Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   684 / 1387
(#) pcroland válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Ha előmaratom nem csak vékonyabb és oxidált lesz?
(#) Zoli_bácsi válasza pcroland hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Az előmaratás nagyon-nagyon kevés méretváltozást okoz, emiatt nem kell aggódni. Az oxidálás a lényeg, mivel ezzel a tapadást jelentősen elősegítő felületet hozunk létre. Persze ezt forrasztás előtt fémtisztára súroljuk. Nekem nagyon bevált.
(#) pcroland válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szóval minél zsírtalanabb és oxidáltabb, annál jobb?
(#) elektromos hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!
Nincs meg valakinek, hogy hogyan kell kémiai ónozót készíteni? A TN160 csak frissiben jó, aztán hónapok múlva nagyon döglődik, hiába akarom felújítani ón, és áram segítségével.
(#) gulasoft válasza elektromos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Nem kell hozzá áram.
Pár gramm onII klorid meggyógyítja.
(#) elektromos válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszi!
Már csak egy olyan boltot kell keresnem, ahol kapható is.
(#) janikukac válasza elektromos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Nekem azt mondták a fiúk multkor, hogy egy valamekkora nagyságú ónt kell beledobni, és kész is
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Dobjál, és nézd hogy úszkál benne.
(#) elektromos válasza janikukac hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Sajna ez nekem nem igazán jött be, mert mikor megvettem az uj palackot, első használat után egyből tettem bele, de semmit nem ért, vagy csak én nem vettem észre A z ON II klorid meg olyan drága, 5 évig veszek abból az árból TN160-at. 9900ft/kg a klorid. Kisebb kiszerelésben meg nem találtam rá boltot.

Körúti azúr vegyszerbolt, vagy eljössz és adok, mert én annó vettem egy kilót mert azt hizzem az kell a galvánhoz, de az a kémiaihoz jó csak.
(#) gulasoft hozzászólása Dec 5, 2011 /

Na itt az utolsó löttopp festékes panel, ez már fél óráig álvla volt hagyva bekeverés után, és 80 fokon lett szárítva. Szerintem ez a matt tipusú festék, (volt két fajta) azért nem fényes, de legalább egységes, már csak azt a fránya illesztést kéne megoldani, de az a zöldnél is elég macera, főleg egy ekkora darabnál. (Tényleg hol a sok lötstoppos nyák fénykép? Mindenki nagyon felizgult rá, lassan megromlik, de még csak egyet láttunk, az is egy fél centis darab volt!)
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ez igen! Nagyon szépek lettek a panelek!
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ezt kelet volna körbemarni, de egy istennek nem jöttem rá, hogy kéne az eaglenak megmagyarázni, hogy a egy 3-as maróval marja őket körbe.
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Sajnos, ebben én sem tudok segíteni Neked, mert ezt a részét soha nem használtam az Eagle-nek...
(#) tikitiki hozzászólása Dec 5, 2011 /

Na skacok itt az ígért Roze fém , vagy ötvözött ónozásos technika ahogy nekem sikerült. És még 1x megköszönném
Gulasoft társunknak , hogy utána járt az anyagnak , és osztozott velem , akkor jöjjenek a képek sajnos csak web kamerás , de remélem jó lesz .Én még annyival toldottam meg a videón bemutatott ónozást , hogy amikor megszáradt hőléggel utána még leszedtem az esetleges kis púpocskákat illetve nagyon szépen eldolgozható , és esztétikus lesz , és a bevonat szinte ultra vékonyan eldolgozható , ja el ne felejtsem a hőlég után lesz szép fényes a dolog.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ja, ez a negatív nyák Nincs egy scannered?
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Dehogy nincs 3 is , csak hirtelen ez a nyák volt kéznél na milyen lett ?
(#) Frankye válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Nagyon profi!
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Kafa, de scannerrel jobb kép lett volna. Ennyit a vízi ónozásról, működik
(#) elektromos válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia!
Gratula az ónozáshoz! Hogyan csináltad? Vasalós technikához is meg lehet csinálni?
(#) pcroland válasza elektromos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szerinted? 5 oldalon keresztül ezen vitatkoztunk A vasalás előbb történik, mint a víziónozás.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Volt az vagy 2,5*6cm is de tényleg nem sok társa követte Én csináltam egy 11*16cm es panelt de sajna elcsúszott a fólia a levilágításnál és ezért le kellett mosnom
(egy este ázott lúgban és igy is csak úgy jött le mintha rágógumi lenne )
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ja pedig mindenki csomagszámra vette hiába mondtam, hogy nem fogják használni, mert nincs mire.
Nekem az első festékes kísérlet után (pedig nem is 160 fokon volt beégetve, csak nem volt fél órát pihentetve a festék a keverés után) a fémgyapot lelkes fél órás dörzsölésére adta meg magát. Kemény cuccok.

Jó hogy képben vagy Öröm az ilyet látni. És még hogy teleszemeteltük a fórumot. A jelek szerint nem eléggé.
(#) koczka válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ez a lötstop milyen viszkozitású? Esetleg fújni lehetne-e?
(#) gulasoft válasza koczka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Kicsit sűrűbb mint a méz. Szitázni szokták, én hengerelem, mint azon a youtube-s videón. Annyira sűrű, hogy a szivacshenger beleragadna ha hagynám. Nem hiszem hogy lehetne fújni, illetve van hozzá higító, lehet azzal kéne higítani.
(#) tikitiki válasza elektromos hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Kicsit olvass vissza a fórumba igen használható vasalásos technikához is , és ez az ónozás nem egészen kb 5 perc , és én nagyon meg vagyok vele elégedve.Ettől nem hiszem, hogy olcsóbb , és gyorsabb ónozást lehet készíteni .Nem akarok most itt megint bizonygatni , mert minek, aki akarja biztos ki fogja próbálni , de szerintem utána nem hiszem , hogy mást fog használni .Egyébként én már elértem azt is , hogy nagyon vékony a bevonat , és tükör fényes, szerintem ennél többet ember otthon házilag nem akarhat engem meggyőzött 100% ig.
(#) koczka válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Igen a hengerelést már én is próbáltam de nem lesz tökéletes a lefedettség. Van még neked ebből a maszkból eladó?
(#) tikitiki hozzászólása Dec 6, 2011 /

Na talán itt jobban látszik a fényesség nehéz volt képet csinálni így is , hogy ne tükrözze vissza a fényt , és lehessen látni próbáltam scannerrel is , de az nem adta ilyen fényesen vissza hát ilyet lehet csinálni , egy kis viz , egy kis citrom sav, és kb egy borsó szemnyi adalékkal.Szerintem elég meggyőző .
(#) PIC hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok!

Tud valaki segíteni, abban, hogy miképp lehet PDF nyákterven belül lemásolni az egészet és 1db A4-es lapra többet nyomtatni? Photoshoppal próbáltam megnyitni a PDF-et sikerült is de hiába növelem a felbontást nem lesz tökéletes. Már majdnem 1Gb-os file-t csináltam egy sima képből de úgy sem hozta azt a minőséget/dpi-t ami minimum kéne. Acrobat Readerrel próbáltam éppen de azon belül ha szerkeszteni próbálom csak a forrpontokat engedi kijelölni és másolni.
Azért kéne ez nekem mert egy nyák kb.: 3x5cm-es és sokszor jó lenne egy lapra sokat nyomtattatni.

Köszi, István
Következő: »»   684 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem