Fórum témák
» Több friss téma |
A kijelző tudtommal a kimenő jelet méri...
Bizony, a kijelző a kimenőteljesítményt méri!
Rendben, köszönöm! Átmértem az erősítőt és úgy néz ki, hogy az égett végfok foglalata is rendben van, csak kontakt hiba miatt nem szólt. Ha minden igaz a végfok átépítése után működni fog!
Szia! Én úgy szoktam az ijen problémákat orvosolni,hogy injekciós fecskendőbe fel szivok 1 kis műszer olajat,felteszem a tűt is,és 1 kicsit nyomok a kapcsolókba.Nem tudom kinek-hogy,de nekem ez mindig beválik.A kontaktsprét hanyagolom.Rengeteg Videoton erősitőt meg javitottam ezzel a módszerrel,és semmi baj velük.De javitani is szoktam a végfok részét is.Ha gondod van irj.Üdv:
Szia! Ha tudsz segíteni akkor olyan kérdésem lenne, hogy az imént , általam leírt módon leégetett végfokban mit cseréljek ki? Amit a kapcsolási rajz alapján láttam, hogy leéghetett azt kicseréltem, de a panel indításkor ismét elszált. Az a baj, hogy a panel elég ramaty állapotban van, és ha megint belenyúlok, és nem sikerül helyrehozni akkor használhatatlan lesz. Egy próbát még megérne, de tegnap már a legyártásán gondolkoztam !
szia! Ha gondolod küld el és meg javitom neked.Legutóbb ,1, APT100 BEAG végfokot javitottam meg,és nagyon megvan a tulaj elégedve a munkámmal.Sajnos a vidi végek elég kacifántosak,de lehet velük birni.Ha úgy gondolod hogy elküldöd,irj privibe.Üdv:
Mindenkinek! A Videoton EA-7386-s erösítő kapcsolási?rajzot kerestem. Mindenkinek köszönöm, már megkaptam. Így hát nem keresem.
Szia! Mi a gond vele?
Sziasztok!
Lehet ezt az erősítőt hidalni? Nekem itt van kéznél, de most csak egy sub erősítő kellene. Megoldható?
Szia!
Először is, ahhoz ellenütemben kellene megvezérelni a két végfokot, de én nem próbálkoznék vele. Hídban 4x akkora lenne a kimenő teljesítmény, de sem a tápegység, sem a végfokok nem ekkora teljesítményre vannak méretezve. Füstgépnek elmenne...
Üdv mindenkinek!
Az erősítőm egyik oldala kb fele hangerővel szól. A végfokpanelen kicseréltem az összes tranzisztort,hibás diódát és ellenállásokat.Jelenség maradt.Megcseréltem az alaplapon a modulokat,ugyanaz a modul szól gyengébben,a kivezérlésjelző is kb 50%át mutatja a másik oldalhoz képest.Hálás lennék útmutatásért,kedvelem ezt az erősítőt.
Szia!
Gondolom a végtranyókat is kicserélted, ha nem ellenőrizd őket. Az ellenálláscseréknél lesz szerintem gond. Hasonlítsd össze a jó modul, a kapcsolási rajz és a rossz modul ellenállásainak értékét. Vigyázz a vidi rajzok gyakran hibásak. A tizedes vessző gyakran hiányzik, de találkoztam már olyan hibával is, hogy a végtranyók fordítva voltak rajzolva, összekötési pontok hiányoztak stb.. A jó modul legyen az etalon. Gyula
Szia!
Igen kicseréltem a végtranzisztorokat,sőt sikerült szereznem egy pár eredeti,már nem forgalmazott BD809-810-et.A diódák is eredeti N125-ös-ek,már ezt sem gyártják,nem is volt egyszerű rátalálnom.Az összes ellenállást megmértem,beazonosítottam.Lehetséges esetleg,hogy a kicserélt tranzisztorok között van gyárilag hibás????BC212,BC337-327, BD139-140???
A visszacsatoló ág ellenállásait mérd ki.
Sziasztok,
volna esetleg valakinek használható rajz az erősítőről? Köszi előre is.
Hello Laci!
Bemásoltál az erősítőről egy kapcs.rajzot.Megvan a teljes rajz esteleg??,és el tudnád küldeni???köszönöm
Szia! Az Elektrotanyán fenn van a teljes dokumentáció.
Küldtem PM-t, adj egy mailcímet, és a megy a rajz egyben, nagy felbontással.
sziasztok(!) a fenti e(r)ösítöhöz tud valaki d(b)ontott panelt(,) és trafót?
szia, nekem is szükségem lenne egyre, ha tudsz segíteni írj!
Helló mindenki! Volna egy 7386 S -em nekem is. Sajnos az egyik végfok modul füstöl mint a fene. Ha volna esetleg valakinek valami ötlete mi lehet a baj megköszönném. Mert jelen pillanatban végtranzisztorok és a huzal ellenállás ki lett cserélve ezen kívül találtunk még egy tranzisztort ami rossz volt. Miután a hibás alkatrészeket kicseréltük még mindig nem működik csak füstöl. Tüzetesebb átvizsgálás után kiderült hogy még több ellenállás és más alkatrész vagy meghalt, vagy az értéke eltér az eredetitől. Nem volna valakinek esetleg egy komplett végfokpanel bontottan? Ha nincs a sem baj akkor megveszem hozzá az alkatrészeket, és újra felépítem a panelt. Végtarnyó nem kell, azt tudtam szerezni. Amúgy ha valakinek a gyári végfok kellene tudom ajánlani Conrad elektonikát,ott még kapható. Kb 400-450 Ft. Előre is köszönök minden segítséget
Szia! Ezzel a nyáktervvel könnyen kiválthatod a végfokot. Épp ilyen célra terveztem.
sziasztok van egy videoton EA-7386s-es végfokom az lenne vele a problémám hogy miután bekapcsolom ugye a VU-Meter világít meg minden .... De hiába dugok be akárhova bemenetet nem reagál semmire és világít egy piros led is,hangot ad de nagyon halk és kicsit torzít. Aki tudja a problémát az legyen szíves segíteni Köszi előre is
A végfokvédelem bekapcsolt, vagy mert a végfok szállt el, vagy mert a védelem....
Szia és akkor az miért van hogyha lehúzom a poti csatiját ugyanúgy szól tovább halkan. és ha phonora teszem meg átdugom akkor néha kiold a relé, elalszik a piros led és megy a VU-METER de ugyanúgy halkan mégjobban torzítva szól :S de ha ott a relé körül b@szogatom akkor néha kivillanik néha elalszik de a VU-METER továbbra is megy.
Sziasztok! Nekem is van egy ilyenem, szépen szól, csak a bal oldal egy ideig recseg-torzít, de ha felhangosítom, egy idő után elmúlik és szól szépen. Ha lentebb veszem a hangerőt, akkor újra elkezd egy idő után torzítani. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |