Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nyertél, tényleg az. Nem jutott semmi más könnyen megmunkálható ilyen formájú cucc eszembe. Csak nem tudtam szerezni feketében, ezért festenem kellett.
Nem jól fogalmaztam és kicsit félreértettétek a dolgot. Én úgy értettem, hogy a LED-eket mibe építem be. tubby eltalálta, kábelcsatornába.
Ötletes, Gratulálok! A Ledek Milyen színűek?
Lentről felfelé: 3 pont kék, 3 pont zöld, 2 pont narancs, 2 pont piros. Pontok alatt a 25 LED-ből álló csoportot értem.
Hm.. nemrossz ! Akkor gondolom lesz sok előtétellenálás számítás!
Kihasználtam az oldalon található segédprogit. Már a beépítés is megvan. Egy kicsit nagyon untam már valahol a háromszázadik LED környékén.
köbzoli: Van kétméteresem is. De az tranzisztoros és csak egy LED van egy ponton.
Lepipálni! Hm.. Hát nem is lenne rossz ötlet na ,de egy 2,25méter belmagasságú panel házba ! [OFF]
Egy kicsit azért sok Led kéne ahoz!
Na igen és a kábelcsatorna is maximum két méteres szálakban kapható.
Az a legkevesebb Flesz és reszelő a Sorjákhoz.
Amúgy a Ledeket hogyan rögzítetted a furatba ragasztottad vagy szimplán beleszorul a furatba?
Ötös fafúróval fúrtam meg a műanyagot, annak van hegye és nem tud elcsúszni. A LED nagyon nagyon kevéssel vastagabb, mint 5 mm ezért ha teljesen belenyomom beleszorul, elég nehéz kipattintani.
Hm.. Gondoltam én is úgy szoktam , szerintem az a legkézenfevőbb!
Sziasztok! Elkészült a dupla labortápom.. 2x30V 3A.Bővebben: Link
Szia!
Szép, precíz munka, gratula! :yes:
Valóban szép munka, elismerésem! (Jó látni az ilyen szép munkákat!)
Bemutatom a 2 keréken egyensúlyozó "robotom". A szabályzást még jócskán kell finomítani, de már látszik az alagút vége. >videó<
PIC18F4580 az agya, a szervókból a gyári elektronika kikerült, és sima pwm jelet kapnak egy L293D-n keresztül. A visszacsatolás egy analóg giroszkóp és egy analóg gyorsulás mérő (aki szeret forrasztani, ne hagyja ki...). A szofterben a kálmán filtert és a PID szabályzást innen vettem át, ez a 2 kódrészlet az alapja az egésznek.
Köszönöm az elismerést!
Még egy videó, sík felület helyett szőnyegen. A kerék be tud süppedni kicsit, így jóval stabilabb. Finoman meg is lehet lökni. Ha ideér valaha a kínai bluetooth modul, telefonról lehet majd távirányítani.
Üdv!
Szép munka. Azt lehet tudni hogy mennyi a tervezési, fejlesztési illetve az építési idő?
Összesen olyan 3 hónap volt, de minden nap nem ültem neki hibát keresni. Hogy melyik szakasz mennyi időbe telt, nem tudom megtippelni. Alapvetően a hardver nagyon egyszerű, az sok időt nem visz el. Jellemző hiba volt, hogy a szervó gyári elektronikája lassú, túl kicsi felbontással lehetett sebességet állítani, így a motorjait direktben a kontrollerem pwm-jével kellett kezelni. Hatalmas pufferek kellettek, hogy a rángatózó motor ne zavarja az analóg szenzorokat, stb. Mindenkinél más lesz a gond.
Inkább az idegen szoftver megértése, mértékegységek helyes átváltása volt sok idő (pl ha nekem a 180 fok az 3000 egység a gyorsulásmérőből visszaszámolva, akkor a giroszkóp 9,1mV/°/s jeléből adódó nyers adattal mit kezdjek, hogy az én mértékegységeim közt a fekete dobozként működő kálmán filterben értelme legyen). A fejlesztés 3/4-ed része a szoftver vagy a PID állítgatása (tippelgetése) volt.
Amit alkottál az egy segway alapja, milliós nagyságrendű az ára. Érdemes egy kiforrott gépet alkotnod.
Maga az ötlet jó. Én nem hiszek a segway-ben.
Emberi lustaságot ennyire fokozni már beteges. Látványnak vagy szórakoztatásnak kellene továbbfejleszteni. És főleg, hogy azt mondd: "Igen ezt én készítettem!"
Nekem is hasonló a véleményem, a segway jópofa dolog, de igazából nincs haszna. Hobbi fejlesztésnek pedig a motorok miatt elég drága, eladni meg szerintem képtelenség lenne egy házilag barkácsolt verziót.
A szórakoztatós vonalon elindulva a távoli jövőben lehet, hogy kap egy grafikus kijelzőt, amin "arckifejezései" lesznek, meg rövid hangparancsokra reagálhat, és máris kész a jópofa mikrokontroller temető
Sziasztok!
Ma megépítettem egy nagyon egyszerű, de annál pofásabb és hangulatos futófényt. YouTube A Picprojets honlapján találtam, ha más is meg szeretné építeni, ott megtalál mindent! És a múlt héten kész lett a Knight Rider villogóm is amit innen a fórumról építettem meg. YouTube Üdv mindenkinek!
Úgy látom a Knight Rider-t elfelejtetted tükrözni, de különben jó lett. :yes: Hoppá most látom az kétoldalas?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |