Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 598
(#) Elvis74 hozzászólása Jan 25, 2012 /

Bocsi, ezt benéztem...... frázis gyuszinak válaszolt, én még mindig várom az igét!!!
(#) toro válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!
Ahogy olvasom és próbálom problémádat megérteni az alábbiak szerint:
Van egy Junkers Euroline kombid és egy programozható - hordozható termosztátod! A kazánod lemezes hőcserélőjű és nincs benne tartály. A termosztáton ne az M/A gombot nyomd meg először, hanem a a zöld gomb alattit! Ha a zöld lámpa világít utána nyomd meg az M/A gombot. Ez az un. kézi állás. Mind a két lámpa világít.
Ha így fűt a kazános, akkor próbáld meg a termosztátot feljebb állítani a + gombbal. De előtte az M/A és a zöld alattit nyomd ki!
Ha a termosztáton a bal alsó sarokban látsz egy jelet kell működni a kazánnak. Hanem akkor elem csere 2 db. AAA.
Jó bonyolultul írtam "szőkeségednek".
(#) toro válasza Gyuszi79 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia! Nem vagyok Junkers párti, de azt hiszem a két LED a határoló termosztátot kikapcsolását írja a gépkönyvben. Ez olyankor történik, amikor szennyezett a kazánköri hőcserélő vagy a szivattyú nem szállít rendesen és túlmelegszik.
(#) toro válasza acappella hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Pedig a probléma abból adódik, hogy koszos a rendszered.
A "puffogás" meg abból, hogy a gáznyomásokat kellene a "nagy múlttal rendelkező szerelődnek" nyomásmérővel mérve beállítani a gyári értékre. Esetleg a gyújtóelektróda távolságot beállítani!
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Milyen kazánodat szedted szét?

Ha 100 %-ban eltömődött a flexi cső, akkor egyáltalán nem indul(t) el HMV termelésre!
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szevasz toro. Igen így történt annak idején kezdetben csak csökkent a meleg víz mennyiség, a végén semmi sem volt. Az első kérdésedre a válasz: egy olasz fali kazán volt, ha jól emlékszem, valami Fleoli v. hasonló név volt, már elfelejtettem. A kukába landolt.
(#) frázis válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Semmi baj, remélem kapsz itt segítséget, sok sikert.
(#) Elvis74 válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Köszönöm a választ, egyelőre próbálom értelmezni. Nem tudom milyen zöld gombról van szó.
Igen van egy hordozható termosztátom, de azon nincsen M/A gomb, az a falon lévő elektronikus dobozon (VEVŐ-megtaláltam a nevét!) van a MANUAL gombbal együtt, amelyek közül egyik sem világít. Lehet h itt kéne világítania a zöld gombnak..??
Most kinyomtattam a COMPUTHERM Q7 RF szobatermosztát kezelési útmutatóját és este ez alapján megpróbálkozom a beüzemeléssel, ráhangolással vagy újraprogramozással, valamivel.
Szerintem az elem nincs lemerülve, mert akkor látnám a kis képecskét a termosztáton.
Még egyszer köszönet!!!

(#) tivald hozzászólása Jan 25, 2012 /

Kérem segitsetek. Ariston TX 23 MFFI kazánom van ami roppant rendszertelenül kigyujtja a piros reset lámpát és természetese leállít minden. Reset gomb megnyomásával újraindul. De van úgy, hogy azonnal ismét blokkol de van amikor csak ......akármikor. Különösen nagy gyakorsággal akkor ha a zuhany alatt állunk és melegvizet folyatunk.
A szerelő tippelgetett végül már a panelcserét javasolta 60 kilóért. Hát kicsit sokkaltam.
Találkozott már valaki ilyennel?
(#) horgászka válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

KÖSZI TORO! Az a helyzet,hogy tavasszal savaztam ki a höcserélöt.Más tanács ,esetleg váltoszelep?

Köszi
(#) tibibalogh520 válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!
Természetesen a vevőn van az M/A gomb.
Manuál üzemmódban a zöld jelzőfénynek kell világítania a vevőn. Ilyenkor a termosztát (hordozható egység) utasításaira nem reagál.
Ekkor az M/A gomb nyomásával lehet ki, vagy be kapcsolni a kazánt. (egy relé kattanását lehet ilyenkor hallani a vevőből).
Ha esetedben egyik gomb nyomására sem reagál, tehát nincs zöld, és vagy piros jelzőfény, valamint nem hallatszik kattanás, akkor a vevőegység meghibásodott.

Vagy veszel másikat, vagy szólsz egy elektroműszerésznek, aki a vevőben található 330nF 275V AC X2 jelű kondenzátort kicseréli benne.
Szigorúan, csak azonos paraméterű alkatrészt szabad beépíteni helyette!!!
...de ne aggódj, könnyen beszerezhető olcsó alkatrész.
(#) Elvis74 válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2012 / 1

SIKERÜLT!!!! Így szőkén!!
Ezúton jelentem, hogy újraüzemeltem a Junkersomat!
Szerencsémre csak egy apró problémája volt, elejtette a termosztát jelét. A kezelési útmutató alapján újrahangoltam (előtte biztosamibiztos elemet cseréltem), és most működik!! A termosztát programozását újra kellett csinálni, de sebaj!
Köszönöm a segítő hozzászólásokat! Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! *
(#) toro válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ok,
(#) briki válasza gyoret hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Tisztázzuk először is milyen kazánod van. Kéményes- akkor van füstgáz visszaáramlás érzékelőd ( és nincs pressostat akkor benne), vagy ventilátoros akkor van pressostat ( és nincs füstgáz visszaáramlás érzékelőd ). A szereléshez kell azért egy minimális szerszámozottság, ezért az NTC érzékelőt is kimérni csak ellenállás mérővel lehet. Ha ezek a szerszámok nem állnak rendelkezésedre, kérj kölcsön, vegyél ( egy háztartásban ezekre mindig szükség van- csavarhúzó, kalapács, stb- vagy ha ebbe nem akarsz beruházni marad a javíttatás másokkal. Beruházás nélkül mindent megcsinálni nem lehet sajnos. Elvileg helyettesíthető az NTC, de lehet a csatlakozója nem olyan, esetleg a karakterisztikája, stb. Pénzben meg nem nagy a különbség szerintem.

Kár érte, a Ferroli viszonylag könnyen javítható és alkatrész igénye sem eget rengető!
(#) toro válasza tivald hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Vagy tisztítsd meg az ionikus elektródát (a három közül a különálló) vagy dugd be fordítva a hálózati dugót!
(#) gyoret válasza briki hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia. A kazán ventilátoros, van benne pressostat. Ma kicseréltem a HMV NTC-t egy Saunier Duvalosra (1700 Ft volt, szemben a Junkers 7000-rel szemben) és passzol. Viszont a probléma nem oldódott meg, mert utána is produkálta a hibát. Ha találok helyettesítő csiptetős NTC-t, akkor azt is kicserélem, biztos ami biztos, mivel ha azt is lehúzom, akkor szintén ugyanazt a hibajelzést kapom, mint amikor túlmelegszik(?). Minden fajta szerszámom van itthon, szoktam is bütykölni, viszont multiméterre még nem volt eddig szükségem, de beruházok egyre.
(#) briki válasza gyoret hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Idézet:
„Az füstgáz hőmérsékleti szenzorát kizártam (direktbe kötöttem, nem jó),”

Ez akkor mi akar lenni?- mert azt mondod ventilátoros, akkor meg neked ilyen alkatrész nincs.

Idézet:
„Ma kicseréltem a HMV NTC-t egy Saunier Duvalosra”
Idézet:
„Ha találok helyettesítő csiptetős NTC-t, akkor azt is kicserélem”

Ha csak fűtés közben csinálja a problémát, akkor felesleges volt a HMV NTC csere, de nem baj. A fűtési NTC-t ( képen látható piros vezetékes, primer hőcserélő elmenő csövére van pattintva) azt kell megmérni, esetleg cserélni. Próbáltad lejebb venni a kazán fűtését- 50C°-ra, akkor is produkálja a hibát? Meddig megy a kazán leállása után a szivattyú ( hány mp? )
(#) Gyuszi79 válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

A második szerelő eléggé alaposan kitakaritotta az egéssz kazánt,és ő is mondta hogy szerinte túlzottan melegszik a szivattyu de kivett az elején eggy dugót és azt mondts hogy kőnnyen forog nincs megszorulva. bár ha átgondoljuk nem lehet hogy hiába műkődik a szivattyu ha forrobb mint kell és ezt esetleg a renszer érzékeli és leál ?! Lehet hogy ki kellene probálni egy másik szivattyuval???
(#) toro válasza Gyuszi79 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Többen többször írtuk, a radiátorok víz alatt is rozsdásodnak.
Ez az a "fekete trutyi", ami a radiátor alsó csavarjának kitekerése után kifolyik.
Ez a nemes anyag ott van mindenhol a rendszerben. A szivattyú tengelye ettől 5 év után, oválisra "csiszolódik". Ez okozhat szorulást-beragadást.
A szivattyú üzemi hőfoka 95 - 110 fok is lehet (típusa váltogatja).
Ha az indító kondenzátor esetleg gyengélkedik is lehet ok.
(#) dezsike20 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Sziasztok.Kérem aki tud segítsen nekem.Szóval nekem egy WESTEN QUASAR 24 f kombi kazánom van. A probléma az vele hogy mikor bekapcsolom a fűtést, hőfokszabályzón mutassa a hogy víz hőfok hirtelen felaszalad 80-van fokra és utána lekapcsol.Ez után persze a szivattyú nem áll le, és ezt ismételgeti 2-3 percenként.Tegnap megnézte egy szerelő és kisavazta azt mondta ettől valószinű jó lessz de nem.
(#) briki válasza dezsike20 hozzászólására (») Jan 26, 2012 / 1

Szia!
Bitermikus a hőcserélőd, mind a 2 csövet kisavazta? Csak fűtés közben tapasztalod ezt a hibát- és a radiátorok, csővezetékek nem melegednek közben?-mert akkor:
Ha hirtelen felszökik a víz hőfoka:
Megfelelő mennyiségű a víznyomás?
Túl nagy a gáznyomás ( nagyon nagy lánggal ég az égő /nagy gázfogyasztás/)-ennek nagyon kicsi a valószínűsége
Szűrő dugulás, csapok zárva- félig zárva, csövek, radiátorok eltömődése, visszacsapó szelep- ha van- beragadt, eltömődött, BY-pass szelep nyitva marad.
Szivattyú nem forog, vagy alacsony fordulatszámmal megy, nem szállít elegendő vizet.
Dugulás a fűtési vezeték gerincében, esetleg az osztó- gyűjtőnél- ha van- vagy ha van 3 járatú szelep beépítve a rendszerbe ( más alternatív fűtés esetén )
Röviden mechanikai okok miatt lehet, mert nem megy ki megfelelő mennyiségű forró víz a kazánból.
(#) briki válasza dezsike20 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Esetleg meghalt a fűtési NTC érzékelőd. Ellenállás mérővel tudod leellenőrizni, 14. oldal 13 számú alkatrész.

Kedves briki.Igen csak fűtés közben tapasztalom ezt a hibát és igen ahogy írtad nem melegszenek a radiátorok. fél óra alatt kb 3-4 méterre melegszik fel a cső vagy is ennyit melegít fel.A víz nyomás persze megfelelő.A szerelő aki nézte az is mondta a szűrőt de az vissza menő csövön van bekötve ezért én arra nem gyanakodtam.A válaszod nagyon szépen köszönöm.Szép napot!
(#) kameleon2 válasza dezsike20 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia! Én eddig csak akkor láttam ilyet, ha nem volt megfelelő keringés (szivattyúhiba, dugulás), vagy levegős volt a rendszer... Ha van hőkamerás ismerősöd - fussátok végig a csöveket! Pontosan meglesz a hiba helye is.
(#) VIM válasza dezsike20 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia! "Oltári nagy gáz van!"
Idézet:
„A szerelő aki nézte az is mondta a szűrőt”
Talán hallgatni kellene arra amit mondott és meg kellene nézni azt a szűrőt, mert a kazán már a saját bypass-át használja és ezért melegszik fel olyan hamar 80fokra az előremenő és kapcsol le a berendezés. Gondolom nyitott rendszered van. A szűrő legalább felfog valamennyi lerakódást a kazán előtt és nem engedi azt elkoszolódni a hőcserélőnél. (...lehet, hogy iszapleválasztó lesz a vége, ha nem akarod, hogy ez megismétlődjön.)

Kedves kameleon 2. Én is arra gyanakszom hogy dugulás vagy szivattyú mert amikor hirtelen föl megy 80- van fokra és lekapcsol utána még a szivattyú megy benne kb 10 percig de a vizet nem bírja megforgatni.

Kedves VIM. Igen halgtaok a szerelőre és pár napon belül ki cseréli a szűrőt,mert már amúgy is elég régi benne. Remélem ez majd megoldja a problémát.Köszönöm a segítségeteket!
(#) briki válasza dezsike20 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Minek erre szerelő? Ha olyan egyszerű szűrőd van, amire gondolok (45°.ban döntve egy csavar van beletekerve ) csak egy kulcs kell hozzá, kitekerni a csavart, fém szűrőt kiveszed, kimosod, egy kicsit kiöblíted a csővezetéket maximum, és visszatekered. Persze ki kell zárni a vizet, ha van csap, vagy a rendszert leüríteni, mert nyomás van benne.
Tegyél fel képet róla
Következő: »»   85 / 598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem