Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   17 / 607
(#) gtk válasza Gery hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Ok, de en a TDA 1524A -al epitett zenegepes -erolkodo -kapcs/pcb rajzra gondoltam
(#) Gery válasza gtk hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

JAh akkor nemszoltam
(#) Parázs Gábor válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Az audiofil hangfaladban SAL hangszorok vannak jol látom?
(#) Gery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Nekem is ez szúrt egyből szemet
Sztem az egy SBX sorozat egyik darabja. Igazam van?
(#) Parázs Gábor válasza Gery hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Szerintem is SBX szerintem tuti SAl az meg szerintem mesze áll attol, hogy azt mondhajuk rá, audiofil.Nagyon mesze.
(#) szabi83 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

jah, DE a "170W 8 ohm" ok ez "hihető", de ez:
Idézet:
„0.08%-os torzítással”
biztos nem igaz!
(#) lobbooo válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Igen, az SBX 3040-es.Egy hangszóró hangját a doboz adja meg,ez a tipus nem egy B&D vagy egy Bose,vagy akár Helix...stbde egy rászabott doboz,megfelelö reflex nyílás plussz "csatornázás"kihozza belőle amit valójában tud,ez nem egy szimpla láda,meg egy elég komoly szoftverrel lett tervezve,a hangszóróhoz,az alsó rezonancia frekvencia is 26 Hz,ez is bemért.A fent említett tipussal mind foglalkoztam már,el ismerem,hogy jobbak,de ezt is hallani kell,én is hallottam már ilyen hangszórót szörnyen szólni,de azt egy lelkes kezdö belerakta "egy almásládába"...én ezzel foglalkozom,amúgy a somogyi hangszórók közül ez és az autó hangszórók közül az SQP sorozat,amivel érdemes foglalkozni.Azért annyit javítok,közel áll -ez a hangfal- az audiofilhez.Egy hónapja egy Jamo-t renováltam,teljesen ki kellett pofozni,a doboz eredeti,új,szintén gyári hangszórót rendeltem bele,mikor elkészült leteszteltük,és rosszab eredményt ért el.Ez a Jamo 140 guriga újonnan.
(#) Gery válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Én nemtom de kezdjük ött hogy, "audófil" és az erősítő IC-s
(#) lobbooo hozzászólása Aug 10, 2007 /

Bocsi,azt elírtam,0.8% torzítás
(#) lobbooo hozzászólása Aug 10, 2007 /

Ez egy jó észrevétel,de az erősítő előbb megvolt mint a hangfal,jövő tavaszra akarok egy komolyabb fetest,utána meg egy tranzisztorost,a csövessel meg kísérletezek,ehez majd szerzek egy pár B&D tányérat,de ez még arréb van.
(#) Moderátor hozzászólása lobbooo hozzászólására (») Aug 10, 2007

Hali! Használd a "Válasz" gombot, és ne mindig az "Új hozzászólás"-ra klikkelj, így könnyebb az eligazodás! Kösz!
(#) Parázs Gábor válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

SAL-nak te épithetc akármilyen dobozt nem, hogy HIGH-END de még annak a közelébe se férközheti be magát.Amiket leirtál intézkedéseket a minőség javítás érdekében az oké meg azt is aláirom hogy a dobozon is sok mulik de a hangszoron legalább anyi mulik mint a dobozon.Egyébként szép a dobozod kivitele királyab hangszorot is megérdemelne.
(#) lobbooo válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

A hangszórót illetöen,egyszerű a magyarázat,a pénz szűke döntött,és az olcsók közül a jobbat tartottam meg,talán jövőre vagy utána meg lessz a komolyabb szett,de azért az árához képest,meglepett amit ebben a dobozban produkált.Amúgy kössz a jó pontot.
(#) Kovidivi válasza fongab hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Hello!
A "melegedős" szót csak átvitt értelemben értettem.
Más:
Ezek az ic-k nagyon jó kimeneti rövidzárvédelemmel vannak megáldva.tegnap buliban az egyik kábel bezárlatosodott,és csak azt hallottuk, hogy nem szól,hanem csak nyöszörög.(de kb. 10percet ment így ,mire észrevettük...). rövidzárat megszüntettük, újra rá a hangfal,és mintha semmi sem történt volna...nagyon durva volt... Nagyon ügyes kis gyártmány ez...nemtom,mit csinálna egy bármely más erősítő védelem nélkül (valószínűleg tartom a robbanást...). Úgyhogy tesz sikerült, 90%-on kihajtva torzítás nélkül muzsikált az ic egész este, rövidzárat kibírta, és alig melegedett (ventivel megfejelve nem is csoda). Ez megérdemel egy dícséretet az ic gyártójának!
(#) fongab válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Én nekem is az a véleményem, hogy nagyon eltalált IC.
Az első kísérleteim, amikor voltak, +/- 45V kezdtem melegedett 27V –ig vissza tudtam menni feszbe, amikor, a kimenet csúcsait, kezdte vágni. Most ha készül belőle, 30-35V között kap feszt.
Rövid zárat nem próbáltam, és kerülőm is. Ha másnak készítek, a kimenetre rakok 2ohmos ellenállást. Így ha rövidre zárják, még mindig van esélye a IC-nek.

Gratulálok és további jó zene hallgatást.
üdv.
(#) Kovidivi válasza fongab hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

ez a 2 ohm jó ötlet.lehet használni fogom!köszi!
Neked is jó zenehallgatást
(#) lgyk válasza fongab hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Az ötlet önmagában jó, de elég sok áram fog normál üzem közben átmenni az ellenálláson, még egy 5W-os is bőven kevés oda... Szerintem egy rövidzárvédett ICt felesleges tovább védeni.
(#) MarcoH hozzászólása Aug 11, 2007 /

Hi!
A külföldi fórumokat olvasva és személyes tapasztalat alapján elmondhatom, h. nem mindenkinek volt ilyen szerencséje a beépített védelemmel. Tűz, olvadás, robbanás ... és még megannyi finomság a dobozban ....
Érdekes továbbá, hogy a 7294 estében még teljes rövidzárvédelemről beszélnek, 7294S és 7293 esetében csak rövidzárvédelem, ha nincs bemenő jel %%SHORT CIRCUIT PROTECTED (WITH NO INPUT SIGNAL APPLIED) %% van feltűntetve. Mivel nagyon hasonló a felépítésük, sztem a TDA 7294 -nél csupán a kisebb feszültség miatt él teljeskörű védelem, persze már amikor. Nagyon vegyesek a tapasztalatok: van amelyik túléli, van amelyik nem. Általában, ha kisebb fesz -en megy, akkor nincs gond a védelemmel. (+-25V -on 2* 7294 hídban --> OK)
Üdv.: MarcoH
(#) fongab válasza lgyk hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Azt nem mondta senki hogy 0,125W-os
2ohm/50W hűtőbordára csavarozva. vagy 2*1ohm/20W, vagy 2*4ohm/15W ami van.
4ohmos még válogatom is, hogy a lehető, legegyformább, legyen.
A másik beállítom, hogy ~5A -nál kapcsolja ki a erősítőt. Így a hangszóró, és a erősítő, is védve van.
üdv.
(#) Gál Norbert hozzászólása Aug 12, 2007 /

Nah kicseréltem az elégett ICt, és még talláltam egy csomó hibát a panelon

kipróbáltam így h a standby ellenáálast kivettem, és hagszóróra kotottem aztán potn ezta mute val is és 1 mV feszt se mértem, a TDA se melegedett, és hangszórón se jött ki semmi :yes: .

De amikor visszaraktam az ellenállásokat pont ezt produkállta . Aztán raktam oda párhuzamosna 10k ellenállást (2x1db), de így se ment megmértem -0.1mV mérek ott. Mi lehet a baja? mit tegyek?
(#) Gery válasza Gál Norbert hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Én mikor gyanígy elakadtam a tda-mal mert hibákat találtam a panelon, nem vacakoltam csináltam egy másik panelt, de azt már nagy odafigyeléssel és profin

nekem ez mar a második...
(#) Zso136L válasza Gál Norbert hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Látom szenvedsz ezzel az erölködövel rendesen..
ajánlok pár linket szerintem elöször érdemesebb lenne megépítened ilyen előregyártott modon...
TDA7294V kitt
vagy még érdemes itt is körülnézned : 100W IC-vel 2200 Mono TDA7294 IC
Én elsőnek ilyeneken gondolkodom már volt szerencsém ilyen épitőkészletekkel(nem erölködő) és eddig mindig csak sikerélmény volt.
Bár most vettem észre ezt, lehet ezt csinálom majd meg : TDA7293V
Melyiket ajánljátok ?? TDA 7293V vagy TDA 7294 V ???
(#) Gál Norbert válasza Zso136L hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

hát ja szenvedek rendesen....

megoldottam az ekoző problémám, kontakthiba volt az a 2ellenállás ami a mute stand byért felelős nemkapott áramot, hogy erre csak most jöttem rá

De most meg a kimeneten -28Vt egyenfeszt mérek most nézem átt a kondenzátorokat hogy helyes polaritással vannak-e bekötve. Esetleg nicns valakinek ötlete, hogy hol keressem a hibát?
(#) fongab válasza Gál Norbert hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

nézd meg a IC 3. lábát, 0mV?
Ha nem akkor ~- 1V mert akkor jogos a kimeneten a -28V. Vagy a IC 2.lába +1V.
(#) Kovidivi válasza Zso136L hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Hello!
A kettő között a legfőbb különbség a max tápfeszültségben van. 7294 max +-40volt, 7293 max +-50volt. A 7293 tartalmaz egy clip jelzőt, így egy leddel már meg is van oldva a torzítás kijelzése, plusz nagyobb teljesítmény leadására képes, viszont itt szegeden (szinte) beszerezhetetlen (ez csak számomra volt fontos...). hqvideoban 965ft, a tda7294 pedig 831ft. sztem ilyen kis árkülönbség nem számít. nekem egyértelműen a 7293 a nyerő. természetesen te döntesz.
(#) MarcoH válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Hi! Ajánlom: Elektroart
TDA7293: bruttó 790Ft
TDA7294: br. 749Ft
A választás így sztem még egyszerűbb lesz !
üdv.: MarcoH

lemértem....

3.láb -7.9V
2.láb -1.15V

Ez mire utal? A szűrő vagy az erőlködő a rossz?
(#) Kovidivi válasza MarcoH hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

én hqvideo-ban néztem. nemigaz! szegeden az ic 1230Ft, elektroartban pedig 750Ft. öregem!hogy ezek mekkora százalékkal dolgozhatnak...nemigaz!és még lenézőek is! Ezekután biztos,hogy új boltot kell keresni
(#) fongab válasza Gál Norbert hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

A (99200) HSZ alapján építed?
Ha igen, forraszd ki U1C 1 lábáról a 10µF kondi + lábát. Majd mérd meg a kimenetet. Ha 0-20mV akkor előző fokozattal van a probléma. Esetleg köss rá, jel forrást. A 10uF+felére megszólal, vagy nem.
Ha nem az alapján, építed. Akkor melyik, rajzot, kell néznem?
Következő: »»   17 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem