Fórum témák
» Több friss téma |
A kijelző tudtommal a kimenő jelet méri...
Bizony, a kijelző a kimenőteljesítményt méri!
Rendben, köszönöm! Átmértem az erősítőt és úgy néz ki, hogy az égett végfok foglalata is rendben van, csak kontakt hiba miatt nem szólt. Ha minden igaz a végfok átépítése után működni fog!
![]()
Szia! Én úgy szoktam az ijen problémákat orvosolni,hogy injekciós fecskendőbe fel szivok 1 kis műszer olajat,felteszem a tűt is,és 1 kicsit nyomok a kapcsolókba.Nem tudom kinek-hogy,de nekem ez mindig beválik.A kontaktsprét hanyagolom.Rengeteg Videoton erősitőt meg javitottam ezzel a módszerrel,és semmi baj velük.De javitani is szoktam a végfok részét is.Ha gondod van irj.Üdv:
Szia! Ha tudsz segíteni akkor olyan kérdésem lenne, hogy az imént , általam leírt módon leégetett végfokban mit cseréljek ki? Amit a kapcsolási rajz alapján láttam, hogy leéghetett azt kicseréltem, de a panel indításkor ismét elszált. Az a baj, hogy a panel elég ramaty állapotban van, és ha megint belenyúlok, és nem sikerül helyrehozni akkor használhatatlan lesz. Egy próbát még megérne, de tegnap már a legyártásán gondolkoztam !
![]()
szia! Ha gondolod küld el és meg javitom neked.Legutóbb ,1, APT100 BEAG végfokot javitottam meg,és nagyon megvan a tulaj elégedve a munkámmal.Sajnos a vidi végek elég kacifántosak,de lehet velük birni.Ha úgy gondolod hogy elküldöd,irj privibe.Üdv:
Mindenkinek! A Videoton EA-7386-s erösítő kapcsolási?rajzot kerestem. Mindenkinek köszönöm, már megkaptam. Így hát nem keresem.
Szia! Mi a gond vele?
Sziasztok!
Lehet ezt az erősítőt hidalni? Nekem itt van kéznél, de most csak egy sub erősítő kellene. Megoldható?
Szia!
Először is, ahhoz ellenütemben kellene megvezérelni a két végfokot, de én nem próbálkoznék vele. Hídban 4x akkora lenne a kimenő teljesítmény, de sem a tápegység, sem a végfokok nem ekkora teljesítményre vannak méretezve. Füstgépnek elmenne...
Üdv mindenkinek!
Az erősítőm egyik oldala kb fele hangerővel szól. A végfokpanelen kicseréltem az összes tranzisztort,hibás diódát és ellenállásokat.Jelenség maradt.Megcseréltem az alaplapon a modulokat,ugyanaz a modul szól gyengébben,a kivezérlésjelző is kb 50%át mutatja a másik oldalhoz képest.Hálás lennék útmutatásért,kedvelem ezt az erősítőt. ![]()
Szia!
Gondolom a végtranyókat is kicserélted, ha nem ellenőrizd őket. Az ellenálláscseréknél lesz szerintem gond. Hasonlítsd össze a jó modul, a kapcsolási rajz és a rossz modul ellenállásainak értékét. Vigyázz a vidi rajzok gyakran hibásak. A tizedes vessző gyakran hiányzik, de találkoztam már olyan hibával is, hogy a végtranyók fordítva voltak rajzolva, összekötési pontok hiányoztak stb.. A jó modul legyen az etalon. Gyula
Szia!
Igen kicseréltem a végtranzisztorokat,sőt sikerült szereznem egy pár eredeti,már nem forgalmazott BD809-810-et.A diódák is eredeti N125-ös-ek,már ezt sem gyártják,nem is volt egyszerű rátalálnom.Az összes ellenállást megmértem,beazonosítottam.Lehetséges esetleg,hogy a kicserélt tranzisztorok között van gyárilag hibás????BC212,BC337-327, BD139-140???
A visszacsatoló ág ellenállásait mérd ki.
Sziasztok,
volna esetleg valakinek használható rajz az erősítőről? Köszi előre is.
Hello Laci!
Bemásoltál az erősítőről egy kapcs.rajzot.Megvan a teljes rajz esteleg??,és el tudnád küldeni???köszönöm
Szia! Az Elektrotanyán fenn van a teljes dokumentáció.
Küldtem PM-t, adj egy mailcímet, és a megy a rajz egyben, nagy felbontással.
sziasztok(!) a fenti e(r)ösítöhöz tud valaki d(b)ontott panelt(,) és trafót?
szia, nekem is szükségem lenne egyre, ha tudsz segíteni írj!
![]()
Helló mindenki! Volna egy 7386 S -em nekem is. Sajnos az egyik végfok modul füstöl mint a fene. Ha volna esetleg valakinek valami ötlete mi lehet a baj megköszönném. Mert jelen pillanatban végtranzisztorok és a huzal ellenállás ki lett cserélve ezen kívül találtunk még egy tranzisztort ami rossz volt. Miután a hibás alkatrészeket kicseréltük még mindig nem működik csak füstöl.
![]()
Szia! Ezzel a nyáktervvel könnyen kiválthatod a végfokot. Épp ilyen célra terveztem.
sziasztok van egy videoton EA-7386s-es végfokom az lenne vele a problémám hogy miután bekapcsolom ugye a VU-Meter világít meg minden .... De hiába dugok be akárhova bemenetet nem reagál semmire és világít egy piros led is,hangot ad de nagyon halk és kicsit torzít. Aki tudja a problémát az legyen szíves segíteni Köszi előre is
A végfokvédelem bekapcsolt, vagy mert a végfok szállt el, vagy mert a védelem....
Szia és akkor az miért van hogyha lehúzom a poti csatiját ugyanúgy szól tovább halkan. és ha phonora teszem meg átdugom akkor néha kiold a relé, elalszik a piros led és megy a VU-METER de ugyanúgy halkan mégjobban torzítva szól :S de ha ott a relé körül b@szogatom akkor néha kivillanik néha elalszik de a VU-METER továbbra is megy.
Sziasztok! Nekem is van egy ilyenem, szépen szól, csak a bal oldal egy ideig recseg-torzít, de ha felhangosítom, egy idő után elmúlik és szól szépen. Ha lentebb veszem a hangerőt, akkor újra elkezd egy idő után torzítani. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |