Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV

Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 15
(#) mattila69 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

És sikerült.Ujra müködik.Nagyon nagy köszönet a segitségért
Üdv:Attila
(#) BarnaPili válasza mattila69 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Te csináltad meg...gratula!Örülök hogy sikerült.
István
(#) Peter660 hozzászólása Dec 1, 2011 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni?

A TV-t Videoton TS 6357 -t . A cl58 as helyre milyen értékű kondi kell gyárilag. alaplap 563570.00.0000 ICC5 0
(#) BarnaPili válasza Peter660 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Az általad vázolt hanghibának semmi köze nincs a CL58-as kondenzátor értékéhez.Az a kondi a video végfok 200V-os tápjának a szűrése,más jellegű hibát okoz,de hangproblémát nem.Neked a stereo küszöbszintet kellene állítani a, a készüléket gyártási módba kapcsolva kellene lentebb venni.
Ehhez szükséges egy opciós távirányító,továbbá egy leírás,hogy melyik értéket kell állítani.
István
Ui: Van hozzá egy hangpanelom,valahogy el kéne juttatni hozzád.Írj egy privát üzenetet.
(#) Paltimer hozzászólása Dec 7, 2011 /

Üdv volna egy kérdésem, akad egy örökölt videoton ts 4352 osd tv, állitolag sorkim trafó bajjal. A segitséget az jelentené ha megtudnám vajon ezért nem kapcsol-e be ill ha igen vajon javitható-e, mármint van hozzáé még alkatrész?
(#) BarnaPili válasza Paltimer hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Ha egy részletesebb hibaleírást készítesz,akkor tudunk okosat mondani.Hogy érted azt, hogy nem indul? Készenlét van? Próbál indulni,esetleg csattan...ilyenek.
István
(#) tripponlaci hozzászólása Jan 7, 2012 /

Van egy Videoton C29S11 típusú tv-énk. A képernyőn színes körök jelentek meg, sáv szerűen középről kindulva.
A műsortól függetlenül végig ott maradnak, a színek pedig megbolondultak. Mi lehet a baja?
(#) Sebi válasza tripponlaci hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Minden CRT TV-re, monitorra vonatkozik: ha állandóan készenléti állapotból indítjuk, nem dolgozik a demagnetizáló áramkör! A képcsövet ért mágneses erőhatások az árnyékmaszkot felmágnesezik, ami azt eredményezi, hogy a színágyúk által kibocsájtott elektronsugár nem találja el a megfelelő színű pontokat. Gyakran elég a készüléket elfordítani, áthelyezni, akár kisebb mágnessel elmenni előtte...

Tehát: húzd ki (vagy kapcsold ki a csattanós főkapcsolóval) a készüléket, majd kb 15-20 perc múlva dugd (kapcsold) vissza. Ha van változás, de nem elegendő a jó képhez (nagyobb dózist kapott), ismételd meg 2x a műveletet.
A PTC meghibásodását jelenti, ha nem történik változás. Kb 120Ft-os alkatrész, 3 forrasztással cserélendő.
(#) tripponlaci válasza Sebi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Köszi a választ.
A probláma nem új kelletű, legalább egy éve rossz a készülék (e miatt) így kikapcsolva állt. De előtte töbször is ki-be kapcsolgattam, mivel próbáltam, hogy
mi lehet a baja.
Én nem értek annyira az elektronikához, így most keresnem kell egy szerelőt aki meg tudná csinálni.
Esetleg tudnál benne segíteni?
Köszönettel: tripponlaci
(#) BarnaPili válasza tripponlaci hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ilyet, vagy Ilyet keress benne.A tápegység primer oldalán van,általában közel a hálózati kapcsolóhoz.
(#) kérdező hozzászólása Jan 14, 2012 /

Van egy TS 4327 SP tv-m. Egyszer, mikor néztük elhomályosodott a kép és egy idő után el is sötétedett, majd csattogott és füstölt. Ezután belenéztem, és láttam, hogy a sokszorozó égett meg.
Kérdésem: ha kicserélem a sokszorozót megjavul a TV, esetleg más baja is lehet?
Lehet, hogy jobban teszem ha szakemberhez fordulok.
A készülékhez ragaszkodom, semmiképp nem dobom ki.
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Szerintem elég lesz a sokszorozót cserélni. Bár nem vagyok TV szaki.
(#) kérdező válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Köszi a gyors választ . A sokszorozó típusa FWK 196-17. Hol lehet Ilyet kapni, vagy milyen típussal lehet helyettesíteni?
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Nekik van.Írd be a keresőbe a típust.Ha jól láttam nem is egy drágaság.
István
(#) lac08 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Hmmm.
Én azért megnézném a sokszorozó előtt a sormeghajtó végfokot is ... trafó, tranyó, kondik, ellenállások, diódák, stb.
Mert általában nem minden ok nélkül megy el a sokszorozó.
Bááár ha belegondolunk - azért kisérletezgetni lehet vele, de nagyon óvatosan, ott már közel 40-45 ezer voltos feszültség van!
(#) kérdező válasza lac08 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Köszi a választ. Az előbb elfelejtettem írni, hogy miközben csattogott és füstölt sárgásan villogott a képernyő. Remélem nem ment tönkre a képcső.
Ha a sokszorozó környékén kicserélem a kondikat, a tranzisztorokat, ellenállásokat, diódákat az elég?
A kép homályosodása mitől lehetett?
(#) BarnaPili válasza lac08 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ez a fajta sajnos szokott kilyukadni.Minden előzetes konzultáció nélkül.Bár a kondikat érdemes megvizsgálni.A képcsövet nem teszi tönkre.A gyorsítófeszültség nem 24 kV?
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Köszi a gyors választ. A fókuszpotmétert bekapcsolt állapotban lehet kézzel tekergetni?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Inkább csavarhúzóval, ha lehet.
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Az közel 40 kilovolt, nem?
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Fogásra hasonló élmény lehet...
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Bocsánat a buta kérdésért, de nem baj az, hogy a tv egy fűtetlen nyaralóban áll? Gondolom a nagy hőváltozás nem tesz neki jót.
(#) Sebi válasza kérdező hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Inkább az ebből következő páralecsapódás okozza a gondot. Üzembe helyezés előtt ki kell várni, míg a befűtött szoba hőmérsékletét átveszi, különben a kilehelt pára a nagyfeszrészek környékén áthúzást okoz. Ebben segít az általában oda lerakódott por is...
(#) lac08 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Bocsánat, teljesen igazad van!
Benéztem!
A szakirodalom 24-25 kV-nak írja, és a rajz szerint kissé fényerő-függő. No meg a képcső gyártmányától - is.

Engem egyszer megcsapott, így én mintha többnek éreztem volna. ... fél óráig egy irányba szaladgáltam ... nem kívánom senkinek.
(#) lac08 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Háááááát ... elég nagy bátorság kell hozzá az biztos.

Nézem a szakkönyvben
- a Videoton TV-knél a fókusz-feszültséget általában a sokszorozó első diódája után veszik le - ott majdnem (illetve pontosan) 4,2-4,7 kV feszültség van!
Én nem hogy kézzel nem babrálnám, de még a csavarhúzót is nagyon megválogatnám ...
(#) lac08 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

A lerakódott por általában többet ront rajta mint a pára.
Amúgy viszont annyira nem érdekes.
Esetleg ha mégis párás - de gondolom, senkinek se valami cseppkőbarlangban van a hétvégi lakja, de még csak kispatak se folyik át a szobáján - az se túl sokat számít, legfeljebb csattog belül egy kissé és erősen ózonszagot terjeszt.
Két-három évente nem ártana leszedni a hátulját és porszívóval jó erősen kifúvatni. Persze óvatosan még akkor is, sose legyen bedugva, és ne kongassuk végig a porszívócsővel az alkatrészeket, mert ha valami összeér vagy letörik ...
(#) kérdező válasza lac08 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Köszi a választ. Ha csavarhúzóval sem ajánlatos, akkor mivel lehet biztonságosan beállítani?
Nem szeretném, ha bármi baj történne.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Sima szigetelt nyelű csavarhúzóval nyugodtan tekrheted.A fókuszpoti műanyagból van.Én általában kézzel szoktam,persze csak a jobb kezemmel,a bal szigorúan hátul
A csavarhúzó azért jobb,mert a sorkimenőről jövő nagyfesz váltó ott megy,ami kellemetlen tud lenni,ha közeledést mutatsz felé.
(#) Zole hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok. Van egy Videoton TS 4352 TXT OSD tv. Bekapcsolás után kb. 2-3 perc múlva készenlétbe kapcsol magától. Mi lehet a probléma. Lehet képcsöves lenne?
(#) BarnaPili válasza Zole hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Szia!
Elsősorban nézd át a panelt a sorkimenő és a táp környékén.Sok kontakthiba szokott ezekben előfordulni,főleg a melegedő alkatrészek lábainál.Ha levett hátlappal egy szigetelt nyelű csavarhúzó nyelével megütögeted a panelt óvatosan,és a TV kikapcsol,akkor kontakthibás.Forraszd át az előbb említett helyeken.Sok sikert!
István
Következő: »»   7 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem