Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Lm3916-al szeretnék vu metert csinálni. Csak azt nem tudom hogy hogyan tudnék kettő ic-t egymás után kötni, mert az a cél, hogy legalább 20 LED-et szeretnék meghajtani oldalanként. Segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok! Szeretnék egy kicsit többet megtudni az alábbi rajzról! Mivel hajtom meg, milyen elektronika járul hozzá stb. Légyszives segitsetek!
Szia, ahonnan letöltötted igen valószínű, hogy megtalálod az ezt meghajtó kapcsolást is. Csak el kell olvasni. Magyarul van.
Hello, az IC adatlapján jónéhány példát láthatsz a kaszkád kapcsolásra
Valóban, csak elkerülte a figyelmem! Bocsánat
Egy link a kép oldaláról sokat segítene. ( Legalább abban, hogy segíthessünk. THX. )
Szia! Szerintem te ezt keresed:Bővebben: Link
Az itteni téma folytatásaként, terveztem egy panelt is a jól működő kapcsoláshoz.
Bárki aki ilyet kíván építeni, azt lebeszélem a HEStores kapcsolásról, és a helyett ezt ajánlom. Teljesen hasonló ahhoz, csak egyoldalas a panel, és egy "értelmes" logaritmikus skála szerint történik a kijelzés. (Akkor igazán megdöbbentő a különbség, mikor az "eredeti" és a "megvariált" együtt működik.) A rajzot már korábban is feltettem, de most kiegészítettem egy kis matekkal is, ezért az újabb publikáció, és most már van panelterv is. Ha szabad ilyet javasolni a HEStore-nak, akkor a HEKIT-188 számú egységcsomagját célszerű lenne lecserélni erre.
Sziasztok!
Az LM3915 elvisel a kimenetén 2 párhuzamosan kötött LED-et? Tehát 10 db helyett 20-at szeretnék 1 IC-re kötni.
Igen, minden kimenetre 2 led mehet, a datasheet alapján 40mA-t bírnak a lábak külön-külön. Egy LED kb 20-at vesz fel...
Szia! Kösd sorba a ledeket.
Maximálisan egyetértek. Főleg, hogy áramgenerátoros a kimenet, tehát a párhuzamos kötés rossz döntés lenne.
Janikukac! a toknak van egy maximális disszipációja, amit figyelembe kell venni. Nem néztem meg az adatlapot, de ha a LED-ek is a 12V-ról mennek, akkor kizárt, hogy minden lábon kibírna ekkora áramot egyszerre (vonalmódban). Proli007-től figyeltem el, hogy éppen a LED-ek feszültségének csökkentésével lehet hatékonyan korlátozni a melegedést.
Üdv! Remélhetőleg van a kérdezőnek legalább két nyitófeszültségnyi tápja. A disszipációval kapcsolatban csatlakozom az Általad írottakhoz.
Hali!
A mindenki által ismert, tranzisztoros kivezérlésjelzőnél a ledek számát lehet növelni ameddig csak akarom, annyi hátránnyal, hogy több áramot vesz fel, és kellenek hozzá ledenkénti tranyó, dióda, ellenállás?
Szia! Ennél a kapcsolásnál a 12V táp szab korlátot. A csúcsegyenirányító által létrehozható maximális feszültségben ahányszor a dióda nyitó feszültség megvan annyi ledet lehet rákötni, illetve eggyel kevesebbet.
Igen, ezt szerettem volna, de semmi gond, akkor marad a 10 LED.
Nagy csodát ne várj a kapcsolástól. Bizonyos hangerőn hajlandó a zene ütemére futkározni a led oszlop, kb. ennyi
Nembaj. Annyira pákahiányom van, lehet ma vele alszom. De amúgy pénteken addig le nem fekszem, míg egy próbapanelen össze nem dobom.. Megvannak a ledek, tranyók , kondik, már csak poti, ellenállás meg dióda kell, ezek pedig 2 forintosak.
Csá! Haverom 52 ledes kiv. jelzőt csinált. Én terveztem neki a nyákot mindenhogy próbálkoztunk, de nem bírtuk fullig kivilágítani. Egy hibája van, hogy melegszik mint a kazán télen
Nekem már készülni kezd, most a 10 ledes..
Szerintem elég jó kis kapcsolás és egyszerű is. Az 52 ledesen kívül még 20 ledesből is készült/ készül 5-6db haverok és az oktatóm sem bírt ellenálni Én is 10 ledeset csináltam.
Az jó!!
Én majd rakok fel képeket , holnap, amint kész lesz !
Szia!
A kondit hagyd el, a kimenet és a test közé tégy feszültség osztót, onnan vezesd a gate-re. Lehet ez 1-2k trimmer is, hogy állítható legyen. A poti azon lábát kösd a testre, amelyikkel a csúszka összeér letekert hangerőnél.
Szia!
Köszönöm, kipróbáltam, a feszosztós dologgal már megy. De a potit még mindig nem földeltem. Így gondoltad? Amikor letekerem a potit, akkor az 'a' és a 'b' lába ér össze-> tehát 'b' lábat földelem. ekkor rövidre zárnám a +-t meg a '-'-t, tehát akkor rosszul gondolom Bocsi, hogy értetlenkedek.
A linken szereplő betűjelzés szerint az 'a' és 'c' lábak között van a poti ellenállása. A rajta futó csúszka a 'b' lábon van kivezetve. (Ez nem feltétlen igaz minden potira, de egy ellenállásmérővel és egy kis tekergetéssel rá lehet jönni.)
A bekötés: 'a' test, 'b' kimenet,'c' bemenet.
Én multiméterrel megnéztem, és a-b lába között, illetve b-c lába között van ellenállás változás tekergetés közben, csak a második esetben fordítva változik az ellenállás (nem csökken, hanem nő).
Ez esetben az Általad "b"-bel jelzett lába a csúszka, a másik kettő pedig a reloop által említett "a", illetve "c" kivezetés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |