Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 84
(#) Attis 79 hozzászólása Dec 17, 2011 /

Szép napot mindenkinek...
Van egy LG DVD LH-T 551 TB házimozi rendszerem és nem igazán akarja olvasni a lemezeket. Próbáltam minden fajta lemezzel(dvd/cd) Különböző formátumokat is,van hogy fel ismeri a lemezt,de van hogy nem.Amit el is fogad(olvas)az akadozva játssza le sajnos,és nagyon idegesítő.Van tisztító lemezem is amivel próbáltam a lencsét tisztítani de nem volt változás,de utána szétkaptam és fültisztítóval is óvatosan tisztítottam de így sincs semmi változás.Kérdés az hogy mit kellene tegyek hogy megfelelően olvassa a lemezeket?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) McDeath válasza Attis 79 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szia!
Ha van valamilyen szilikon spray-d, esetleg WD40, akkor fújd be a síneket amin a fej csúszkál, de csak a síneket! Esetek 90%-ában segíteni szokott... (fogaskerekeknek is adhatsz egy kicsi szilikont/WD40-et.)
Üdv McDeath
(#) McDeath hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok!
Kaptam egy Orion DVD 4200HC DVD lejátszót. A lemezeket fel sem pörgeti, és a motorvezérlő körül lévő tranzisztor/FET nagyon melegszik, valamint a fő processzor is. Tippem annyi lenne, hogy a motorvezérlő tranzisztor/FET megadta magát és zárlatba ment. A műanyag csatlakozó, ami közvetlen mellette van meg van barnulva. Szerintetek is ez adta meg magát vagy esetleg a Fő prociba ment valami gallyra? a kis 3 lábú állatka neve: BR8550.
Üdv McDeath
(#) Attis 79 válasza McDeath hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Köszönöm a tippet megpróbálom
(#) CHZ válasza McDeath hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Motor hibára gondolok, vezérlő melegedését ez okozhatja, de a meghibásodását is.
(#) McDeath válasza CHZ hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Szia köszönöm a választ. A motort ellenőriztem és az forog 5V-os feszültségnél mit félőrült. Ha lehúzom a panelről a motort, akkor is melegedik az IC ugyan olyan vehemenciával, mint ha rajta lenne a motor. (Nem tudom hogy mi a BR8550D, mert hiába kerestem nem találtam adatot róla. BR550D = IC )
(#) zecx hozzászólása Dec 23, 2011 /

Hali egy Millenium mn9607 ről van szó,hiba bedugom felvilan a kis piros táp jelzés kb2 sec és kialszik.Van valakinek ötlete?
(#) csoki18 hozzászólása Dec 25, 2011 /

Sziasztok! Van egy Universum dvd-dr 3021 típusú házimozim.Nemrég jelentkezett nála egy olyan probléma,hogy a lemez berakása után nem pörgeti fel azt,csak mindkét irányba mozdít rajz 2-3 mm-t.A lézer tökéletesen működik mert ki lett próbálva,arra viszont nem jövök rá ,hogy mért nem pörgeti fel próbáltam motorcserét de ugyan ez. Annyit észre vetettem,hogy a rajta lévő IC ( M63022 ) nagyon melegszik. Szeretném ha valaki tudna ötletet h miként lehetne orvosolni ezt az olvasó részt nem tudom cserélni mert IDE-kábellal csatlakozik az alaplaphoz. Ha netalántán valaki tudna egy ilyen olvasót akkor az érdekelne (természetesen ha működik).A segítséget előre is köszönöm.
(#) davidtari hozzászólása Dec 26, 2011 /

sziasztok

egy pár napja történt hogy a dvd lejátszóm csak úgy megnémult, mi lehet a baja?
(#) Gafly válasza davidtari hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Legvalószínűbb oka az lehet hogy elromlott. Legalábbis a rendelkezésre álló információk alapján ezt tartom a leginkább valószínűnek
Egyébként milyen készülék?
Be van dugva minden rendesen?
Világít?
Zörög?
Garanciás?
(#) csoki18 válasza csoki18 hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

senki semmi ötlet?
(#) zeck1 hozzászólása Jan 8, 2012 /

Szasztok millenium dvd bedugom kiss piros led felvillan de ki is alszik,be nem kapcsol valakinek ötlete
(#) CHZ válasza zeck1 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Elsőre.. táp, elkok.
(#) zeck1 hozzászólása Jan 11, 2012 /

Helló egy millenium(MN9607)-el van problémám.
Semi vizuális hiba nem található,ha bedugom a fesz jelző led felvillan de ki is alszik,egyszer szétkaptam át tisztítottam megigazgattam a kondikat mert egymásba dőltek utána egy darabig ment.
(#) zeck1 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Volt egy megérzésem mert a panelről a előlapot,le csatlakoztattam,és az összes kimentetett,és vezérelt tett.
De sajna nincs rajzom na meg elégé süket vagyok hozzá,szóval ki indulás híján nem vágom hol kezdjem a hiba feltárást a táp panelon
(#) tallerkrisztian hozzászólása Jan 18, 2012 /

Üdv. Mindenkinek!

Áldozat egy Roadstar DVD 5115 PSPK elvileg mindenhová eljut a fesz., de mégis kómában van az egész!!

Kérdés:

1. A FET -nél a GND -n szabad feszültségnek mutatkoznia?
2. Ha a kijelző felé elvben eljut a fesz. akkor mi lehet az oka, hogy mégis "vak"?
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Módosítanám az elöbbi kérdésemet A FET az tárgytalan.

A LED panel működése egy dvd lejátszó esetében szoftveres vagy csak megfelelő feszültség kell hozzá?
(#) tallerkrisztian hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok!

Az dvd lejátszónk nem akar menni Neve: Roadstar DVD-5115 PSPK egyenlőre nincs lijelző se. Mit javasoltok. Trafó jó meg néhány alkatrészt már cseréltem. A TV érzékeli
(#) Bogyoo89 hozzászólása Jan 23, 2012 /

Sziasztok van egy Sevic sbl0203mp4-es dvd lejátszóm kocsiba most cseréltem haverral de egyszerűen problémám akadt a bekötéssel a használati útutatóbol néztem ki a bekötést és kiderült hogy teljesen fordított a fel állás a csatlakozon és valószínűleg a hangszóró kiment kapott +12v multi méterrel rá mértem de ebben nem vagyok eléggé tájékozott a zárlat kereső részével kerestem a testet volt ahol simán 1est írt kide valahova 4.3 írt ki az mitől van, meg találtam a testet rajta meg sztem a pozítív is meg van mert ha adok neki - is és + is akkor világít a bekapcs gomb de nem akar bekapcsolni ez mitől lehet? valaki segítsen köszönöm
(#) kadarist válasza Bogyoo89 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Szia!
Egyszerű, mert a piros-sárga az akku pozitív. a fekete a test (negatív).Bővebben: Link
(#) Bogyoo89 hozzászólása Jan 23, 2012 /

Szia ez mind oké lenne de nincs meg hozzá a csatlakozó:S és azé kell méregetni ennyi van számítógép táp csatlakozója jó bele....

sevic1.jpg

(#) Lalle hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok
Van egy philips dvp-630-as dvd lejátszó hibajelenség
eleinte 4 évig ment egyfolytában, majd gondolt egyet
és csak úgy volt hajlandó beolvasni ha picit megemeltem a lemezt ez motor hibára utal volt csere, de nem oldódott meg most ott tart, hogy be sem indul.
mi lehet az oka?
(#) wolly62 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Nos az elsö ránézésre "véletlenül nem keverted össze a szines csikokat valahogy nekem nem paszol ".

Amugy gyönyörüek a képek dicséretes....
(#) Bogyoo89 hozzászólása Jan 29, 2012 /

köszönöm megoldottam hát a kapcsolási rajznak köze nincs hozzá ami a lejátszón van neki ültem multival és kimértem egy kis türelemre volt csak szükség már be is van kötve
(#) tallerkrisztian hozzászólása Jan 29, 2012 /

Sziasztok!

Az dvd lejátszónk nem akar menni Neve: Roadstar DVD-5115 PSPK egyenlőre nincs lijelző se. Mit javasoltok. Trafó jó meg néhány alkatrészt már cseréltem. A TV érzékeli (SERVICE MANUAL mellékelve)

Ez már a nem tudom hányadik című fórum, hiába keresek rá a megfelelőre ott nem kapok választ! De ha meg nem jó fórumban írok akkor vagy áthelyezik amivel nincs gondom, de nem találom, hogy hová, rosszabbik, hogy esetleg törlik és várom az indokot, de nincs az se.
(#) CHZ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Kérdésed megfogalmazása nem igazán teszi lehetővé a segítséget. Így csak azt tudom javasolni, hogy méregess a táp panelen, csatiknál általában feltüntetik a feszültségeket, ezeket ellenőrizd. Elkok, félvezetők átvizsgálása is javasolt.
(#) tallerkrisztian válasza CHZ hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Mennyire tartod elképzelhetőnek, hogy esetleg csak az elhasználódott öregedett elkók miatt állt le?
(#) Bicajos válasza dbjoex hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Hali. Ugyanez a hiba jelentkezett nálam is ugyanezzel a készülékkel. Az előzmény talán, hogy hónapokig nem volt áram alá helyezve. azt tapasztaltam hogy a Zoran proci rendellenesen meleg. de minden fesz jó volt. Próbaként megpróbáltam a hálózati vezetéket gyorsan egymás után
bedugni, és kihúzni kb. az ötödik bedugásra elindult, utána reagált a távirányítóra és lejátszotta a lemezeket.
(#) CHZ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Nagyon elképzelhetőnek tartom...
(#) tallerkrisztian válasza CHZ hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Ha nézted a mellékelt kapcsolási rajzot akkor kérdezném tőled, hogy az alapján az IC3 - IC6 TDA7269A ha csak az egyik vagy netán mind a 4 rossz vagy döglőfélben beleszóhatnak azok is a működésbe?

Mi az amit mindenképp nézzek rajta?
Következő: »»   50 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem