Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 117
(#) Saggitarius válasza lonko hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Az ilyen jellegu hibakert a koronaszal a felelos, ami ha szennyezodik akkor nem kepes a fenyhengert kisutni, vagyis neutralizalni.
(#) Saggitarius válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Kedves tranzisztor. Kisse hibas a tudasod, mert a charging roller nem a fenyhengert, hanem a papirt tolti fel, az informaciot pedig a lezersugar "irja", vagyis a charging rollerrel ellentetes polaritasu toltest (ledeseknel a ledsor vegzi)
(#) pika75 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szia, Hp-eknel nincs koronaszal, a charging roller tenyleg a fenyhengert tolti fel, hiszen azon gordul. A szoban forgo hibat pedig megoldja a charging roller csereje. Udv
(#) lonko válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Helló!
Köszi a tippet, de sajna nem segített, most még durvábban koszol. Új fényhengert is kapott és nagyon óvatosan szerelgettem.
Mit lehetne még tenni?
Köszi!
(#) lonko válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

bocsesz, de valamiért nem láttam a válaszodat.
(#) tranzisztor válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

HALLGATNI ARANY !

P.S. Esetleg bővithetnéd a hibátlan tudásod ha megnéznéd ezt a filmet.

Lézernyomtató!
(#) tranzisztor válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Be smart, but never show it.
(#) tranzisztor válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Szeretettel figyelmetekbe ajánlom az alábbi táblázatot !

BUÉK !!!!!

hp errors.doc

(#) zsoltee0001 válasza lonko hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Mérd már le az ismétlődés távolságát, mert így nem jutunk előrébb.
(#) zsoltee0001 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Töltőhenger hibánál miért ismétlődne a kép? (ráadásul nem is annak az átmérője)
Itt inkább valami 20-25 mm átmérőjű dolog a ludas, dob kilőve, marad a teflon.
Üdv
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Szervusz!

Az a helyzet , hogy töltőhenger hibánál is ismétlődhet a kép mert nincs egyéb alkatrész ami semlegesithetné a régi infót (minden egyes fordulat után) ami a fényhengeren marad miután a transzfer roller a toner egyrészét rávonza a papírra. Máskülönben van a HP nyomtatóknak egy kemence tisztitó menüje azt le kell futtatni majd utána csak fehér lapokat nyomtatni ezáltal a kemencét lehet tesztelni. Ha már ki volt cserélve a henger és a törlőlamella feltételezem , hogy új alkatrészekre ezzel magyarázható a hiba erősebb megnyilvánulása mivelhogy ha új a henger az érzékenyebb a réginél. Volt eset amikor a kazetta újra volt töltve és a régi tonerből maradt még egy kevés a kazettában majd ez összevegyülve az új utántöltött tonerrel foltosan másolt. Viszont a töltöhenger még nem volt lecserélve !!!! A kemence meg nem tud annyira koszolni. Javasolnám a nyomtatás megszkitását mielőbb bemenne a papír a kemencébe (fel kell nyitni a kazettafészek tetejét). Meg kell nézni , hogy milyen nyomok vannak a hengeren meg a papiron , és ha maszatol akkor kemence ''kilőve''!
Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Szia

Hmm... igaz lehet, mivel ezeknél a kis teljesítményű nyomtatóknál nincs dobtöltés mentesítő lámpasor.
Elképzelhető, hogy a töltőhenger nem fekszik föl normálisan a dobra?
Lehet a rugóerő gyengusz? De akkor miért csak középen csinálja?
Üdv
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Szervusz!
Értékelem,hogy következetesn gondolkodol! De a dolog nem annyira bonyolult , nem nyomóerő sem a hengerre való fölhelyezkedési probléma az ok hanem a töltőhenger felépitéséből adódik az egesz. Gondolatban metszd el a töltőhengert , három alkotórészből készült és...... tovább kitalálod-e?
Üdv !
(#) sargarigo hozzászólása Jan 1, 2012 /

Én ugyan nem ilyen gépekben utazom, de ricoh-nál ez az ismétlés fixálóra utal. Meg kellene nézni, hogy nincs-e felrakódás a teflonhengeren! Olyan, mintha nem tudná rendesen ráégetni a festéket a papírra.
A középső foltos rész szerintem töltőhenger lehet, ablakmosó és rongy kombó csodákra képes
(#) tranzisztor válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Ennél a típusnál nem létezik teflonheger !!!!!!! Ebben az esetben csak a töltőhenger cseréje oldja meg a gondot ha már a kemencét kizárjuk az előbbi hozzászólásomban emlitet tesztelési módszerrel!
(#) iceman82 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Xerox Phaser 3117-es lézernyomtatóm. Valami baj lehet a papíradagolójánál mert nem húzza be rendesen a papírt. Vagyis néha igen, néha nem. Vagy félig húzza be, megáll és csak kerreg. Ha több papír van benne, előfordul, hogy behúz vagy 20lapot és úgy áll le. Szét még nem szedtem, amennyire belelátok minden a helyén van, semmi nincs letörve.
Mi lehet a baj? Tudna valaki segíteni?
(#) zsoltee0001 válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Az ilyen kis asztali nyomtatók hibakeresésénél el kell felejteni a ricoht, már rájöttem...
(#) pika75 válasza iceman82 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia, valszeg a papirbehuzo gumigorgo lett poros vagy megkopott. ha kiveszed a tonerkazettat, tobb helyed lesz kivenni azt. Talan a youtube-on kapsz filmecsket hogyan kell kicserelni azt a gumigorgot. Komplikalt lenne szavakban leirni.
(#) iceman82 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia, köszönöm a segítséget. Megnézem.....remélem sikerül megoldani. Amint jutok vele valamire referálok.
(#) baloghvl hozzászólása Jan 7, 2012 /

Sziasztok!

Nemrég szereztem be egy lézernyomtatót, elég régi darab: Canon LBP 1260 Plus. A problémám az lenne hogy nagyobb kiterjedésű teljesen fekete alakzatokat halványan és csíkosan nyomtat (vízszintes csíkok). Sima szövegnél jól műxik. A gond az hogy nyákvasalás miatt vettem a cuccot, és pont az alkatrészoldali teliföld a legrosszabb. A kérdés az lenne, hogy a festékpor mennyiségével lehet a baj vagy az egész tonert kellene cserélni?

Toner rázogatás volt, de az eredmény ugyanaz.

Köszönöm a válaszokat!
(#) pika75 válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

szia, ahogy mondod: eleg regi darab. Ennel ujabbat igazan vehettel volna. Ha uj tonerkazettat kell vegyel, sokba fog kerulni. Jo lenne, ha feltennel 1 kepet a nyomtatott oldalrol, hogy lassuk pontosan mirol is van szo. Addig is, ha lehet tegy egy probat egy masik tonerkazettaval.Udv
(#) baloghvl válasza pika75 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Szia! Mivel van tintasugaras nyomtatóm (kettő is), csak a nyákok miatt vettem lézert. Gondoltam ahhoz megfelel valami régi is, nem kell színes meg USB-s úgyis csak a műhelybe megy. Néha kinyom egykét nyáktervet azt kész. A vásárláskor csak a tesztoldalt tudtam megnézni, amin úgy tűnik minden rendben van. A másik képen viszont már látszik a probléma. Nagyon kíváncsi lennék hogy szerintetek tonert kell-e cserélni vagy csak kifogyóban van a por? Vagy van esetleg valami amit meg kellene tisztítani?

Sajnos más tonerrel nem tudom kipróbálni.
(#) sargarigo válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 8, 2012 / 1

A toner és a festékpor az egy és ugyanaz. Amire te gondolsz, az a tonerkazetta, vagy festékkazetta

Szerintem ezt még lehet tölteni, nem látszik rajta semmi maradandó károsodás!
(#) baloghvl válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Csak azt nem értem, hogy a vékony vonalak, betűk miért jók, miközben a nagyobb vastagabb alakzatok meg nem? A tintasugaras nyomtatóknál, ha fogy a festék akkor minden egyformán kezd elhalványodni. Nem értem a lézernél miért lenne másképp?
(#) sargarigo válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Mert a vékonyak sem jók. Csak mivel vékonyak, így nem veszed úgy észre.

Ok. Akkor nekiállok nézelődni újratöltés ügyben. Gondolom megoldható házilag is.
(#) baloghvl hozzászólása Jan 8, 2012 /

Megnézegettem kicsit közelebbről a festékkazettát és ott ahol az ábrán látható developing unit (2) van, találtam egy műanyag dugót. Ezt levettem és azt tapasztaltam hogy van benne festékpor. Mégiscsak inkább a festékkazettával lenne probléma?

Untitled.pdf

(#) sargarigo válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Tudom ez nem Ricoh, de a Ricoh-nál ez akkor szokott lenni, amikor kevés a vaspor a kazettában. Én nem kísérleteznék vele házilag, mert lehet hogy tényleg a kazettával van valami. Miért nem viszed be egy márkaszervízbe (vagy egy töltőguruhoz), és mondod meg, hogy szeretnéd ha jó lenne, elvileg csak tölteni kell. Aztán majd mondanak rá valamit. És akkor még mindig eldöntheted, hogy nekiállsz-e magadnak töltögetni, de ez utóbbi rizikósabb. SZVSZ.

u.i.: Kéretik fenntartással fogadni, a canon nem az asztalom.

Ok. Akkor megpróbálok rátölteni. Ahogy nézegettem nem nagy ügy, csak be kell önteni a port, visszazárni és kész. Semmiféle csip sincs rajta, amit resetelni kéne. Tulajdonképp csak a fényérzékeny hengerre kell vigyázni, hogy ne kapjon sok fényt.
(#) zsoltee0001 válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Szia

Nincs véletlen hűvös helyen az a nyomtató?
Nálam fűtetlen helyiségbe van és nyomtatáskor igen vérszegény, holott atomfekete a fekete normál esetbe
Üdv
Következő: »»   35 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem