Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hoho: Szinte pont egyforma kandallónk van
Bánom, hogy megvettem. Addig meleg amíg ég a tűz benne. Az ajtóddal kapcsolatban: Az ajtó alapjába véve egy fa keret. Van két függőleges és alul felül két vízszintes
elem.Ami közötte van-üveg, filung- az most nem érdekes.Célszerű leszerelni a kilincset és zárlemezt, hogy egy sík asztalon feltudjon feküdni. Asztalos szorítókkal le kell fogatni a négy sarkot, úgy hogy mindenhol ráfeküdjön az asztalra. Ezután a keret alsó részén ahol a függőleges és vízszintes elemek össze vannak csapolva fűrésszel a csapolás vonalában be kell vágni ék alakban. A mélysége az ajtó vastagságának kb a feléig legyen bevágva és kb 5 mm széles legyen a nyílás felül. Itt le kell venni a szorítót és a bevágás alá az asztal és az ajtó közé egy kb 10 mm vastag lécet kell tenni úgy, hogy a léc széle a csapolás alatt legyen a többi része az ajtó közepe felé essen. Az asztalos szorítót újra felhelyezni és addig tekerni mig a kivágott ék alak elkezd megnyílni. Ide egy új éket kell készíteni és faipari ragasztóval be ragasztani. Ha az ajtóra keresztben ráteszel egy hosszú vonalzót- pl vízmérték-akkor látni fogod melyik függőleges elemhez képest van elcsavarodva. Ott kell bevágni. Ha nem teljesen érthető akkor holnap lerajzolom. Én most a nyáron csináltam egy ilyen propeller ajtót, egy asztalos mester útmutatása alapján.
Gondolom az a jó, ha elmondhatják, hogy elég katasztrofálisra sikerült :whatever:
Legjobb buli a házibuli! Üdv a népnek! Páran már tudják, hogy felújítottam a nappalit. Nosza, gyorsan fel is avattuk.
Hogy miért legjobb buli a házibuli? Mert: 1, A bulihoz a technikát csak be kell hozni a nappaliba, s nem kell kocsira fel, kocsira le, meg autókázni ki tudja mennyit, utána meg mindent hazavinni. 2, Ráadásul, ha mindezt az apa intézi. 3, No meg addig maradok a bulin ameddig akarok. 4, Annyit eszek-iszok ami belém fér. 5, Ha kidőlök, csak lefekszem és reggelig alhatok. 6, Nem kell takarítani. Legalábbis nekem, mert én vagyok az ünnepelt. Szóval, jöjjenek a képek. Helyszín: Az új nappali: Esemény: Születésnapi buli (a 8.). Alany: a Viki lányom.
Nekem miért nem rendezett ilyet az apukám...?? Brühü-brühü. Nagyon rendes vagy, hogy ilyet szerveztél. Kapsz tőlem egy virtuális oklevelet: A legjobb buliszervező apu- címmel!
Idézet: Ami késik, tudjuk Feri, az a vonat, de most nem arról van szó. Szóval, ami késik, nem múlik. Ki tudja? Hátha szervez egyet, csak akkor az ajándék Barbie babák valami rúdba kapaszkodva lesznek tán a táncparketten? „Nekem miért nem rendezett ilyet az apukám...??”
Talán majd amikor köbgyökzoli leszel, újra megélheted.
Nos, ez nem is rossz ötlet, úgyhogy mindenképpen felvetem neki!
Vettem egy tonert, ebbe a retkes nyomtatóba (SOHA NE VEGYETEK HASZNÁLT LÉZERNYOMTATÓT!!) és sz*r.
Szerencsére "csak" 6ezer Ft volt (+posta 1k). Na mondom kicsit megrázogatom, erre kiszóródott egy csomó festékpor. összemaszatolva ezzel a toner hengerét (meg mindent fél méteres körzetben). Szóval most nem vagyok ideges (érdekes, de tényleg nem!), csak rohadtul tanácstalan. Már csinálni kéne egy-két nyákot, de nem tudom mitévő legyek. Ezzel a vacakkal nem tudok haladni. No, csak leírtam a bánatom, elnézést, ha kicsit vulgárisra sikeredett.
Csintáltsd nyomdával. Abból a 6000Ft-ból cirka 15 db A4-es nyomdai filmet tudtál volna csinálni.
Nekem egy használtan vett hp2100 dolgozik már negyon sok nyákot lelamináltam vele és azon kívűl hogy a nagyobb felületekről (gyári beállítás miatt) kispórolja a tonert , még semmi bajom nem volt vele (ezt úgy korrigálom hogy kockásra tervezem a nyákot )
Sziasztok! Segítsetek ha tudtok. Nem tudok feltölteni semmilyen formátumot sem. A tallózásnál azt írja be, hogy:C:/Dokument and setting ... mintha a C meghajtómról akarná beolvastatni a JPG fájlt és nem úgy ahogyan kijelöltem azt. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Köszönöm, köszönöm. ....a sütik és a gyorsító tár ürítése megoldotta a problémámat. :worship:
Nekem Samsung ML-1640 nyomtatóm van.A tonert most töltöttem fel, viszonylag könnyen ment, kevés kosszal járt a művelet.Meg vagyok vele elégedve.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok, biztos valaki csinált már hasonlót de én bizonytalan vagyok. Szóval horganyzott acél lemezt szeretnék lágyforrasztani (ónnal). Van aki azt mondja hogy nem lehet, vagy csak körülményesen, de én már végeztem hasonlót, pl: fém doboz tető (festékes doboz). De nem tudom, hogy a bádogos munkákhoz hasonló lemezt is lehet-e gond nélkül forrasztani ónnal. Bár láttam már egy két helyen a kész munkát, de nem tudom hogy mennyire körülményes a dolog. Ahogy rákerestem az interneten, ott keményforrasztást írnak, utána pedig hogy a horgany 900C-fokon elpárolog.. ez a kettő azért erősen ellent mond egymásnak. Valaki tudna mondani ez ügyben valamit? Előre is köszönöm!
Simán forrasztható, csak sok meleg kell neki, magyarán a lemez elnyeli a hőt.
Régen a bádogosok forrasztották a horganyzott lemezből készült csatornákat.Volt valami forrasztó vizük.Úgy emlékszem sósavba volt horganyzott lemez beoltva.Ha tévedek valaki biztosan tudja miből is állt ez a csoda víz.Mérettől függően kell neki, egy jó nagy páka Pl:500W.
Jól emlékszel, ez a "csodavíz" segített a folyasztásban.
Mi a különbség a horganylemez és a horganyzott lemez között?
Mi a különbség a vodka és a vodkázott narancs között?
Köszönöm szépen, ki lettem segítve.. :bummafejbe: Akkor vegyétek tárgytalannak a dolgot....
Ha kellően meg van tisztítva, lehet forrasztani. A bádogosnál láttam, hogy bekente sósavval és úgy forrasztotta. (Mondjuk én nem tenném, mert alapos pucolás után is felzabálja egy idő után)
Otthon úgy készítettem dobozt, hogy kombiné fogóval a tűzhely lángjánál felmelegítettem és az éleken áthúztam a 1mm-es forrasztó ónt. Mivel elég meleg volt a doboz, szépen elfutott rajta az ón. Ennyi.
Jók is az ilyen gyümölcsök, persze csak a nagyfiúknak.
Van egy jó szülinapi sztorim, nevek nélkül, titulusokkal.
"A főnök" szülinapja eljött. Reggel a családjának eszébe se jutott a "boldog szülinapot". Bement a cégéhez, ott se kapott hasonló kedves szavakat. Egész nap várta a csodát. Délután a titkárnője (dögös bögyöske) egy borocskával megköszöntötte. Baleset történt: a titkárnő magára borította a főnök délutáni kávéját. Hát így nem buszozhat haza. A főnök gáláns volt, felajánlotta a hazafuvart. Úgy is csak ő volt az egyetlen figyelmes ezen a napon, ennyit megérdemel. Út közben meg lett fűzve a főnök, hogy már ne menjenek vissza dolgozni, már úgy is vége a napnak. És mivel így nem mehet be kávésan a boltba néhány dolgot vegyen neki. Otthon a titkárnő leültette a nappaliba, hogy várjon amíg lezuhanyozik, és kényelmesebb ruciba bújik. Pár perc múlva megszólalt a "heppi börzdéj" zene, az ajtóban megjelent a család (anyuci, gyerekek), a barátok, a munkatársak, no meg persze a titkárnő is. Csak annyi volt a bibi, hogy a főnök úr már ott feküdt az ágyon egy szál kisgatyában.
Szerintem ott van a kutya eltemetve, hogy tűzi horganyzott, vagy galvanizált horganyzott lemezről van szó. (A forrasztóvíz a sósavban oldott horgannyal ami a régi bádogdarabokról leoldódik nem az igazi) egy kis infó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |