Fórum témák
» Több friss téma |
Körül belül hány wattos trafó kell a sztereóhoz? Én is kipróbálom ez az erősítőt.
Egyre jobban tetszik ez. Van egy pár 10w-os trafóm 12vac feszültséggel. A canampnál eléggé melegedtek.
Eszembe jutott egy ötlet.
Van egy egy 3 állású 2-es forgatókapcsolom. Ha ezzel lenne változtatni, hogy melyik ic adja a jelet a tranzisztoroknak ez milyen ötlet lenne? Úgy értem, hogy ami van benne középleágazás a kapcsolón az menne rá arra pontra mint ahova az ic out-ja menne. A 3 kivezetés pedig az ic-k outjára. Mindegyik ic-nek külön bemeneti kapcsolás meg visszacsatolása lenne. Értsétek úgy , hogy a visszacsatolási 22k-os ellenálásból 3 lenne rákötve és mindegyik a másik ic-re menne. Az ötlet onnan jött, hogy több fajta zenét szoktam hallgatni és így kilehetne választani melyik lenne a legjobb arra a zenére. Szerintetek működne?
Elég egyet kimérni szkópal, melyikbe van a legkevesebb torzítás.
Szia! Lehet ilyen IC átváltót készíteni, de kellemetlen jelek képződhetnek kapcsoláskor. Építs még egy(két) komplett panelt (nem csillagászati összegű beruházás), és a kimenetek menjenek a forgókapcsolóra. A visszacsatolásokat gondosan állítsd egyformára, így lehet tisztán hallani az IC-k közötti különbséget.
Először én is erre gondoltam. Viszont így nem kéne még plusz bd tranyó mindegyik ic-hez meg ellenálás stb. Csak ami az ic bemeneténél van kapcsolás. Azt kéne mindegyikhez megcsinálni. Végül is itt is a kimenet megy a forgatókapcsolóba. Én is azoktól a jelektől tartok. Mivel egyenesen rámenne a fejhallgatóra.
Ez nem a torzításról szól. Egyébként is mit néznél meg szkóppal egy műveleti erősítőn?
Erre már én is gondoltam korábban, de maradtam az IC ki-be helyezgetésénél. Persze jobb lenne átkapcsolhatóra csinálni, mert úgy rögtön hallanád a különbséget és nem kéne mindegyik tipust "behallgatni" az összehasonlításhoz.
Én inkább ilyen , vagy hasonló 6 morzés relével valósítanám meg két duál ícé átkapcsolását. (a tápjukat nem kell kapcsolgatni)
Bocs de te írtad még az erősítős témába hogy szerinted a legjobb az a tl071. Amúgy igazad van, gyártó közli a torzítási tényezőket... Az hogy kinek mi tetszik egyéni vélemény.Nekem a valóság tetszik és nem egy "színezett" világ.
Szerintem én nem írtam ilyet, sem itt sem ott.
Sosem favorizáltam a 071-et, én csak hangszerhez használom, arra tényleg jó.
Bocs hogy kiforgattam a szavaidat, így van ahogy mondod.
Gondolkoztam én is ilyen relével csak nem találtam sehol olcsón. Meg "csak" két ic-t lehetne rákötni egy ilyen relére.
Üdv,Fórumtársak!
Készített már valaki opa132+buf634 párossal fejhallgató erősítőt? Találtam a neten egy aprócska rajzot,majd utánaolvastam és azt láttam,hogy sokan kedvelik ezt az ic-t,igaz opa 627 műveleti erősítő van előtte,de az már anyagilag csődbe vinne.Opa132 pedig van nekem a fiókban kettő darab,csak a por lepi. Egyáltalán érdemes ezzel a kapcsolással foglalkozni? Mellékelem a rajzot,amit találtam.
Fejhallgató erősítő készen: Behringer HA 400
Hello mindenkinek!
Olyannal kerestek meg a minap, hogy egy olyan fejhallgató erősítőre enne szükség, amit elemről lehetne üzemeltetni, mert egy gitár pántjára v ilyesmire kellene felrakni és fontos a konnektor mentes élet Esetleg tud valaki segíteni ebben? Előre is köszönöm! Üdv!
Ez egy borzalom... hallottál már ilyet?
Ennél nem nehéz jobbat csinálni.
Ez kérdés , válasz és mire , kinek ?
Nem hallottam, csak sejtem, hogy nem túl parádés, de legalább nem drága és készen van.
Szia! Egy megoldás: Bővebben: Link
A cikk: Bővebben: Link A fenti ötletet felhasználva párhuzamosan kötött NE5532-vel vágnék bele. A töltés, töltés figyelés is érdekes.
Igen, határozottan ha kevesebb mint 500 forintból kijön!
500Ft-ból ügyeskedve,eljutok a Lomex-ig,de vissza már nem.
Én most a kontelbe járok. 25 forint egy bd 139...
Köszönöm szépen a linkeket, érdekes kis ketyere tetszik hangminőségről nem tudsz esetleg tapasztalatot, vagy csak hallomásokat? (már ha lehet egy elemes tápnál erről beszélni persze )
Üdv!
Szia! Nem volt szerencsém még megépíteni, de átnézve a felhasznált IC-k adatlapját, és végül is elfogadható árát - előjegyeztem. Az NJM2068D itt fórumon is elismerést szerzett.
Köszönöm szépen! most lehet változnak a tervek annyiban, hogy nem kell elemes táp, de az erősítő rész attól még érdemleges akkor de majd ha kitalálják mit akarnak, akkor majd pontosítok
Sziasztok pénteken tervezem hogy megveszem a fejhallgató erősítőmhöz az ecc83at vagy esetleg valami mást, milyet ajánlotok, és kapcsolási rajzzal tud-e valaki segíteni? 3,5x 7es dobozba akarom bele rakni tápot azt külön fogom megcsinálni.http://diyaudioprojects.com/Solid/12AU7-IRF510-LM317-Headamp/ hasonlót szeretnék, csak nem hibridet!
A linkelt hibridhez hasonlót akarsz de nem hibridet?
Ezt nem tudom értelmezni Én EZT építettem meg, 6N13SZ végcsővel és 6N1P meghajtóval. Ezeket a csöveket beszerezheted a vateráról, trafót a Fletával tudsz tekertetni. A kapcsolás 30 Ohm-osnál nagyobb fülessel nagyon jól szól!!! 3,7×7 cm-es dobozba nem sok mindent fogsz tudni belerakni.
Kinézetben akarok olyat mint amit linkeltem, de nem hibridet. amit linkeltél, azt más csövekkel, végfok kihagyása nélkül hogy esetleg meg lehet oldani?
Végcső nélkül? Egy ECC 83 nem tud meghajtani egy fejhallgatót. Vagy végcső, vagy kimenőtrafó. Én a végcsövet és az OTL kapcsolást javaslom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |