Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 83
(#) mc-4 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia!

Nem kell szét szedni, van rajta antenna csatlakoztatási lehetőség.

Köszi a választ!
(#) waterbear hozzászólása Dec 16, 2011 /

Sziasztok!

Van egy ilyen Access point-om, és kb 500 m-re van egy hot point. Milyen antennát javasoltok hozzá, hogy el tudjam érni?
(#) kadarist válasza waterbear hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Szia!
Egy 18 elemes Yagi antenna megfelel erre a célra.
(#) waterbear válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Köszi! Valami egyszerűbbre gondoltam, amit otthon is tudok kivitelezni...
(#) kadarist válasza waterbear hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Csinálj konzervdoboz-antennát. Bővebben: Link
(#) waterbear válasza kadarist hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Biquadot készítettem, jó is lett, csak az access pointtal van mostmár gondom, ahol csatlakozhatnék, ott nem ismeri fel az "SSID"-t és emiatt nem megy... Ötlet valakinek?
(#) csernusgyurma hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok!

A kérdésem a következő: Adott egy kódolatlan wifi jel, amit épen csak tudok laptoppal fogni, mit ajánlotok mivel tudok nagyobb nyereséget elérni.
(#) zolika60 válasza csernusgyurma hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Én csak simán az ablakpárkányra tettem a notit, most is innen írok.
(#) Bela545334 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Sziasztok,vettem egy yagit a neten.
Egy rakás sz*r az egész.Levettem a műanyagot,van benne két rézlemez,csavarral rögzítve.-ez a dipól-!!!!
Az egyik lemezhez a fémharisnya,a másikhoz a kábel közepe van hozzáforrasztva,valamint egy nagyon vékony árnyékolt kábel,kb 5 centi hosszú,és az egyik vége szabadon lóg-bele a semmibe-,a másik fele pedig szintén a harisnyához,valamint a kábelközéphez forrasztva.Ez az
Egy kis darab rézdrót beforrasztásával csináltam egy rendes dipólhurkot,meg is lett az eredménye,nagyon jó lett.
Kis kísérlet szinten,készítettem hozzá egy baluntrafót is,ekkor rosszabb lett.
Annó,valamikor úgy tanultam,hogy a dipól 240 ohm-os,és kell neki egy impedanciatafó.Vagy ekkora frekire már nem?Kérek egy kis segítséget a yagisoktól,légyszi!!!
(#) Bela545334 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Vagy csak én ba*ztam rá,vagy ez egy selejtes széria,nem tudom,de mást vártam tőle.Egy TL-WN722-es em van,a gyári-állítólag-5Dbi-es antennájával 6 Ap-t fogott,átalakítás után pedig ÖTVENKETTŐT!!!,persze pásztázni kellett vele,mindkét poláron.
Ha valaki más is megjárta egy ilyennel,szívesen megosztom vele a"javítás"mikéntjét,de addig nem akarom,míg egy a témában jártasabb amatőr ki nem képez engem is.
RP-SMA csatis,50 Ohm-os.Akkor kell-e neki a baluntrafó,vagy nem?
(#) ny.mate hozzászólása Dec 27, 2011 /

quad vagy helical antennát ajánlom. a helical körpolarizációban a quad meg vizszinter v fügőlegesen sukároz v vesz . a koax legyen Zg=50 ohmos és mimél rövidebb de jó minőségű quadnál ne feletsétek el az illesztést.
(#) ny.mate hozzászólása Dec 27, 2011 /

impedancia trafó mindenképpen kell, de figyelni kell arra hogy ekkora frekin akár a rossz szögben álló koax ronthat sztem a balun méretezése . a koax hossza benne hullámhossz/2*k a k a rövidülési tényező (kb.0,7)
(#) szasa5 hozzászólása Dec 28, 2011 /

Üdv mindenkinek: Érdeklődnék a Biquad antenna elkészítéséhez PCB kell vagy más anyag is megfelel?
(#) SKY válasza szasa5 hozzászólására (») Dec 28, 2011 / 1

Hello!
Én készítettem több dualbiquadot is, ezek közül a legjobb az volt, ahol a sugárzóelem tömör rézdrótból volt hajtogatva és kicsit a wifi frekvencia alatti frekvenciára sikeredett. Ettől lemaradva következik 1-3dB-el az a verzió, ahol nyákból készült a sugárzóelem pontosabban méretezve, ez még akkor is rosszabb maradt, mikor rézdrótot forrasztottam még a nyákra a sugárzóelem megvastagításához, viszont ez nem megy olyan könnyen tönkre. A reflektor mindegyiknél alu lap.
(#) minicooper hozzászólása Dec 28, 2011 /

Hali mindenki nem tudtok egyszerű ötleteket vagy praktikákat hogyan növelhetném meg a Routerem jelének erejét?
(#) Jeffrey hozzászólása Dec 28, 2011 / 1

vásárolnék egy KASENS 6000mW 802.11b/g/n 150Mbps
wifi vevőt. milyen antennát javasoltok hozzá esetleg valaki már készített ilyen készülékhez? Erősítő gondolom nem szükséges hozzá. A termék: http://www.dealextreme.com/p/kasens-6000mw-802-11b-g-n-150mbps-wifi...112223
(#) eSDi válasza Jeffrey hozzászólására (») Dec 28, 2011 / 1

Üdv!

Ehhez szerintem már ne köss irányított antennát, mert nagyon koncentrált lesz az erőtér. Ami bele kerül a sugárzási szögbe, az károsodhat! Legyen az élő szervezet, vagy valami elektronikus eszköz.
Ez a kütyü 6W kimenő teljesítményű és egy 60dBi nyereségű körsugárzó antenna van hozzá, ami bőven túltesz az elegendő fogalmán. Ráadásul nálunk nem is engedélyezett ekkora teljesítmény! Azt sem tartom kizártnak, hogy a környékeden sok WiFi eszköz jelét elnyomná.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Jeffrey hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Szerintem elírták a 6W-ot is, meg a 60 dBi-t is. Pont egy-egy nullával. Továbbá gyanúsan olcsó...
(#) eSDi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Mivel kínai cucc, szerintem nem elírás, hanem szimpla blöff. A gyártó weboldalán sem találtam meg ezt a típust, tehát simán lehet hamisítvány is. Tényleg nagyon olcsó...
(#) (Felhasználó 46585) válasza eSDi hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Blöff... és sajnos lesz aki bedől neki.
(#) Jeffrey válasza eSDi hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Lehet hogy kínai, de már szinte minden ott készül. Ráadásul rengetegen vásárolták az elődjét több forumon is megtaláltam még a youtube-on is vannak róla videók. Így néz ki: http://www.vatera.hu/szamitastechnika/pc_asztali_szamitogep_alkatre...0.html
(#) Jeffrey válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Nem hinném, hogy kamu mivel rengeteg videót készítettek róla a youtube-on valamint az e-bay-en is hozzá lehet jutni http://anuncios.ebay.es/compraventa/adaptador-usb-wifi-kasens-6000m...730598 Az elődjét megvásároltam igaz az csak 2000mW-os de ha megérkezik írok tapasztalatokat.
http://www.vatera.hu/szamitastechnika/pc_asztali_szamitogep_alkatre...0.html
(#) Jeffrey válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Ha igazad van akkor sajnos ebbe belefutottam mivel már megrendeltem a Vateráról Rengeteg oldalon árulják azért gondoltam, hogy nem kamu. A leírásnál már mW-t ír csak a címben szerepel a MW.
(#) eSDi válasza Jeffrey hozzászólására (») Dec 29, 2011 / 2

Akkor számoljunk...
A kütyü 6W-ot tol ki, az antenna 60dBi nyereségű. Ebből az EIRP 5999996.541W-ra jön ki. Majdnem 6MW effektív kimenő teljesítmény , úgy, hogy nem számoltam bele a kábel csillapítását...
Ha egy irányított antenna elé állnál ilyen teljesítmény mellett, akkor megfőlnél a saját levedben mint egy rák pár másodperc alatt...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Jeffrey hozzászólására (») Dec 29, 2011 / 2

Még a 2 W-is nehezen hihető, ennyi pénzért. A másik, hogy 60 dBi nyeresége egy óriási parabolának van, de nem egy körsugárzónak. Nem lehet, hogy a 60-as szám után cm-t akartak írni? Ez viszont hosszmérték...
Ezektől eltekintve, akár jó is lehet, legfeljebb teszel rá egy rendes irányított antennát és elfog menni akár néhány km-ig is.
(#) eSDi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 29, 2011 / 1

Utána számoltam, ha a kimenő teljesítmény szabvány 100mW, az antenna pedig 18dBi nyereségű, ez még a méretéből ok is, akkor az EIRP 6W-ra jön ki. Ami így reális, csak úgy néz ki, hogy az adatlap van jól "megmarketingolva"...
(#) szasa5 hozzászólása Dec 29, 2011 /

Tudja valaki,hogy a mikradigital wireless cable /DSLRouter be hogy kell bekötni egy másik antenna csatlakozott??
(#) eSDi válasza szasa5 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Üdv!
Mi a típusszáma? És miért szeretnél egy másik csatit berakni?
(#) Bela545334 válasza ny.mate hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Ezek szerint,ha jól számolgattam,akkor a hurok hossza kb.135 mm hosszú.Ez reális lehet?
(#) Bela545334 válasza Bela545334 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Arra is gondoltam,hogy egy kicsi,gyári-ilyeneket adnak a megvásárolt cuccokhoz-miniantennát szétszedek,és bepróbálom a dipólus helyére,hisz ez elvileg 50 Ohm-os.Működne szerinted?
Következő: »»   39 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem