Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WPB égetőszoftver fejlesztése/tesztelése
Lapozás: OK   17 / 22
(#) bbazs válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Valóban benne van az újban, viszont nem tudom felismertetni vele, se írni :no:
(#) watt válasza bbazs hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Ha nem ismeri fel, az azt jelenti, hogy valami nagyobb eltérés van. Lecsekkoltad a vonalakat, és a feszültségeket, minden oda megy ahová kell? Az oldalamon leírom, hogyan kell beállítani egy égetőáramkört.
(#) bbazs válasza watt hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Nem csekkoltam le mindent, viszont van sok 628a icm, azokat rárakva minden ok!
Próbáltam kiválasztottal égetni, de semmi, felismerés még super lassún sincs.
PGMet probáltam letestelni, de semmi változás.
Tanácstalan vagyok :no:
(#) bbazs válasza bbazs hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
ami lemaradt
(#) watt válasza bbazs hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Sajnos nem tudom tesztelni, mert nincs A-s 873-am, csak sima. Nem lehetetlen, hogy a programmal van a baj, de én nem látom a hibát így ránézésre.
Esetleg próbáld meg az oshon programmal!
(#) bbazs válasza watt hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Oshon-al végülis sikerült felprogramoznom, a WPB-n viszont továbbra se reagál semmire :no:
(#) watt válasza bbazs hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Köszönöm a visszajelzést! Sajnos addig nem tudok tenni az ügyben, amíg be nem szerzek egy A-s típust. Addig ezeket az oshonnal...
(#) ayurveda hozzászólása Júl 17, 2011 /
 
hello
Kérdésem :USB-soros átalakítót (aten) használok az eszköz azonosító USB\VID_0557&PID_2008\5&1D5ABA15&0&1
.Mit írjak az égető Portbeállításához?
(#) watt válasza ayurveda hozzászólására (») Júl 17, 2011 /
 
Az égető nem működik USB-s átalakítóval. De nem csak ez nem, egyik sem, ami LPT-s, vagy valós COM-os!
(#) ayurveda hozzászólása Júl 17, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ
(#) ayurveda hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Hello

Kérdésem a PIC18f4620 IC-t lehet programozni ?
(#) ayurveda hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
OK felismeri (pic4620)
(#) qvasz2 válasza ayurveda hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Elvileg igen, benne van a listában.
(#) Husla hozzászólása Nov 12, 2011 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy saját PIC égetőt és software-t fejleszteni .Valaki tudna valamilyen leírást maga az égetés folyamatáról?
Nagyon hálás lennék
(#) watt válasza Husla hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Adatlapok.
(#) icserny válasza Husla hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Minden mikrovezérlőnek van saját "honlapja". Ott megtalálod az adott PIC "Memory Programming Specification" c. dokumentumát. Azt kell áttanulmányozni és megérteni.
(#) shield válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Szia!

Most lett volna az első PIC égetésem. WLPT minivel próbálkoztam, de nem jött össze. Az lenne a kérdésem, hogy ha valamit rosszul állítottam be akkor tönkre mehet-e a PIC? Nem ismeri fel a PIC-et (628A), lehet hogy már halott? A PIC felismerésénél a VDD és a VPP kapcsolgatását sem igazán értem. Légy szíves segíts a beállításokban!
Előre is köszönöm.
(#) potyo válasza shield hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Idézet:
„A PIC felismerésénél a VDD és a VPP kapcsolgatását sem igazán értem. Légy szíves segíts a beállításokban!”


Szerintem olvasd el még 1-2-3 alkalommal a hozzá írt leírást, meg nézz szét watt honlapján is, ott is vannak leírások.
(#) shield válasza potyo hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Olvastam a leírásokat, de még is valamit elszúrtam. Ezért van szükségem egy leírásra, lépésről-lépésre. Tudom, másnak egyszerű, van akinek nem.
(#) shield válasza shield hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Hova tűnt Damon Hill...ja nem... Watt fórum társunk?
(#) egonka92 hozzászólása Jan 20, 2012 /
 
Helló Mindenkinek!

A következő problémával fordulnék hozzátok. Elkészítettem a WLPT_Vpp_mini_v4 -et, és egy 16F628A típusú PIC-et szeretnék vele felprogramozni. Az égető viszont csak az hex fájl elejét pakolja bele a PIC-be (csatolva a példa). A PIC-et a program azonosítja, olvassa, törli, csak a teljes programot valamiért nem akarja beleírni. A programot microPascalban irtam, az fordította a hex fájlt(azt is csatoltam). PIC -eket nem rég kezdtem tanulni, elektronikai ismereteim jók. A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: Egon
(#) egonka92 válasza egonka92 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Közben meglett a probléma forrása. Leírom, hátha valakinek hasonló gondja lesz. MÁs fórumokon napközben olvasgattam, hogy 60 cm kábel már túl hosszú, máshol azt nevezik meg határnak. Nekem pont 60 cm hosszú volt. Miután feleztem a kábelt, tökéletesen működik az égető. Mindenesetre köszönöm a fórumozóknak, hogy a PICekkel kapcsolatos sok információt megosztják a néppel, igazán hasznos, mármár egy könyvvel ér fel.

Minden jót!
(#) shield válasza egonka92 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szia!
A minivel én is 16F628A-t szerettem volna égetni, de nem ismeri fel a PIC-et. Én panelre építettem meg, így a kábel hosszra nem lehet érzékeny. Segítenél nekem a beállításoknál, szerintem ott valamit nem jól csinálok. Előre is köszi.
(#) egonka92 válasza shield hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Helló!

Szerintem hogy panelra építed, attól még lehet érzékeny a kábelra. Én nyákot készítettem neki, és amikor 30 cmre vettem le a hosszát, utána lett jó. Ajánlom neked is.
Annyit tudok tanácsolni, mint amit a többi fórumon is olvasgattam: ha minit használsz, akkor Watt programjában levő Port check - el és multiméterrel nézd meg, hogy minden feszültség ott, és akkor jelenik meg, ahol kell. Nekem ez sokat segített a hibajavításnál. A másik, hogy a mininél ahogy észrevettem, nagyon fontos a kapcsolgatás. Gyakorlatilag irás, olvasás, felismertetés előtt ki-be kell kapcsolni a Vpp-t (de ha bejelölöd a mini használat rublikát, akkor a program szól, és azt érdemes is elvégezni hogy működjön). Visszaolvasva megtalálhatod, hogy mely kimeneteken mekkora feszültséget kell kapnod (Vpp 12V, Vdd 5 V, PGC és PGD, csak akkor, ha a port check-ben bepipálod, akkor szabad neki 5 V adnia(+-0.4V ha jól emlékszek) ). A programon belül pedig ugyancsak a port check-ben nézheted, hogy milyen biteket küld ki a gép. Ha abszolut nem azokat a biteket méred, amit kiad, akkor egyik hibaforrás lehet, hogy rossz címet adtál meg az LPT portodnak. System-ben utána lehet nézni, mi a helyes cím.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezeket a hibákat én sorba megtapasztaltam, de utánaolvasással, és próbálgatással rájöttem a helyes működtetésre. Remélem neked is sikerül.

Üdv!
Egon
(#) shield válasza egonka92 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Kösz a segítséget, port címzésre gyanakszom. Ha valamit rosszul állítottam be akkor tönkre mehetett a PIC?
A feszültségek jók voltak, de mégsem ismerte fel a PIC-et. Kábel érzékenység nem lehet, mert nem használok kábelt. A mini a gépbe van dugva közvetlen és abba az adapter.
Ha kedved van hozzá, nézd meg ebben a topikban a képeket.Bővebben: Link
(#) egonka92 válasza shield hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Akkor próbálgasd a portokat, vagy lehet, hogy már kinyirtad a PIC-et. Bár elég szívós jószágok, én véletlen félhományban egy sorral lejebb tettem be, és csak azután vettem észre, miután a semmit sem olvasott vissza. Mivel így az RA4 re ment a Vpp, az ugy néz ki, meghalt, de a PIC vígan muzsikál tovább a többi I/O. Lehet, csak szerencsém volt, de máskor jobban odafigyelek.
Magán a porton is nézted a feszültségeket mini nélkül? mert a port check-ben amikor bepipálod az egyik bitet, akkor azt multiméterrel érzékelned kéne. Ha nem érzékeled, akkor a portcím rossz. Ha a nyákkal nincs semmi gond, akkor nem tudom, még mi jöhet a felsoroltakon kívülszámításba. Mindenesetre kitartás!
(#) pzsola hozzászólása Jan 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy másik topic-ból irányítottak ide, hátha tudtok nekem segíteni. A probléma az, hogy egy PCI-os LPT porton keresztül szeretnék égetni, de nem megy. Az eszköz normál LPT portos gépen XP alatt kifogástalanul működik. Win7 64 bites op.rendszernél csak a zöld led világít, míg XP 32 bitesen a két piros és a zöld is. Olvasáskor úgy tűnik, hogy minden rendben, mert hibát nem dob, viszont a korábban beírt adatot nem jeleníti meg. Jaaa és ICPROG-ot, WinPIC800-at és a WPB_xxxx -t is próbáltam. Amit égetni szeretnék: PIC12F629. Milyen beállítást kellene eszközölnöm?
(#) cNobody válasza pzsola hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Helló!

A WPB-ben lehet kézileg megadni portcímet ha jól tudom. 'Portcím beállítás' gomb, bár én sose próbáltam. 12F629-et kezeli azzal nincs probléma. Már csak az a kérdés, hogy az égető áramkörödet kezeli-e a WPB.
(#) Hp41C válasza pzsola hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Portcím beállítás: PCI kiegészítő kártya: Címe az XP -n a Control panel / System / hardware / Device manager program Ports(Com & Lpt) csoportjában az LPTx tulajdonságai között a Resorces fülön találhatók. PCI vagy PCI express kártyáknál itt nem csak a standard címeket találhatjuk...
(#) pzsola válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Megnéztem, és az I/O tartomány sorban 9F00-9F07 illetve 9E00-9E07 szerepel. A WPB-be 9F00-t beírtam, és a PIROS led villogása alapján mintha fordítva működne. Amikor semmit nem csinál a szoftver, akkor világít a led ... de ha olvasni kezd, arra az időre alszik el. (XP alatt próbáltam.)
Következő: »»   17 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem