy fuggetlenul tudjam ki be kapcsolni. A kapunal van egy 24 oras infrasorompo amit, ha megsetenek szeretnem, ha mindharom kezelo megszolalna ra. Ezt meg is oldottam ezzel a csipogo moddal, sosem riaszt, minden allapotban csak a zummogo szol es mindket particioban benne van. A mellekepulet ajtojanal hasonlot szeretnek elerni. De igy, hogy kulon particioban van ( kell lennie) nem szolalnak meg a lakas kezeloi ajtonyitaskor ertelem szeruen. Gondoltam semmi gond, a szoveges lcd-t atteszem globalis kezelove, ezzel meg azt ertem el, hogy sosem szol semmilyen zonaserteskor. Aztan talaltam egy opciot, hogy minden kezelo riasszon, igy ha a mellekpulet ajtaja nyilik, a kesleltetesi csipogas szol a globalis kezelon is, de semmi mas. Tenyleg megoldhatatlan feladat ez egy ilyen "komoly" kozpontnak, vagy csak nekem nem sikerult rajonnom a megoldas kulcsara? Gondoltam beteszem a mellekepulet ajtajat is mindket particioba, de igy csak mindket particio elesitesekor mukodne a riasztas, ami meg szinten nem megoldas.
Valakinek otlet? ( gyakorlatilag azt szeretnem elerni, hogy a kapu infrasorompojahoz (csak csipogas) hasonloan, mind a harom kezelo csipogjon ha nyilik a mellekepulet ajtaja.
-Az pozitiv, hogy allitani a zonakhoz kulonbozo csipogas dallamot, de pl az miert nem mukodik, hogy a jol beallitott kezelok 1,2,8 azonositon megsem tudom kulon kulon kapcsolni, az ajtocsengo funkciot? Ha kikapcsolom egyen akkor mind elhallgat.
- A hab a tortan, ha kikapcsolom a nyomogomb csipogast, akkor zonaserteskor sem szolal meg a kezelo, onnantol kezdve siri csendben van.
Nem hinnem, hogy en lennek az elso aki ezeken fentakad, vagy megis?
Elore is koszi.
(#) max403 hozzászólása Nov 14, 2011 /

En leegyszerusitenem - egy particioba az egesz, az infrasorompo lehet 24 oras no problem az az 1 helyseg lehetne nem stay/away késleltetett, azonnali vagy ami, a hazban lehetnek stay/away zónák és még éjszakai zóna is. A Night Arm módban a a stay/away zónák is riasztanak, csak az éjszakai zónák nem.

Ha particionalas kell, akkkor: Ezt sose próbáltam, de modjuk azt az 1 zónát a kozpont 2 zonajara is bekotned egyiket egyik masikat masik paricioba így mukodhetne az ajtocsnego a kezelon a kinti erzekelovel de indithatna riasztast is a kulon particion, belépési késleltetést meg jelezné a global kezelo.

Bar ha riasztas lenne kint azt ugyis lehetne hallani ha beidul a sziréna...
(#) aroxol válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Szia!

Le tudnád írni a központon hogy lehet a kommunikácíot engedélyezni?
(#) Syn7h37ic válasza aroxol hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Benne van az ADP PDF-ben, második oldal...
enter----mester, vagy install kód---- force.
(#) Syn7h37ic válasza scrollock hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

A melléképület zónáját PGM követésre tenném, és a PGM-et egy szabad zónára hidalnám be. A behidalt zóna partíciózható, és csipogtatható, akármelyik partícióban.
A garázs csipog az egyik partícióban, a PGM vezérelt zóna a másik partícióban.
Egyszerű volt...
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

A PGM üzemmód a 009 szekcióban van, itt kiválasztod a megfelelő PGM-hez az üzemmódot, zónakövetés a 29, illetve a 35-41 címzés.
A zónák kijelölése az 501-514 szekciókban történik, a partíció beállítás 551-564 szekciókban.
Egy PGM aktiváláshoz kijelölhetsz több zónát is, akár az összeset is.
A PGM időzítőt vedd vissza 1 másodpercre a 170 szekcióban.
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

A távfelügyelet hogyan működik, mármint a központ nem egy ők általuk megadott telefonszámot csörget meg és adja le a megfelelő riasztási vagy hibakódokat?
(#) scrollock válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Ha jol ertem amit irsz, akkor ehhez kellene hasznalni a ket letezo pgm csatlakozo kozul valamelyiket. ha az elso mondatban nem mondtam, hulyeseget, akkor ez ott bukik meg, hogy nincsen vezetekes telefonom, es egy gsm modult kotottem mindket pgm csatlakozora. Igy kulon tud kuldeni riasztast a mellekepuletrol, es a masikon a foepuletrol. (bar azon is elszomordtam, hogy vezetekes telefon hianyaban teljesen elveszitem azt pl, hogy elkuldje sms-ben melyik zona serult.) Persze ha erre is van megodlas szivesen olvasnam.
Koszi.
Következő: »»   107 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem