Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bár törvényileg jan. 1-től lesz tilos a dohányzás a közintézményekben, nálunk szeptember 1-től bevezetésre került, hogy legyen ideje a tanulóknak és kollegáknak megszokni. A diákjaim meg elbújtak az udvaron lévő hatalmas bokrok mögé, miközben térdig gázoltak a száraz avarban. Amikor a közelükben értem, egyszerre estek le a dekkek a levelekre. Persze, senki sem dohányzott, csupán beszélgettek...
Rettenetesen toleráns vagyok és igyekszem nem megkeseríteni a tanulók amúgy is gondterhes iskolai életét, de mindennek van határa. Úgy gondolom, hogy senki nem kér tőlük lehetetlent, csak csupán az elemi viselkedési formák betartását. Magam is dohányos vagyok, tudom milyen az, ha valaki nem pöffenthet rá akár 8 órán keresztül. Ezért is vettem elektromos cigit. A lehetőség mindenkinek adatott, csak van aki szeret veszélyesen élni. Jó pár kis Bruce Willis tanul nálunk...
Akkor gondolom te vagy az iskola réme.. Én azért örülnék, ha Te tanítanád a fizikát nekem..
Hidd el, nem én vagyok a fő rém. Sőt, úgy érzem kedvelnek a tanulók. Igyekszem etikus és szigorú lenni, de sohasem felejtem el, hogy én is voltam tanuló. A szakdolim mottója is ez volt és e szerint élek:
Idézet: „Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól. (Carl William Buehner)”
Nálunk a suliban nem merik betiltani a dohányzást, mert akkor elég csúnya "harcok" lennének. Főleg a nem ma barnultak részéről. De van olyan intézmény, ahol a nagy eszűek még az elektromos cigit is betiltotték, pedig csak vízgőzt lehel ki az ember... :gumicsirke:
Persze, nem úgy gondoltam, hogy nem szeretnek, hanem, hogy "félnek tőled" ... Én tanár családba nőttem fel, tudom én milyen ez..
Az idézet pedig szép...
Csináltam pár díszt karácsonyfára és egy betlehemes mécsestartót (épp az alja nincs a fényképen) és Katalinra egy képkeretet. Ha lenne anyag folytatnám a sort de már egy hete csak hozzák. Jó lenne ha már lenne anyagom, lehet megyek máshová is érte, az nem baj ha pluszba van.
Ezt a CNC masina csinálja, vagy te kézzel?
A cnc, de sok kézi munka van vele, csiszolás, pácolás, finom csiszolás, végső pácolás, ragasztás. Kézzel is meg lehet csinálni lombfűrésszel. Maximum fanatikus hozzáfogna, de lassan olcsóbb egy erre épült házi gép mint egy jó gépi fűrész.
Szép munka! A CNC mivel vágja ki a rétegelt lemezt?
1-1.2 mm es két élű maróval, jó nagy fordulaton.
Hűha! Szívesen megnézném működés közben :hide:
Gyere nyugodtan, anyagom most nincs sajnos. Azt se tudom mikor lesz, lehet be kell menni Egerbe, nem gond mert így is két tábla kell most. Márciusba Hatvanba is ott lesz. Ha kifér az ajtón.
Az tök mindegy mekkora harcok lesznek, a törvény az törvény. Be lesz tiltva és kész. Majd jönnek a bírságok és lehet dünnyögni, magyarázkodni... Az elektromos cigi betiltásának indoklására azért kíváncsi lennék...
Idézet: „Az elektromos cigi betiltásának indoklására azért kíváncsi lennék...” Fegyvernek látszó tárgy... izé... cigarettának látszó tárgy használata.
Sziasztok !
Képzeljétek ma vettem egy független Nokia C1-02-t, igaz nincs rajta kamera, de 42 euróért nem hagyhattam ott, attól eltekintve, hogy elődje a Motorola V300-am 6 éves.. Egy kis technikai kérdés: ezeket az új telókat már nem kell ugye tölteni 15 óráig, mint a régieket?? Üdv !!!
Nem kell. Amúgy szerintem sem volt annyira drága.
Szia!
Újonnan vetted? Igaz nincs benne az általad áhított Wifi, de attól jó kis masina ez Nekem van wifi is, sokszor jól jön az!
Köszönöm az infot !
Nincs wifi, de hobbira is tudok írni vele lazán, és nem sokat szed le, bár nem nagyon szoktam netezni. Amúgy 32GB-ig bővíthető, blútúsz 2.1, mp3...
Nosza akkor Mikro SD memória kártya vétele kemény 3K HUF-ért
Nem, az már régi történet. Van egy 2GB-os itthon...
nekem meg most döglődik a 8 gigásom. Egyszer leformáztam gépen, meg csináltam egy linuxos particiót, majd miután mindent visszacsináltam, azután kezdett el vacakolni. Tehát szereznem kell egy másikat.
Köszi, de épp laptopra gyűjtök, azaz úgy kezdődött, hogy MACbook-ra kezdtem gyűjteni, de az egy elérhetetlen álom pedig...
Ricsi: Az rossz. Sajnálom. Én szerencsére nem jártam így, mivel Kingstont veszek, nem kínait.. Remélem te is így tettél.
Nem, értem a célzást.. 700mega egy cd, lassan többre mennék.. Nekem is volt 10GB-os HDD-m.
Nekem is vagy három éve a 40 Gigás vinyóm kezdett döglődni. Szerencsére sikerült megtalálni, hogy kb 2Gigányi helyen koppannak le a fejek. Abból lett egy partició amit le sem formázok, csak úgy van magának, a többi kb. 38 Gigát meg felosztottam, ahogy éppen kellett. Azóta hiba nélkül tökéletesen megy. Most is ezt használom. Szóval van esély, hogy lokalizáld a hibát...
Nem foglak, nyugi. Ma voltam úszni, úgyhogy nyugodt álmom lesz..
Idézet: „Nekem a csodálatos 160Gb samu winyó ilyen csak ott 10-15Gb a hibás terület” Akkor a tiedből kiindulva, Ricsi89-nek szerezni kéne még valahonnan kb. 2-7Gigabájtot, hogy az egész 8Gigás vinyója hibás lehessen!
Nem vinyó, memóriakártya! Arról volt itt szó eleinte.
Nekem is van egy ősrégi Samsung vinyóm, ez van a gépben is, már 8 éves :eek2: Gond nélkül üzemel még most is, nincs rajta hibás terület, igaz ATA-s...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |