Fórum témák
» Több friss téma |
Háát..........ebből nem látom, mitől éghetett meg. De ha meg van szakadva, akkor általában lefelé ki lehet húzni a porcelánból a vezetéket. Mégegyszer kérdem, indítási próbánál hallod a gázt jönni?Ha igen, és nagyon-nagyon bátor vagy, tehetsz egy próbát. Fogsz egy jó hosszú gáztöltésű gázgyújtót, azt égve bedugod az eletróda mellé, és indítod a kazánt.
Közben meg jól félreállsz, nehogy levigye a bajszod, ha kilángol............ No, ha egyébként jó a kazánod, akkor égvemarad. De csak felszerelt előlappal használd, mert ha esetleg szét van csúszva a függőleges turbócsöved, akkor levett előlappal meg tudod olvasztani a műanyag kivezetést............
Begyulladt, megy a fűtés, úgy néz ki, akkor a gyújtó lesz a baja. Csak azt nem tudom még, hogy az mitől égett el. Mindegy. A Békés megyei kazánszerelőknek, meg tartok egy továbbképzést, ha egyszer ráérek...
Köszönöm a segítséget, így legalább fel tudom most fűteni a lakást, meg talán tudok meleg vízbe fürdeni! Az ünnepek után, meg kicseréljük a gyújtót. Még egyszer köszönöm, további kellemes ünnepeket és boldog új évet mindenkinek!
Nincs dugulás a fűtési körödben? Azért lehet , hogy hamar lekapcsol, mert eléri a hőfokot, és nincs ami elvigye a hőt- szerintem. Van beépítve iszapleválasztó, szűrő? Vagy a kazánodban van ilyen gyárilag beépítve? Szivattyúd elég vizet szállít?
No, kezdjük a közepén:
tehát soha, semmilyen gázkészüléket nem szabad házilag javítani. Viszont szabad országban élünk, ezért a kerítésen belül azt teszel a kazánoddal, amit mersz. Erről szól ez a fórum. De azt nem írtad, hogy a kazánodnak mi a keresztneve, mert teljesen különböző okai lehetnek a hibájának.
Elzárod a kazán alatt az előre menő és a visszatérő ágat.
Megnyitod a biztonsági szelepet és a kazánból kifolyatod. Utána felpumpálod (0,8 - 1,0 barra) a tartályt és ráengeded a vizet, s visszanyitod a csapokat.
NEM JÓ ÖTLET, OLYAN TANÁCSOT ADNI, AMI NEM HOZZÁ ÉRTŐ KEZÉBEN GONDOT OKOZHAT!
Idézet mástól is: No, kezdjük a közepén: tehát soha, semmilyen gázkészüléket nem szabad házilag javítani. Viszont szabad országban élünk, ezért a kerítésen belül azt teszel a kazánoddal, amit mersz. Erről szól ez a fórum
A biztonsági szelepek megnyitásakor probléma szokott lenni, hogy a vízkőlerakódás, iszap, stb miatt gyakran nem zár le rendesen. Erre megoldás az, ha csepeg, akkor hirtelen teljesen kinyitod a biztonsági szelepet, és kinyomatod belőle a trutyit.
Igen igazad van, de egy sima atmoszférikus kazán égőjének begyújtásakor nincs komoly kockázat szerintem.
Semmi gond egészen addig, amíg a gázszelep minimum csavarja nincs betekerve és 10-12 mbarral gyújt be!
Képzeld el mekkorát szól!
Aláírom, hogy te jobban értesz hozzá, de a PAULY által küldött kép alapján nem láttam semmi kockázatot.
Bakker mi a * nem fűt maxigázon mikor totál kifogyott a melegvíz? Eddig legalább ez nem volt! 2 perc alatt újra volt víz!!!
Azt akarod mondani, kihűlt tárolónál 2 perc alatt teljesen felfűtött? Kész melegvíznél pedig 1-3 perc alatt kifogy a tárolóból? ha ez így van, szedd szét a tartály peremét szerintem.
Ok, csak "okvetetlenkedtem"!
S próbáltam megosztani tapasztalataimat!
Ez így volt mostanáig, annyi vátozás történt, hogy 10perc lett a felfűtés, mert a lángmoduláció közepes fokozaton megy csak. Már szét * az ideg!!
Nem is azért mondom, sőt, köszönöm a segítő választ- egy tapasztaltabb szakitól, mert a jó pap is......
Ne fogd vissza magad később sem!
Mennyi volt eddig a felfűtés? Kevesebb? Ha nem megy a fűtési köröd felé is a kazán által termelt meleg ( miközben termeli a meleg vizet) akkor szerintem a tárolód hőcserélője, szifona környékén van a hiba
ha a lángmodulációd csak fél lángon megy, akkor ez azt jelenti, a kazánod által megtermelt hőt, nincs hová neki leadni, ezért leszabályoz. Ellenőrizni kéne a hőcserélőt- szerintem.
Biztosan nem megy a fűtés felé a melegvíz. Próbából átállítottam a kazánt nyári üzemmódra, valamont a hidraulikus váltó előtt elzártam a fűtéscsapokat is úgyhogy így szerintem az általatok gyanított hiba nem fordulhat elő.
A kazán most ezt csinálja: Megnyitom csutkó melegvizet, 50mp után begyújt kb 10mp-re maxigázon, majd visszaáll kb közepesre. 3 perc alatt tök hideg a víz a láng lejjebb megy 30-40%-ra és fűtöget. Elzárom a csapot, 10 perc alatt felfűt és leáll. Majd kb 1 perc múlva begyújt és maxigázon megy 20mp-t és újra leáll. Na ekkor van újra vizem. Egy hete ugyanez max 3 perc volt.
Vagy ha nagy távlatokban a kályhától indulnék el, akkor váltószelepnél nincs-e lerakódás ami az áramlási mennyiséget csökkentené, dugulás, a hozzá kapcsolódó csővezetékeknél ugyan ez, majd ahogy mondtam a hőcserélő, szifon, ntc hüvely. Még mindig nem írtad meg, hol lakszm hátha a fórumozók közül valaki tudna neked fizikailag is segíteni, ha már a te szervizesed basz.. megmozdítani a seg...t!
Győrtől 21 km.
Holnap leszedem a tároló tetejét és belefotózok. Délelőtt lesz itt vki?
Mi a helyzet a fűtéseddel? Gyorsan, jól fűt, mert ha az sem tuti, akkor az is probléma lehet? Ellenőrizd a fűtési kazán szűrődet, lehet az is el van tömődve.
Én nagy valószínűséggel , délután tuti leszek- bár ebben a kazánban csak elméletben vagyok otthon.
Addig nézd át a "toro"által küldött pdf 87. oldalát
nem tudom, hogy van-e, de esélyes, mert a padlófűtés néhol nem megy. Viszont most elindult a fűtés, előtte jópár percre le volt kapcsolva, majd kapott egy reset-et és azóta megy, viszont tegnap este ugyanezt csinálta.
Abban tudtok tanácsot adni, hogy egy fűtési rendszer tisztítása/szabályozása mennyibe fáj kb?
Próbáld meg ezzel. Ez egy jó anyag és hatásos.
Az ára 1/2 liter kb. 7.000.-Ft.
Tégy fel pár képet a rendszeredről, hogy tanácsot lehessen adni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |