Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   259 / 1148
(#) Hx-2 válasza B.I hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Ez valoszinuleg az alaplapi elem lemerulese.Csereld ki, ne meregesd mert ha kiveszed ugyis valszeg meglesz a fesz rajta. A BIOS az alap beallitasokra alt vissza.
(#) B.I válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Az elemet már cseréltem és a hibaüzenet még mindig fennáll.
(#) mami hozzászólása Nov 13, 2011 /

a windows elindul szépen feljön és utána bedobja a kikapcsolás, képernyőt vagy egyszerüen újraindul, a gép magától és mihelyst kikapcsol magától be is kapcsol. Chipset nem lehet mert kicseréltem az alaplapot, a memóriák nem melegednek, és kipróbáltam őket külön, külön is. a bekapcsolás gombra azért nem gyanakszom mert ha napokig nem megy a gép akkor bekapcsolás után 1-2 óráig nem produkálja a hibát csak miután bemelegedett a gép. visszont a proci tapintásra hideg. meg ha proceszor melegedne túl attól nem kapcsolná be magát. A hálózat csatlakozón több eszközt is használok azok rendesen müködnek. A legfurcsáb hogy a probléma elöször kikapcsolt állapotnál jelentkezett este kikapcsoltam és reggel 9-kor bekapcsolta magát és azóta ezt játsza.
(#) Hx-2 válasza B.I hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Persze mert az alapbeallitas a legritkabb esetben egyezik a hardverrel, ezert kellene a BIOS-t beallitani es ehhez kellene a billentyuzet.
(#) B.I válasza Hx-2 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Köszönöm. Akkor szerzek egy megfelelő átalakitót.
(#) gtzi hozzászólása Nov 14, 2011 /

sziasztok
külső merevlemezem felpörög akkor egy sipóló hang hallatszik a hangszórón keresztül tudom hogy van ilyen merevlemez zaj de nem tudom hogy mit lehetne csinálbni vele?
(#) szucsip válasza gtzi hozzászólására (») Nov 14, 2011 / 1

*** Ja és első

Ha szokványos kis sztereó, beépített erősítős a hangszóród, akkor nyilván a hangkimenetről keveredik be a sípolás. Ha mégsem, akkor szerencséd van. Ezt úgy tudod kideríteni, hogy fizikailag a lehető legtávolabb viszed a hangszórókat a merevlemeztől, és ha csökken a zaj erőssége, akkor "csak" árnyékolni kell valamit.

Ha nem jársz sikerrel, akkor meg lehet próbálni külső forrásról táplálni a winchestert, és úgy már nem megy vissza a zavarjel a tápvonalon az alaplaphoz. Ha nem akarsz külső tápforrást, akkor pedig CLC körrel tudod csillapítani.
(#) gtzi válasza szucsip hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Köszi szépen
(#) szucsip válasza gtzi hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Nincs mit. Mit próbáltál eddig csinálni vele..?
És mi volt a hatása?
(#) forma1 válasza gtzi hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Nekem meg a processzor ciripul az előlapi hangkimenetnél, valahogy a mindenféle frekvenciák megzavarják amiből annyi van egy számítógépben *** . Te is az ellülső kimenetet használod?
(#) belfi2 hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem amit magamtól nem bírok meg oldani.Hoztak egy KOB 845 NFSX tip alaplapot.A hiba ez hogy nem indul.A lapot szemrevételezve azonnal szembe ötlött a kondik állapota.3db púpos így csere.Táp ellenőrizve. OK!A gépet összeraktam indul dolgozik.Kérték rakjam újra az XP-t.Na most kezdődött a probléma. A PC leformáz,Bemásolja amit be kell,majd kezdi a telepítést az az csak kezdené mert 35'-cel a hátra levő idő előtt leáll.Nem fagy le, csak kivan írva hogy a hátralevő idő 35' a csík a jobb oldalon mozog a reklámszöveg változik.de a telepítés nem megy.Cseréltem kábelt, semmi cseréltem merevlemezt semmi.cseréltem CD meghajtót semmi.RAM teszt jó.Próbáltam több lemezzel is, de ugyan az.
Mi a franc lehet a baja?
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Üdv!

Érdekes... Szerintem tilts le mindent olyan HW-t a BIOS-ban, amire nincs feltétlenül szükséged, hátha valamelyikkel van valami baja. Másrészt, ha ez a "KOB 845 NFSX" felirat úgy van ráragasztva egy matricával, akkor azonnal szedd le és az alatta látható eredeti gyártó és típus alapján tedd fel a legfrissebb BIOS-t. Én is csodálkoztam, hogy egy hasonló régebbi lap valójában nem is Mercury, hanem ECS volt. Ami pedig nem egy vacak márka. Az eredeti BIOS sok gondtól megkímélhet. Nekem előtte mindig fagyott véletlen szerűen, vagy pedig jött a kék halál. Most egy Win2003 Server fut rajta, eddig fagyás nélkül.
(#) laszlokunstar válasza forma1 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

A füledet egy denevér is megírígyellhetné, ha hallod a processzor órajelét is.
(#) hangszoros válasza B.I hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Ez engem is izgat. Egy IBM laptopomnak ez a hasfájása.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Hali!
Tényleg érdekes ,mindent kipróbáltam amit csak lehetett,majd kínomban még is csak kicseréltem a RAM-ot.Azóta minden ok.Vissza nem tettem a régit mert nem volt időm rá ,így nem tudom hogy valójában az volt e hiba.Most már mind egy így maradt.
Azért köszi a segítő szándékot.
(#) B.I válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Hx-2-nek igaza volt. Keritettem egy soros portra csatlakozó billentyüzetet és avval megy rendesen.
(#) Hx-2 válasza B.I hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Koszonom!! Koszonom!! Koszonom!!
(#) mami hozzászólása Nov 15, 2011 /

köszi mindenkinek aki irt nekem végül is nem tudom mi volt a hiba a proci hűtését ki takarítotuk, meg levettük a hövezető pasztát, a proci meg a hűtés közöl ,meg átnézük a bekapcsologomb kábelezézét meg kikapcsoltuk a biosba lan boot-olást.Nem tudom mi volt a baja de a proc meg a ventilátorja elég koszos volt,most müködik érdemes erre oda figyeni,mert lehet visszafogta a ventilátor és ezért nem hütött renesen és ezért kapcsolt ki-be de nem.porszivoztam is mégegyszer köszi.
(#) sardi_hunor hozzászólása Nov 20, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy az alaplapra cstlakoztatott cooler-neka fordulatszamat belehet allitani a bioszban?
mert van egy 12 cm-es cooler a gepemben es eleg hangos es szeretnem lennebb hozni a fordulatszamat. Lehetseges ez valahogy?
(#) Bigpeterson válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szia!

Két dologtól függ. Az egyik a ventilátor. Ha három vezetékes, akkor szoftveresen nem lehet átállítani a fordulatszámát --> Megoldás

Ha négyvezetékes a venti, akkor csak az alaplaptól függ. Ha csak 3 tűs csatlakozó van rajta, a megoldás ugyanaz, mint az előbb. Ha van rajta négy tűs csatlakozó, akkor pedig nem is kell bios a fordulatszám beállításhoz, általában az alaplaphoz kapott programban tudod változtatni a fordulatot.
(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Gyári megoldás Zalman Fan Mate.
(#) laszlokunstar válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

4 pines ventilátorhoz: Zalman PWM Mate.
(#) sardi_hunor válasza Bigpeterson hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szia, a ventillator 3 pines es az alaplapra van dugva.
Akkor csinaljak egy ijen aramkort, ebben mar van tapasztalatom, keszitettem erositot is, nincs ezzel gond. De a kerdes az lenne hogy akkor a sarga szinu drotot ne kossem sehova vagy az megy a helyere az alaplapra es a piros meg fekete drotra szereljem ra a stabilizatort ugye?
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Vagy ugyanezt megcsinalhatom egy lm 7808 8 voltos stabkockaval? es akkor a venti 8 voltrol uzemel ugyan csak 3 pinnel, a sarga drothoz nem nyulva mert az a fordulatmero drotja ugyebar.

Igy kepzeltem: kep csatlakoztatva!

lm7808.jpg

(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Vagy stabkocka nélkül bekötöd a 12V és az 5V közé, és 7V-al megy.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Hali!
Nagy valószínűséggel CPU FAN ERORR hibával le fog állni a géped. Azonos feszültség mellet nem a valós venti fordulatot fogja érzékelni.Milyen alaplapod van.Néhány lap rendelkezik állítási lehetőséggel QFAN néven (ASUS).De van szoftveres lehetőség is pl a SPEED FAN.
(#) Powerslave válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Tudom, nem olcsó, de akkor jársz a legjobban, ha vásárolsz egy minőségi ventit, csökkentett zajszintűt. Jobb boltok honlapján megszokták jelölni az egyes eszközök (nyilván, amelyeknél releváns) zajkibocsátását. Sajnos a komolyabbaknak az árát is rendesen megkérik (9dBA -t tudót 12 ezer alatt nemigen kapsz), de szerintem elég lesz olyan, ami a tápodat nem harsogja túl (kb 20dBA általában)
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A lent belinkelt Zalman fordulatszám szabályzót használom, és a gép nem reklamál, nem áll le. Külön termékként is kapható, 1000 Ft-os nagyságrendben.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Nov 21, 2011 /

Üdv!

Egy kis segítség kellene. A mai nap egy kis vizsgára számítók gép hiba elemzés/elhárítás ügyében és nem tudom hogy hány csipogás mit is jelent.

A google most nem volt a barátom.

Szóval hány csipogás a:
CPU
RAM
VGA
MB
hiba?

SB
(#) eSDi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Üdv!

BIOS függő a sípolás.
Bővebben: Link

Általánosságban.
RAM -> 3 hosszú sípolás
VGA -> 1 hosszú 2 rövid
CPU -> semmi
MB -> semmi
Következő: »»   259 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem