Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Eddig én is alkatrész lábat használtam, de az LCM3-nál elég hosszú átkötések vannak, nem lett volna esztétikus a gányolás. Gondoltam egyet és a tekercseléshez használt rézdrótból csináltam meg. Nem akarok nagyzolni, de * jól néz ki.
Az óta csak azt használom.
Az én értékrendemben is csak smd-nél van értelme a 0ohmos ellenállásnak.
Sziasztok !
Makrókat keresek Sp5-höz TTL 74xx és CMOS 40xx sorozathoz, link is segitene. Lehet PCB ÉS SCH változatban is. köszönettel gerenk
Sprint layouthoz PCB és SCH?? Nem értem...
Szia!
Erre gondoltam, a bal pcb a jobb sch ábrázolás, egyébként mindkettő .lmk kiterjesztésű.
Értem!
... és ebben mi a jó? Mert, hogy kapcsolási rajz készítéshez, tutira nem alkalmas. (Kalapáccsal is lehet kaszálni, de nem "olyan" a feeling...)
Egyetértek, nem ragaszkodom a rajzos ábrázoláshoz,
de ettől függetlenül még mindig keresném a ttl és cmos pcb makrókat.
Ennyi idő alatt, már kb. 100 tokot megrajzolhattál volna. A neten találsz adatlapokat és csak egy tokot kell rajzolnod majd egy picit módosít/mentés másként...
Én is terveztem már előlapot vele! Jobban tetszett, mint amit az előlap tervező programmal csináltam! :yes: [OFF]
Ahhoz ott van az Splan7. Bár az nem használható a Layouthoz . De attól függetlenül mind két program nagyon jó és jól használható.
Van valakinek LM1876 vagy hasonló lábkiosztású és méretű makrója?
Igaz hogy időigényes, de azzal jársz a legjobban ha csinálsz neki. Ha zsúfolt nyákot rajzolsz akkor a kész makrók zöme használhatatlan. Volt hogy az álló TO tok nem fért be a nyákon a helyére annyira "pontos" volt a makró. Az elkókkal is hasonlóképpen vigyázni kell.
Hello!PIC 18f452-höz kellene nekem 44lábú TQFP tok makro. Lusta vagyok tervezni egyet ha van valakinek dobja fel légyszi.
Köszi de nekem az 1.27mm-s lábtávolságú kellene. Elég érdekesnek találom, de a microchip adatlapjában ez van.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet oldani valahogy, hogy ha összekötöm az alkatrészeket a programban és utána mozgatni akarom azokat, akkor a vonalak végpontjai kövessék az alkatrész kivezetésit? Köszi, Tamás
Sehogy!
Ez a program nem tudja!
Abban az esetben követi ha "connections"- légkötéssel kötöd össze.
Köszi! Ez jónak néz ki! Ha kell akkor felteszem PIC18F452 lábfeliratokat ráírtam.
A "gumikábel" funkciót eddig nem ismertem. Denem tudm mire jó...
Sziasztok!
Feltettem a gépemre a Sprint-Layout50HU verziót. Sajnos a Beállítások menüpont nem működik, rákattintva semmi sem történik. Szeretném használni a beállításokban szereplő lehetőségeket. Tudnátok segíteni miért nem jó, vagy mit kellene tennem? (Lehet, hogy más funkciók sem működnek, egyelőre ezt vettem észre!)
Már nem emlékszem, hogy annak idején honnan töltöttem le a progit, de most került sor a feltelepítésre.
Én azt hittem ez teljes verzió, és ingyenes. Kár, hogy nem az! Nekem konkrétan az Invert funkcióra lett volna szükségem, fóliázáshoz. Ez a funkció csak a beállításokból érhető el, ha jól tudom. Akkor azt kérdezném, hogy melyik (nem fizetős!) programban van ilyen Invert, azaz negatív képet is produkáló funkció? Üdv!
Jó kérdés.. Próbáld meg a Diptrace programját. 1000 forrszemig ingyenes(Non-Profit License). Az meg szerintem untig elég egy amatőr hobbistának.
Idézet: „...Invert funkcióra lett volna szükségem, fóliázáshoz. Ez a funkció csak a beállításokból érhető el...” A nyomtatási ablakon lehet beállítani, nem a "beállítások" menüből.
Hali!
Nem tudja valaki megmondani, hogy a Sprint Layout 5.0-ban miért nem jön be az option sehogy sem? Elvileg ugye át lehet benne állítani a színeket is, hogy melyik szín mit jelöljön, de sehogy sem tudom előszedni. Az előző verziónál még működött....
Szia!
Nekem az angol verzió van meg, tehát az angol menüszavakra hivatkozva tudok segíteni. Legfelső menüsorban az Options -ra katt. Az itt legördülő menüben a General settins -re ismét katt. Megnyílik egy ablak, itt baloldalt válaszd a Colors -t. Majd jobb oldalon a Color scheme mezőnél a nyilra kattintva válaszd a Standard helyett valamelyik másikat, pld. a User 1 -et, és beállíthatod a saját színeket. Magyar verziónál az angol szavak megfelelőjét kell választani, angol tudás nélkül is kitalálható. Ha így nem működik, akkor más baj van. Ha küldesz egy mail-címet, bővebben is beszélhetünk a témáról. Üdv.
Köszönöm szíves válaszod, de hosszas "szenvedés" után magamtól is sikerült rájönni.
Azóta már több próbanyomatot is csináltam. Mégegyszer kösz, és üdv!
Mert neked a tört verziód van, és az hibás.
Nem kell szenvedni vagy kínlódni, mert a leírásomban ez mind benne van, méghozzá magyarul, sok ábrával és megjegyzéssel kiegészítve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |