Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Ez a megoldás a PC tápnál olyan, mint mikor a megtört vezetékű fúrógépnek kábelére madzaggal hurkot kötnek, hogy feszüljön, mert így működik...
A 12V-od nem lesz stabil így sem...és feleslegesen fűtesz el néhányszor tíz W-ot... Üdv Inhouse
Belátom, hogy igazad van, csak az a helyzet, hogy én még csak most kezdek ismerkedni az elektronikával
![]()
Sziasztok!
Autórádió beépítéséhez kérnék egy kis segítséget! :zavart2: Ehez kapok egy keretet,de nem tudom hányszor-hányas a beépítési mérete! Valaki leírná nekem pontosan? Előre is köszönöm! ![]()
Sima 1 DIN keret, nem autóba lesz? Ott adott a beépítési méret, ezen kívül a dupla van még újabb autókban...
Egyébként az 1 DIN kb. 52mmx82mm, a perem rész ennél nagyobb kicsit. Üdv Inhouse
Szia,
A linkelt oldal alján ott vannak letölthető dokumentumok, abban benne van a pontos fizikai mérete a cuccnak. Ha minden igaz, ebben a 6-ik oldalon van. (Nem akarlak lebeszélni róla, de ha ez is olyan, mint a 2000-es, akkor sok jóra ne számíts. Ez az Én véleményem, mást még nem hallottam vele kapcsolatban nyilatkozni) Üdv. Vasnavigator upsz, nem tudok linkelni, ezért így tudomcsak... bocsi! https://www.sal.hu/termekdokumentumok/09095_03_02.pdf
Szia! nem autóba lesz!
Azért kértem a beépítési méretet, mert falapba akarom kivágni a keret helyét... 52mmx82mm az nem kevés?
Szia!
Oda az autórádió mérete van írva ,nem a kereté.. De gondolom nem sok különbség van közöttük.. Pedig kerestem benne de gondoltam hogy: áhh, itt csak a műszaki adatok vannak..... aztán tovább lapoztam.. Burkolat méretei 178 x 50 x 125 mm Köszönöm neked is ,és Inhouse-nek a segítségeteket!
Szia,
Látod, azt meg Én nem figyeltem... Bocsi... Üdv. Vasnavigator
Szia!
Meg van már a rádió, vagy csak ezután akarod megvenni? Ha meg van akkor legegyszerűbb, ha megméred a rádiót és azután vágod ki a helyet neki. Ha még nem vetted meg, akkor ajánlok egy másik típust, ami kicsit drágább, de úgy tudom eredeti holland gyártmány. Egyik ismerősöm vett egyet és nem okozott neki csalódást. ![]() Bővebben: Link
Ja! Kimaradt az 1-es, 182mm!
![]() Előre ne vágd ki, ráérsz, mikor már megvan, legyen passzos... Üdv Inhouse
Sziasztok.van egy mnc 39702 tipusu autórádióm amivel az a problémém hogy pár napja nem szól már a rásiója,csak sistereg.ha viszont cd-t hallgatok az kifogástalanul müködik.mi lehet a gond vele?már szédszedtem,de a panelen látszólag minden rendben van.
Az antenna rendben van.másik rádióval kipróbáltam
Akkor lehet valamelyik forrasztás kontaktos a tunerben.
Akkor tuner bemenete, a tuner és környéke...
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Lomtalanításkor a padlásomon találtam egy MacAudio autos rádió magnót nem tudom hány éves lehet de biztos veterán. Egy gond van vele hiányzik a hátuljáról a csatlakozó és egy csomó kábel lóg a panelről persze nagy része szürke egyszínű felirat nincs hogy mit hová kell kötni. Ha tud valaki segiteni az nem lenne rossz. Képeket mellékeltem a panelről. Előre is köszi a segítségeteket.
Gyakorlatilag mindenről raktál fel képet, csak a hátuljáról nem... meg esetleg rakhatnál fel az előlapról is, kíváncsi lennék milyen fejet gyártott a MacAudio.
Üdv Inhouse
Akkor még nem fejnek hívták. Benne van a láb is.
Én nem látom. Csak a végfok IC-t a maga kis paneljával, innen-onnan felülről, alulról mást...de a hátuljáról, ahol kijönnének a vezetékek és az eredeti csatlakozók lennének nem. Meg mint írtam érdekelne az előlap is...
LA4445 Üdv Inhouse
Itt van még öt kép eleje hátulja. Ha kell még kép valamelyik részéről a szerkezetnek máris csinálom.
üdv. mico75
Ez szerintem még nem ISO-s volt...
MacAudio m-X4 Adott a végfok IC is, abból már lehet silabizálni. A 2 vezeték külön lehet, hogy a táp és a test, nézd meg, hogy az egyik (pl barna) testre megy-e és a másik a poti végén a mikrokapcsolóra? Nekem sem tiszta ez egyáltalán... ![]() Üdv Inhouse
Megnéztem alaposabban az áramkört a zöld kombinált kapcsoló mellől közvetlenül kijövő 5 szürke és 1 barna kábel (a mellékelt képeken 1-es jelölés) nincs összeköttetésbe az áramkörrel csak a zöld kombinált kapcsolóval. Ez a helyzet a képeken 2-es számmal jelölt a kombi kapcsoló végén lévő szürke és egy barna kábellel. Megnéztem azoldalt amit megattál, ez most 4 hangszórós? Azért van ilyen kábel kavalkád? Itt van még pár fotó egy kis magyarázattal.
üdv. mico75
Sztereó erősítő és teljesítmény fader poti, amitől 4 hangszórós lesz. A kapcsoló akkor stimmel.
Üdv Inhouse
Kedves Fórumozók! Olyan kérdésem lenne, hogy most párosítottam a fejegységemet egy hozzá illő előlappal, és nem 100%-os az eredmény. Bekapcsol, megjelennek a kijelzőn dolgok, majd rögtön el is tűnnek. Olyan, mintha működne, ha cd-t teszek bele, a szám léptetésre reagál, hallani hogy odébb ugrik a fej. Hangszóróra még nem kötöttem, de most a kijelző aggaszt. Mi lehet vele? Előre is köszi: Peppi
Na most akkor melyik kábelt hová és hogyan is kössem, hogy ne romoljon el semmi? Légy szives egy egyszerű rajzot ha tudnál nekem csinálni.
üdv. mico75
Üdvözletem !
Keresem a JVC KD-R821BT kapcsolási rajzát. Kicsit leejtették a hátára, végfok hűtőborda és minden hozzá csavarozott elem deformálódott. Panel törést nem látok , gyílkolni nem akarom. Nem indúl. Segítséget előre köszönöm :Tisztelettel :Öreg T.
Ehhez a hibához egy jó nagyító nagyobb segítség lehet, mint a kapcsolási rajz. Alaposan átvizsgálva biztos találsz repedt forrasztást vagy fóliát, de ehhez meg kell bontani.
Hűtőbordát és más mechanikus szerelvényeket, takarhatják a lényeget..
Üdv CHZ !
Van az is , bár lassan már az sem segít. Az alaplap megoldva , az előlap is kettétört, úgyhogy kuka , feltéve ha nincs valakinek egy elfogadható áron. Köszönettel :Öreg T.
A potinál meg kellene keresni a 2 oldal közepét, oda mennek a végfok kimenetei, a poti maradék 4 lába meg a 4 hangszóró kimenet testhet képest.
Nem lehet annak valami oka, hogy ezt így szétvágták? Elsőre adni kellene neki 12V-ot a kapcsoló elé, testet a fémrészre, és megnézni az áramfelvételt. Persze közben ne érjen össze semmi. Ha jó, akkor a végfok résznek is adni, megnézni, hogy a 2 hangszóró kimeneten jön-e ki hang...előtte persze visszarakni a helyére, mivel gondolom, hogy azon a 3-as csatlakozón keresztül kapja a bemenete jelet... Üdv Inhouse
Szép estét kívánok Nektek.
Megint kérdéssel fordulok Hozzátok. Mitől lehet az a problémája a CD-s fejegységemnek(Blaupunkt Bermuda MP36),hogy amikor az autó nagyobbat döccen kikapcsol és utána azonnal be is kapcsol? Érintkezési hibára gondolok,de hol lehet, amikor gyári előkészítésben van. A másik meg az,hogy amikor reggel először indítom az autóm,a cd rész sokáig "tölt" be(másképp nem tudom megfogalmazni). Tehát ha ráadom a gyújtást akkor egy jellegzetes hangja van rádiónak,ma reggel ez elég sokáig tartott,szemben az eddigi kb 3sec-el szemben Az autó mindennapos használatban van a rádióval egyetemben. Segítségetek előre is kösz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |